Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Kreditni karta s odmenou - ale jakou ....?

Recommended Posts

Posted

Po roce celkem pohodoveho uzivani uctu "zadara" konkretne GM nastava problem s kreditni kartou.
Ta byla  dana na rok zdarma z kazde transakce v Cz 1% zpatky / v siti Bene i vic.
"ALE" po roce chteji poplatek coz asi nebude problem zvratit - myslim ze bude stacit starou kartu vypovedet a zaridit si jinou novou bez poplatku - klasika CZ
ke stavajici to nejde ale k "vecne nove" to uz pujde :D

Ale muj problem je ze tato karta vydelava jen v Cz a u nas mame vetsi utratu v zahranici tak ze otazka .....

JAKOU spolecnost oslovit kde podminka bude vedeni karty zadarmo vratka ze vsech transakci min 1% / jasne ze je omezeni u vsech do cca 500Kc/mes /
Ideal bez vedeni "materskeho" uctu.Bezkontaktni a podobe beru jako samozrejmost.
Ohledne zahranici rozumna provize za smenu / jedna spolecnost mela +5% ke stredu kurzu = to neni 1% vratka  :myslim

Diky predem za vse napady postrehy rady :papa

Posted (edited)

Kreditka od CS ma 1% vratku bez ohledu na typ transakce... ale platim tam tusim 39,- za mesic. Vzhledem k tomu ze vratky vyrazne prevysuji pausal tak to neresim.

Edited by Vvitty
Posted

Tohle všechno je jen bouda = dáme vám slevu ale nebude to zadarmo. 

Na jedné straně 1% vratka z každé platby = na druhé straně si to vezmeme např na poplatku za vedení účtu nebo poplatku za transakci resp. za pohyb na účtu nebo nějaký jiný nesmysl.

A co se týká provize (transakčního poplatku) za platbu kartou, kterou zaplatí obchodník - pohybuje se v rozmezí 1,1 - 3,5%  ze zaplacené částky. Stanovené procento se odvíjí o výše obratu na platebním terminálu (čím vyšší obraty tím nižší procento) přičemž obchodník tuto částku nesmí zahrnout do ceny zboží. Obvykle to ale vyřeší zvýšením marže.

Jen pro ilustraci: Obchodník z částky 1000 Kč uhrazené platební kartou odvede bance od 11,- do 35,- Kč. To je docela pecka NE? K tomu si připočítejte poplatek za pohyb na vašem účtu, vedení účtu, výpisy atd. To se to vydělává.

Posted

njn, nekdo plati poplatky a nekdo radeji bance vysvetli ze takovou vec rad ozeli a bude mit ucet bez podobne vymozenosti a neplati nic :-)

Posted

No to není tak docela pravda. Kreditku jsem zavrhnul hned. Mám jen debetní kartu k účtu a účet bohužel mít musím jinak bych nedostal plat (podmínka zaměstnavatele). Výběr z bankomatu (vlastního): 5x zdarma další za 5 Kč z cizího za 25 Kč. Výběr na přepážce banky 50 Kč. Platba za nákup na pokladně prodejny bez poplatku s výjimkou poplatku za pohyb na účtu takže vlastně taky s poplatkem. Jediná výhoda je možnost vyzvednutí hotovosti na pokladně prodejny tzv. CashBack, ale to jen u velice omezeného počtu prodejen, které tuto službu poskytují např ALBERT, ČEPRO a několik málo dalších. To je ale omezeno minimálním nákupem za 300 Kč a max. částkou hotovosti 1500 Kč.

Je to začarovaný kruh a výjimkou není tolik proklamovaná Air BANK i se svojí bombastickou reklamou.

Posted

Jsem se schvalne podival na vypis ze Sporitelny (ano, toho "predrazeneho" ustavu odkud vsichni odchazeji k low costum) za lonsky rok - celkem mi na poplatcich nauctovali 4 x 25 Kc za ctvrtletni papirovy vypis, ani korunu navic. Kdybych nebyl staromilec co si vypis z ruznych duvodu archivuje tak si ho necham posilat elektronicky zadarmo.

Na kreditce je to zminenych 39.- mesicne a to jen proto ze jsem chtel verzi s vracenim 1% zaplacene castky, jinak by byla taky zadarmo.

Posted

Zajimave postrehy ale ja neresim klasicky ucet - ten mam zadarmo - Sporitelna nechtela dat jsem u GM a vse je gratis.

Ja resim problem kdy me GM vraci 1% v CZ tak alternativu abych dostal i v zahranici 1% .....
Mozna nemoralni ale me se taky nikdo neptal zda s poplatkem za vedeni ve Sporitelne souhlasim ..... chteji kapitalizmus jsem pro - je to o volbe.
Navic "ONI - banky" ziji moc dobre z nasich penez tak at se snazi.

A k tomuto - " Ohledne zahranici rozumna provize za smenu / jedna spolecnost mela +5% ke stredu kurzu = to neni 1% vratka......." jsem myslel smenny kurz protoze pokud me budou pripocitavat +5% k zaplacene castce samozrejme pred smenou nepotrebuju vratku 1% a zustanu stastne u GM s novou kartou kde bude zadarmo karta a v Cz bude za placeni alespon 1%.

Nic mene proc jim ty drobny nechavat ...... ;)

Posted

Milan+ Jo na rok je gratis ale  pak je mesicne 49kc ktery se odecita z procent vracenych "ale" proc jim davat .....?

Dave_k  K te CITIbank  kolik je mesicni poplatek pokud neudeam zadnou platbu?
Jinak zajiimava volba - budu se zajimat

Diky

Posted

Tak u karty /debetky/ k učtu máš to procento zpět také,tak bych se na tu kreditku uvěrovou vyprd pokud tam nemáš obrat a nemusíš platit nic. 

Posted

2Lihous: Tak to netuším. My s ní víceméně platíme co se dá (palivo, jídlo atd.). Ty 2% nám nikdo jinej za lepších podmínek nenabídl. Už ji používáme tuším 3 rokem a už docela dost "ušetřila". Jen si to člověk musí trochu hlídat, aby včas splatil. První rok byl zdarma a teď 50,-/měs. což je v pohodě pokrytý. No a díky tomu vůbec nepoužívám debetku od mojí banky a ta od dubna zavádí, že pokud přes kartu neprojde alespoň 500,-/měs. tak ji spoplatní. :(