Lihous Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Po roce celkem pohodoveho uzivani uctu "zadara" konkretne GM nastava problem s kreditni kartou.Ta byla dana na rok zdarma z kazde transakce v Cz 1% zpatky / v siti Bene i vic."ALE" po roce chteji poplatek coz asi nebude problem zvratit - myslim ze bude stacit starou kartu vypovedet a zaridit si jinou novou bez poplatku - klasika CZke stavajici to nejde ale k "vecne nove" to uz pujde Ale muj problem je ze tato karta vydelava jen v Cz a u nas mame vetsi utratu v zahranici tak ze otazka .....JAKOU spolecnost oslovit kde podminka bude vedeni karty zadarmo vratka ze vsech transakci min 1% / jasne ze je omezeni u vsech do cca 500Kc/mes /Ideal bez vedeni "materskeho" uctu.Bezkontaktni a podobe beru jako samozrejmost.Ohledne zahranici rozumna provize za smenu / jedna spolecnost mela +5% ke stredu kurzu = to neni 1% vratka Diky predem za vse napady postrehy rady Quote
Vvitty Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 (edited) Kreditka od CS ma 1% vratku bez ohledu na typ transakce... ale platim tam tusim 39,- za mesic. Vzhledem k tomu ze vratky vyrazne prevysuji pausal tak to neresim. Edited January 16, 2015 by Vvitty Quote
Vvitty Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Protoze banka z provize u obchodnika ma vic nez to blby 1% a tak motivuje lidi aby platili co nejvic (jeji) kartou... Quote
FrantaCV Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Tohle všechno je jen bouda = dáme vám slevu ale nebude to zadarmo. Na jedné straně 1% vratka z každé platby = na druhé straně si to vezmeme např na poplatku za vedení účtu nebo poplatku za transakci resp. za pohyb na účtu nebo nějaký jiný nesmysl. A co se týká provize (transakčního poplatku) za platbu kartou, kterou zaplatí obchodník - pohybuje se v rozmezí 1,1 - 3,5% ze zaplacené částky. Stanovené procento se odvíjí o výše obratu na platebním terminálu (čím vyšší obraty tím nižší procento) přičemž obchodník tuto částku nesmí zahrnout do ceny zboží. Obvykle to ale vyřeší zvýšením marže. Jen pro ilustraci: Obchodník z částky 1000 Kč uhrazené platební kartou odvede bance od 11,- do 35,- Kč. To je docela pecka NE? K tomu si připočítejte poplatek za pohyb na vašem účtu, vedení účtu, výpisy atd. To se to vydělává. Quote
Vvitty Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 njn, nekdo plati poplatky a nekdo radeji bance vysvetli ze takovou vec rad ozeli a bude mit ucet bez podobne vymozenosti a neplati nic :-) Quote
FrantaCV Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 No to není tak docela pravda. Kreditku jsem zavrhnul hned. Mám jen debetní kartu k účtu a účet bohužel mít musím jinak bych nedostal plat (podmínka zaměstnavatele). Výběr z bankomatu (vlastního): 5x zdarma další za 5 Kč z cizího za 25 Kč. Výběr na přepážce banky 50 Kč. Platba za nákup na pokladně prodejny bez poplatku s výjimkou poplatku za pohyb na účtu takže vlastně taky s poplatkem. Jediná výhoda je možnost vyzvednutí hotovosti na pokladně prodejny tzv. CashBack, ale to jen u velice omezeného počtu prodejen, které tuto službu poskytují např ALBERT, ČEPRO a několik málo dalších. To je ale omezeno minimálním nákupem za 300 Kč a max. částkou hotovosti 1500 Kč. Je to začarovaný kruh a výjimkou není tolik proklamovaná Air BANK i se svojí bombastickou reklamou. Quote
Vvitty Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Jsem se schvalne podival na vypis ze Sporitelny (ano, toho "predrazeneho" ustavu odkud vsichni odchazeji k low costum) za lonsky rok - celkem mi na poplatcich nauctovali 4 x 25 Kc za ctvrtletni papirovy vypis, ani korunu navic. Kdybych nebyl staromilec co si vypis z ruznych duvodu archivuje tak si ho necham posilat elektronicky zadarmo. Na kreditce je to zminenych 39.- mesicne a to jen proto ze jsem chtel verzi s vracenim 1% zaplacene castky, jinak by byla taky zadarmo. Quote
Péťa Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Já u KB neplatím žádné poplatky, ani za 2 karty, které k účtu mám. Quote
Lihous Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Zajimave postrehy ale ja neresim klasicky ucet - ten mam zadarmo - Sporitelna nechtela dat jsem u GM a vse je gratis.Ja resim problem kdy me GM vraci 1% v CZ tak alternativu abych dostal i v zahranici 1% .....Mozna nemoralni ale me se taky nikdo neptal zda s poplatkem za vedeni ve Sporitelne souhlasim ..... chteji kapitalizmus jsem pro - je to o volbe.Navic "ONI - banky" ziji moc dobre z nasich penez tak at se snazi. A k tomuto - " Ohledne zahranici rozumna provize za smenu / jedna spolecnost mela +5% ke stredu kurzu = to neni 1% vratka......." jsem myslel smenny kurz protoze pokud me budou pripocitavat +5% k zaplacene castce samozrejme pred smenou nepotrebuju vratku 1% a zustanu stastne u GM s novou kartou kde bude zadarmo karta a v Cz bude za placeni alespon 1%.Nic mene proc jim ty drobny nechavat ...... Quote
Dave_k Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Koukni k Citibank: https://www.citibank.com/czech/personal-banking/czech/kreditni-karty/cc-citi-life.htm?icid=LINK-LIFE-CCHP Máme ji a spokojenost. Quote
Milan+ Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Já mám u ge učet grátis a karty se neplatí,to máš tu jejich uvěrovku? Tam je snad při nějakém obratu také vše zadarmo. Quote
Lihous Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Milan+ Jo na rok je gratis ale pak je mesicne 49kc ktery se odecita z procent vracenych "ale" proc jim davat .....? Dave_k K te CITIbank kolik je mesicni poplatek pokud neudeam zadnou platbu?Jinak zajiimava volba - budu se zajimat Diky Quote
Milan+ Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Tak u karty /debetky/ k učtu máš to procento zpět také,tak bych se na tu kreditku uvěrovou vyprd pokud tam nemáš obrat a nemusíš platit nic. Quote
Dave_k Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 2Lihous: Tak to netuším. My s ní víceméně platíme co se dá (palivo, jídlo atd.). Ty 2% nám nikdo jinej za lepších podmínek nenabídl. Už ji používáme tuším 3 rokem a už docela dost "ušetřila". Jen si to člověk musí trochu hlídat, aby včas splatil. První rok byl zdarma a teď 50,-/měs. což je v pohodě pokrytý. No a díky tomu vůbec nepoužívám debetku od mojí banky a ta od dubna zavádí, že pokud přes kartu neprojde alespoň 500,-/měs. tak ji spoplatní. Quote
Recommended Posts