Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

čau mám zase další problém,ach jo to je víkend.

tiskárna Canon pixma ip 4950 mám jí nějak 2 roky používám neoriginální náplně s čipem z tisknu za třetinu (zelená krabička),vše ok až včera večer mi začala blbnout.

před tiskem vyskočí tabulka .tisková hlava není nainstalovaná nebo nainstalovaná tisk. hlava není kompatibilní s touto tiskárnou,Nainstalujte odpovídající tiskovou hlavu a zavřete kryt

je na Windows 7,tiskárnu jsem zkoušel 2 přeinstalovávat a stále nic.a když zkusím spustit zkouška tiskové hlavy tak mi zase vyskočí ta tabulka s psaním viz výše

dá se s tím něco dělat?

Posted (edited)

tiskárnu můžeš vyhodit z okna koukni na youtube třeba  :D   taky 2roky  a chyba b200 tiskova hlava k.o bohužel  2500kč v :bacha    je jedno jestli používaš original barvy nebo neorigo stjně odejde canon to tak má nastavene a dělaji to všechny tiskárny canon  abys musel koupit novou tiskárnu nebo tiskovou hlavu ktera stoji 2000kč,koupili jsme hp tiskárnu a je klid  takže štasný výběr při nové tiskárně.

Zkoušeli jsme vše tiskovou hlavu čistit,nové barvy,přeinstalaci dělali ruzné rady, chyba zmizla tiskárna tiskla ale jen čisty papir-tisková hlava je je na vyhození Canon tiskárny už nikdy..

Edited by Lukaydo 407
Posted

Tak v první řadě je tisková hlava součástí spotřebního materiálu. Tato termální technologie (používá jí i HP) prostě jinak fungovat nemůže. Buď budeš kupovat tiskové hlavy kombinované s kanystrem na barvu a nebo samostatné kanystry a hlava je součástí tiskárny a má bohužel omezenou životnost. Ta je dána i kvalitou použitých barev. A samozřejmě neoriginál má jinou kvalitu.

Bohužel málokterý prodejce upozorní kupujícího i na tuto součást tiskového spotřebního materiálu.

Posted

Přeinstalace nepomůže, jsou dvě možnosti řešení. Prý existují sw které dokáží resetovat tuto hlavu aby ještě chvilku tiskla, ale většinou je třeba koupit skutečně novou. Ceny jsou různé. Pro tuto tiskárnu je Tisková hlava Canon QY6-0080-000 a stojí kolem 2000,. Kč

Posted

Problém má dle mě jen canon stačí se podívat na zkušenosti,hp,epson atd u nich jsem nenašel žadnou takovou zkušenost aby po záruce byla k.o strýc měl taky canon kupoval ji stejně jako my a po záruce stejný problém ato měl jen original barvy a tiskl minimálně, jistě po dlouhe době několik let může odejít tisková hlava ale taky už natiskla hoodně stran :)  Známí taky koupili 5 canon tiskáren do firmy  a každá po 2 rokach  zaruce do pul roku byla chyba b200 :)

Posted

Canon, HP a další značky používají tak zvaný termo transfer kapiček, to znamená, že se inkoust v trysce ohřeje a tím se zvětší jeho objem a vytryskne směrem k papíru. Z toho důvodu je velikost kapičky pevně daná a proto se tyto značky předhánějí ve tom kdo bude mít kapičku menší. Epson používá jinou piezoeletrickou technologii, kdy velikost kapičky inkoustu je možno ovlivnit během tisku.

Takže skutečně Epson tyto problémy nemá. To že ostatní výrobci ano je vcelku běžně známé a velmi záleží na kvalitě inkoustu. Já mám v práci jednu Canon tiskárnu a jede už víc jak 4 roky a má natisknuto mnoho stránek. A hlava OK. Je to podobné jako s naftou, ušetříš za inkoust zaplatíš za další věci. Kupuješ naftu u ONO, třeba?

Jinak dokonce jsou i třeba HP tiskárny (třeba K5400), které ty hlavy mají přímo měnitelné. Je to ale jen u dražších a výkonnějších tiskáren. U těch domácích se s tím nepočítá a tiskovou hlavou končí i tiskárna.

Posted

Jenže ta tiskárna co měl není obyčejná, je to fototiskárna, s duplexem a potiskem CD, což nevím jak co z toho využije, ale obecně platí, čím levnější tiskárna tím dražší tisk. máme tyhle laciné Canony už za 800,-

Posted (edited)

a  uvažuji že bych si místo inkoustu koupil laser. barevnou. Ale jakou ty lasery mají životnost při běžnám tisknutí = 1.s neoriginálním válcem ,2.s originálním válcem.?

Jakou by jste mi doporučily z těchto:bez multifunkce,cena do 4000kč. díky

http://www.czc.cz/klasicke-tiskarny/produkty?q-c-0-f_1821851072=sBarevn%C3%A1#q-c-1-f_60733696=sLaserov%C3%A1&q-c-0-f_1821851072=sBarevn%C3%A1&q-c-2-price=r999-5000

Edited by Ivouš
Posted

moje tisknutí měsíčně bylo vždy zhruba  : 5-10 list A4 s textem, 3x disk s barevným potiskem (ten potisk disku by už do budoucna nebyla nutnost aby to tiskárna uměla)

Posted

Tak je to jasné, pokud tak málo tiskneš tak určitě ne laser. Inkoust a rozhodnout se zda jen tiskárnu a nebo multifunkci.

Posted

no ale já jsem slyšel právě že naopak.Při tak malým tisknutí právě že laser ,protože u inkoustovky je nutnost častého tisku aby nezasychaly trysky v tiskárně.

Posted

Jasně, ale před 10. lety. Dneska jsou technologie úplně někde jinde.

Mám doma Epsonku a tisknu na ní výjmečně tak jednou za pul roku a nikdy žádné zaschnutí.