Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

2008 1,6 VTi


petulkooo

Recommended Posts

Tak som ti tu zaznamenal jednu moju cestu (1.6VTi/120k). Vsetky priemerky som nuloval pri jednotlivych trasach. Zohriaty motor na pracovnu teplotu. Odcitane hodnoty a nulovane pri type jazdy. Na buduce ti mozem urobit aj fotky z displaya.

 

 

dialnica           8l/100km, 19km prejdeta vzdialenost priemerna rychlost 134km/h s tempomatom

medzimesto     4l/100km, 6km prejdeta vzdialenost priemerna rychlost 78km/h s nohou

mesto             6.7l/100km, 5km prejdeta vzdialenost priemerna rychlost 24km/h s nohou

 

Ja som zatial na vysost spokojny s autickom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred tym som mal 1.3Getz spotreba nenormalna 8.5-9.5l/100km (nikdy viac)... Teraz som nenormalne spokojny, urcite by som isiel do 1.6VTi. Ked som auto vyberal odmietal som ponuky predajcov na 1.2VTi a tiez naftovy motor aj ked mi ich ospevovali ako v opere. A som rad, ze ma nikto nenahovoril na tie motorizacie aj ked som na auto cakal 4 mesiace. Jedine co lutujem, ze auto nema aj sestku. To je moja jedina vytka. Motor je silny a jazdit sa da po meste bez problemov aj so zaradenym piatym stupnom. Motor svizny a silny....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super že si spokojný, nech dlho dobre slúži, ja sa rozhodujem medzi ASX a 2008 ičkou, najprv som chcel 1,2 ale čím ďalej sa mi 1,6 páči viac a cena je tam zrovnatelná. Ja mám teraz 307ičku 1,4 jazdím 60 percent mesto a 40 percent okrsky a keď si dám pozor tak mám niečo pod sedem a ked nie tak niečo pod osem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uplne super, veď čo som tu čítal, tak diesle majú spotrebiu tak okolo 5,3 ( ak som to napísal nepresne ospravedlňujem sa vopred )  Ved spotreby do 6l dosahujú malé autá ako kia rio, hyundai I20 a nie crosovery, mi hovoril jeden známy že si kúpil r. captur 1,2 s automatom a papká mu to kolo 8 - 9 L !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Ahojte, je tu niekto kto má 2008 s motorom 1,6 VTi ? Aké s ním máte skúsenosti ? Spotreba,v mesta, na dialnici po okrskách,  spolahlivosť a tak...

Ahoj, mám 2008 1,6 VTi od dubna 2015. Jednalo se o předváděcí vůz. Dnes má najeto 22tis. km. Najezdil jsem 7000km a jsem zatím spokojený. Prům. spotřeba za posledních 3700km je 6,1l/100km. Jezdím myslím normálně. Přijde mi , že v každé automobilce pracuje někdo od konkurence aby škodil. Co dokážou někdy chytré hlavy vymyslet je fakt síla. U 2008 mi asi vadí nejvíc jen 5 převod. stupňů. Chtělo by to 6tku a na dálnici by to bylo o něčem jiném. Jinak zatím  spokojenost. Chystám se měnit olej s olej. filtrem. Na garančku nejedu. 4000,-Kč jim nedám. Stejně by už byla poslední a prodlouženou záruku taky nechci. Máme zimu před sebou tak jsem zvědavý. Zima většinou ukáže co máme za plechovky. Ahoooooooooooooooooj. Šťastnou cestu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý má svůj názor, od toho tady jsme. V reakci na spotřebu u dieselu jen chci podotknout. Nikdy mi průměrná spotřeba ani v nejmenším neatakovala 5-ti litrovou hranici.

Auto sice šetřím, ale motoru dávám zabrat a nekoukám na displej, kolik mám aktuální spotřebu. Zapisoval jsem a kontroloval s PP. Dnes už nezapisuji, protože se spotřeba s mými záznamy shodovala s PP.

Po 10000 km průměr 4,5

Po 20000 km průměr 4,6

Po 30000 km průměr 4,6

Auto mám od 07/2014 a jsem spokojený 1.6 eHdi 84 kW

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
V 16. 1. 2015 at 20:09, petulkooo napsal:

Ahojte, je tu niekto kto má 2008 s motorom 1,6 VTi ? Aké s ním máte skúsenosti ? Spotreba,v mesta, na dialnici po okrskách,  spolahlivosť a tak...

Niekde v tomto roku som vymenil žene 206cc za 2008 1,6 vti. a zatial bez akeho kolvek problemu až na tu 6  ta sa na dialnici hodí ale nieje, ale zas po dialnici jazdí velmi málo,spotreba je  niekde okolo 7,5l čo je uplne pohoda. Je to male šikovne mestske autičko ktore naštartuje na brnk aj v -13 stupnoch čo o mojej navare nemožem povedat.Takže dobra volba, po dlhom čase som dokazal zmenit heslo na vstup do fora tak sa sem občas pozriem .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...