Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Oprava sedadla - výškové nastavení

Recommended Posts

Posted

Ahojte, chtěl bych se zeptat jestli někdo zkoušel opravovat výškové nastavování sedadla - manuální, přes páčku. Před rokem jsem si koupil 307 break a trochu mě to už začíná štvát a rád bych si lépe seřídil sedadlo na dlouhé cesty. Zajímá mne jestli to může být prkotina, nebo už je lepší sehnat rovnou celé sedadlo. Pokud zkouším s tou pákou hýbat, normálně se pohybuje, jen necítím žádný odpor který by tam měl být a tudíž to nic nedělá. Airbag bych v sedadle mít neměl, výbava v autě prakticky žádná není :D Je to ročník 2005 před FL. Předem díky za radu.

Posted

Ahoj, chce to aspoň demontovat tu páčku. Nejlepší by bylo celé sedadlo demontovat a pak už by byl dobrý přístup k mechanismu. Jinak boční airbag v opěráku sedadla určitě máš, pokud ovšem není vystřelený. Tato auta se bez bočního airbagu nedělala.

Posted

Samozřejmě nebourané, po prvním majiteli, nejlíp učiteli v důchodovém věku :D Ne, bourané by být nemělo. Takže parádní informace, že mám bezpečnější auto než jsem si myslel :-) Zkusím se k tomu mechanismu tedy nějak dostat, at zjistím co to je. Snad mě nepraští ten boční airbag :-)

Posted

neviem ako si sa dopracoval k tomu, že v týchto autách boli automaticky aj bočné airbagy, musím sa ozvať, bočné airbagy v sedadlách určite neboli vo všetkých 307čkách, v základnej verzii boli airbagy iba v predu, tiež to tak mám :(

sedadlo s airbagom je od sedadla bez airbagu rozpoznateľné do 1 sekundy :)

čo sa týka opravy tak rozoberanie a skladanie sedadla je asi časovo náročné, neviem na tomto aute som to ešte nerobil takže rozhodujúce je za koľko by si zohnal iné, ak by sa podarilo zohnať za rozumné peniaze tak by som bol za výmenu

Posted (edited)

rozdělat páku a potom uvidíš -jsou tam šroubky  . . . . třeba je tam nemáš nebo jsou povolené,nebo je něco ulomené-každopádně to chce rozdělat-vyloupnout z boku kryt a pak se uvidí

edit: několikrát jsem to utahoval

edit2: nebo to bude pak horší varianta rozdělat to komplet

taky mám social edition a nemám boční airbagy . . . mám klimatizaci,elektrické přední okna-zadní na švihadla

Edited by Gabriel 307
Posted

Aha, sorry. Máš pravdu, existují verze bez bočních airbagů. Takže pokud nejsou bagy, tak je vymontování sedadla ještě jednodušší. Nevedou do něj žádné kabely.

Posted

Já mám problém, že sedadlo jde nahoru, ale dolu bohužel, asi na páce je nějaké ozubení, které tam já už zřejmě nemám.

Nějak jsem se nedočetl, jak to nejlépe udělat bez demontáže sedačky z vozu, mám verzi s airbagy v opěrách a nechci je odpojovat, abych pak nemusel řešit nějaký problém s airbagy. Jakým způsobem je uchycena páka na ovládání sklonu opěry? Tu potřebuji demontovat, abych mohl odmontovat boční kryt sedáku a dostal se tak snad k mechanizmu té sedačky, potřebuji ji dostat dolů.

Auto bylo ve značkovém servisu Peugeot na reklamaci čelního skla, bylo po výměně křivé a zkreslovalo a zřejmě někdo tím autem jel a dal sedadlo nahoru, ale ne už dolů, až doma jsem to zjistil, že to nefunguje, co mě jseště štve a nevím, zda se to dá někde sehnat, je plast pod oknem, šikulové mi ho rozlámali na obou stranách, takže to pořádně nelícuje ke sklu, samozřejmě se k ničemu nikdo nepřiznal.

Posted

Tak jsem se k tomu konečně dostal a oddělal ten kryt at zjistím kde je problém a přitáhnu šrouby. Přitáhlé byly dobře....tak jsem je zkusil povolit at se podívam kde je problém a najednou to funguje. Nechápu. Jak je možné, že když ty šrouby povolím, a páka se kymácí do všech stran, jako by byla nalomená, tak jde seřídit výšla sedadla. Ale když to přitáhnu, at páka drží jak má, tak najednou není žádný odpor a sedadlo se nepohybuje ani nahoru, ani dolů...fakt zvláštní. Jinak jsem si všimnul že oba dva šrouby mají hodně podložek...asi už si s tím taky někdo hrál... :-)

Posted

jasné, to zkusím. Jen jsem se na to chtěl narychlo podívat a překvapilo mne jaká je to prkotina. Najednou si pripadam jak v jiném autě, když mám sedadlo nastavené jak potřebuju :-)