Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kontrolka diagnostika motoru


frkos67

Recommended Posts

Nevím co jsi rozdělal a složil zpět ale předpokládám, že víš, jak správně nalít a odvzdušnit motor. Je potřeba napřed povolit odvzdušňovací šrouby, pak nalévat a postupně jak začne vytékat kapalina uzavírat. Po nalití nechat otevřené víčko, nastartovat a nechat ohřát, potom ještě odvdušňováky povolit a nechat uniknout zbylý vzduch. Píšeš, že se voda po nastartování přehřívá, za jakou dobu? Opravdu je voda vařící nebo to jen ukazuje budík? Ohmatával jsi hadice od termostatu k chladiči zda se ohřívají po nějaké době od nastartování nebo jsou studené? Měnil jsi čerpadlo, takže nemusí správně fungovat, rovněž termostat nemusí být v pořádku. Netlakují hadice po nastartování, myslím tím jestli není vadné těsnění pod hlavou? Může být pouze vadné teplotní čidlo, takže je třeba vědět zda je voda vůbec přehřátá. Topí ti topení při tom přehřátí, zkoušel jsi to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mluvil jsem s ním dopoledne po telefonu, hadice i chladič jsou horké, skutečně je to prý vařící, topení topilo.

To že by to mohlo být čidlo jme probirali, po 10 minutách se zapne ventilátor a už nevypne, ohřívá se to dál, po krátké projíždce se rozsvítí STOP a je potřeba to nechat zchladnout.

Víc nevim. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže zbývá vodní pumpa nebo je těsnění pod hlavou vadné. Hadice jsi zkoušel jestli netvrdnou? Má motor normální zvuk a nekouří? Myslím tím jestli je rozvod v pořádku?   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po té opravě hlavy seřizovaly, kontrolovaly, se ventilové vůle? Jak vypadá olej je ho tam dost a neubývá, nekouří se z odpařováku klikové skříně? Mohlo se stát, že se poškodily ojnice nebo válce a přidírá se motor. Jinak jsem ale zažil taky podobný problém a bylo to jen tím, že necirkulovala voda kvůli vzduchovému pytli a podařilo se to odvzdušnit až na třetí pokus. Na tu vodní pumpu bych se podíval jestli není nějaký problém, mohlo upadnout nebo se seknout oběžné kolo nebo nějaký problém s pohonem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsi dát jiný termostat? Je to origo podle vin? Pokud ano, tak je tam ještě jiný problém s cirkulací, třeba zrovna ta nová pumpa nebo je to někde ucpané, jak to bylo asi delší dobu bez vody, při opravě hlavy. Mohly se uvolnit nějaké usazeniny. Pokud nic nepomůže, zkusil bych ještě propláchnout chladící okruh. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednal sem novi termostat podle vin.tak su zvedavej byl sem u známého v servisu taky mu to nejde do hlavy ma toho ted hodne jinak by se me na to mrknul uvidim az me dojde ten novi termostat a pak uvidim max bych stim zakel ke známému do servisu at se stim potrapi on uz sem skusil vse a nic tak me to hlava nebere jinak diky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...