Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

Dobrý den

Delší dobu jsem od pravého předního kola slyšel občas ťukance. Minulý pátek jsem měl auto v servisu s výměnou ložisek horního uložení tlumiču. Od té doby to doslova mlatí. Servisák řikal, že mám na pravděpodobně rameni (přesně si to nepamatuji) volný , (zničený) nějaký čep. Víc neřek ani neukázal. Slibil že ukaže, ale vykaslal se na to.

Tedy k problému od pravého předního kola je slyšet celkem hlasité, kovové klepání. Klepe to zasadně při přejezdu přes nerovnosti. V malé i velké rychlosti. Zkoušel jsem cukat brzdou, poté škubat plynem na pěkné silnici, jestli se něco ozve a nic. Takže vyloženě přes nerovnosti. Jakoby dostávalo něco čoud směrem nahoru, než třeba do stran a podél spodku.

Co by to mohlo byt? Netušíte jaký mohl mít čep namysli? Jesli je nějaký čep na uchycení tlumiče (ja teď nevím). Kulové čepy jsou měněné. Nemohl by to dělat stabilizátor? Ten by zas tak hlučné rány nedělal ne?

Dále je možné, že s tím něco v tom servisu udělal, aby se to dřív rozbilo a ja tam s tím musel (samozřejmě si to nejspíš udělám doma, zaleží co to bude)?

Velice děkuji za vaše odpověďi a názory 

Lukáš

EDIT: Auto kdysi (ne mojí vinou) dostalo asi solidní pecku na pravé kolo, protože žena co v tom jela v zatačce přejela takový betonový výstupek až bouchlo kolo a zohlo to ráfek kola. patrně to zapříčinilo i zničené ložisko v uložení tlumiče a věřím, že díky tomu teď něco mlátí u toho kola.

Edited by Cpt._Redeemer
Posted

S tim mechanikem se už nechci bavit. Byl jsem tam u nich poprvé a naposled. Zkušenost stačila, nehledě na to že to nemusí být ono. Já chapu, že to nikdo nemůže přesně vědět, co to může být, ale spousta lidi má s auty spousty zkušeností, tak určitě někdo ví, jaká byla nejčastejší zavada na předních napravách apod. Nebo jaký byl nennáchlynější díl na ty nápravě. Nebo jak bych to mohl nejlépe zjistit.

Posted

Dle způsobu dotazu si myslím, že to prostě doma dělat nebudeš ... když ani nesundáš kolo, aby ses podíval sám. 

Na rameni je čep, ten může klepat, ale u 206 je problém, že je pevně na rameni = nové rameno. 

Pak samozřejmě kosti stabilizátoru nebo také uložení stabilizátoru (to klepalo na mé 306). 

Ale prostě od klávesnice těžko soudit, troufáš-li si sám, shoď kolo a hýbej se vším možným. Pokud ne, sežeň jiného mechoše nebo zajeď na STK. 

PS: Pokud nejsi s tím mechanikem spokojen, jsi si jist, že všechno řádně utáhl? Abys neměl volný nějaký šroub třeba na rameni ... 

Posted

MilanF1: doma si to sám udělám, ale teď v té zimě a blátě nenní kde. Garáž mám ale není tak velká aby tam šla manipulace. Jinak Jak řikáš ten čep na rameni. Teď si vzpomínam, že řikal že je to samotně nevyměnielné jen celé rameno. Až bude lepší počasu sundám kolo a podívám se. Jinak všem děkuji za rady a typy.

Posted

Koukal jsem co stojí tak nějak ramena. Našel jsem tyhle dvě:

http://autodily.shoptime.cz/zbozi/113360/Prave-predni-rameno---komplet-PEUGEOT-206.htm

http://autodily.shoptime.cz/zbozi/113067/Prave-predni-rameno---komplet-PEUGEOT-206.htm

Jediný rozdíl tam je, že u jednoho píší bez GTI a druhe pouze GTI

Mám to GTI chápat jako verzi auta 206 nebo to má znamenat něco jiného?

Posted

rameno pro model 206GTI je jiné, než rameno pro ostatní modely 206tek

při výměně ramena zajisti poloosu proti vyjetí z diferenciálu--ušetříš si práci