Fenidean Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Zdravím mám taký problém v poslednej dobe s mojim peugeotom. Po jednej ceste (cca 30km) mi po zaparkovaní cez odvzdusnovak na chladici vytiekla znacna cast kvapaliny. Pôvodne som myslel ze je termostat v prdeli ale po rozobrani som zistil ze je v poriadku. Nasledne som skúsal odvzdusnovat. Stale ten isty problem. Tlacilo cez odvzdusnovak na chladici nie cez vicko na expanske. Tak som vymenil chladic v nadeji ze je problem s nim. Po vymene sa problem presunul k viku na expanske. Po odvzdusneni a doliati kvapaliny staci prejst par kilometrov a zaparkovat. S pod vika vytlača penu a po otvoreni odvzdusnovaku nad termostatom pri tom jak je natlakovany system vytlaca vzduch a az po chvili ide kvapalina. Samoodvzdusnovacia hadicka bola vymenena za novu no problem pretrvava. Môže to byt len zavzdušnené a tym pádom nie je dobrá cirkulácia vody a vytláča to vodu z expansky? alebo je tam zrada na hlave motora? Quote
michal4051 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 já to vidím na hlavu nebo těsnění pod hlavou Quote
Fenidean Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 takže jedine do servisu nech sa na to kuknu jo? Quote
michal4051 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 klidně počkej ale uvidíš že ti to tu napíše více lidí to co já Quote
myšut Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 (edited) máš to fouklé ,vyměň těsnění nebo rovnou motor ..je to jen otázka času ,kdy se to odebere do věčných lovišť s dalším provozem se jen přibližuješ ke zkroucení palice a dražší opravě,což se neoplatí Edited January 15, 2015 by myšut Quote
Fenidean Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 tak musim zohnat niekoho kto by to vymenil za normalnu sumu Quote
KubaBuba Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Praskle tesneni pod hlavou, nebo hlava... mel jsem stejny problem akorat u 407 coupe. Quote
KubaBuba Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Oprava by te ale nemela stat mnoho, jen se vymontuje par veci, vymeni tesneni, zabrousi hlava a bude to ok :-). Motor neni tak narocny na opravu. U me to bylo naopak hrozne pac sel celej motor ven a mechanici na tom stravili snad dva dny hruza... Quote
Chip Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 řešil jsem to nedávno u sestry tlačilo to do vody postupně víc a víc když jsem pak rovnal hlavu zjistili jsme že je prasklá tak jsme sehnali jinou a zatím to jezdí, vyšlo mě to cca na 10000 za materiál včetně hlavy z vraku za 6000 dával jsem jí rozvody s pumpou a komplet těsnění hlavy a filtry, kdybych jí účtoval maloobchodní ceny a práci tak tam zahučí za 20tisíc. Quote
myšut Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 (edited) náročný to není ale u 405 je blbost dávat do toho 20 tisíc .. otlakování srovnání vaření hlavy za 2-2.5 tis ofrezování za 2-3 stovky nový rozvod 1500 -3500 šrouby 1000 práce cca 7-8 hodin na 8-12 tis bez papírů nebo motor Dčko 47 ,51 kW nebo Td někde za 2 ku a vyměnit, něž to auto dojezdí úplně na něco jiného nebo jiný auto na přestvabu za 2500,- ps:bez opravy hlavy to nemá cenu, to by stálo jen 4ku cca bez rozvodu Edited January 16, 2015 by myšut Quote
Fenidean Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Tak bolo to v tesnení. Riskli sme to s kamarátom a po 14tich hodinách náročnej roboty sme tesnenie vymenili. Prvotné jazdy ukazujú že je problém odstránený. Budem to sledovat dalej a uvidím. Jeden zo šrobov čo držali hlavu bol hrdzavý od vrchu po spodok takže rátam to tak že tam bolo to tesnenie nejak poškodené. (Niekto inteligentný predomnou ho zošroboval od krajov ku stredu takže bolo v strede dokrutene jak pružina.) Snád pojazdí. Oprava dokopy aj s nakupom naradia 100€ (sada nadstavcov, momentovy kluc, tesnenia hlava viko vyfuk, sroby, olej nová chladiaca) Rozvody sme nemenili kedže nemajú ešte ani 40000 a vyzerajú ako nové. Quote
Recommended Posts