Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdarec .. v tydnu na me vyskocila chyba Antipolution Fault v kombinaci s Catalytic Converter Fault - auto dal jelo ale trepalo se jak "drahej pes" (vypadalo to, ze jelo jen na 3 valce).

Z profi diagnostiky v servisu jsem zjistil nasledujici chybu: Chyba zapalovani na valci 2 (zadna zminka o chybe na lambda sonde).

Jen ze zvedavosti jsem se doma pripojil mou cinskou ELM 327 a v priloze prikladam fotky prubehu lamda sond.

Nahore vlevo je lambda pred katem, vpravo nahore je lambda za katem a dole jsou otacky motoru.

Jde mi o to, jestli je sonda za katem mrtva? A taky jestli ta sonda (pokud je mrtva) muze mit vliv na chybu zapalovani na valci 2?

Jeste poznamka k tem prubehum. Pokud zrychluju, nebo zpomaluju, tak se prubeh na sonde za katem tvari podobne jako prubeh na sonde pred katem (prechody nejsou tak strme, ale hodnoty se dostavaji i pod 0,5 i nad 0,5), ale pokud jedu pod stalyma otackama, tak ma sonda prubeh jako na fotkach.

Jeste jsem zkousel zastavit a pri stojicim aute nastavit konstantni otacky na 2600 a sonda pred katem OK a sonda za katem trvale hodnota tesne kolem 0,1 (pri zahratem motoru - asi po 10km jizdy).

Auto je v podpisu: Peugeot 307SW, r.v. 2003, 1.6 16V LPG tartarini

Dik za rady

Radek

PS: Kvalita fotek nic moc .. foceno druhym mobilem za jizdy :-(

post-765-0-62103500-1420913432_thumb.jpg

post-765-0-98035900-1420913439_thumb.jpg

post-765-0-16157900-1420913448_thumb.jpg

Upraveno uživatelem bednarir
Odesláno

ja si myslím ,že není mrtvá,že ukazuje +- jak má....

ale zde zkušenější řeknou víc....

2 lambda podle mě vliv na zapalování na 2 válci mít nemůže....

Odesláno (upraveno)

Předpokládám, že motor je euro3, takže sonda za katem nemá vliv na nic a už vůbec ne na zapalování na druhém válci. Je tam jen pro kontrolu funkce první lambdy před katem a samotného katu. Nejsem šťoural do aut, ale v létě jsem měnil sondu za katem a trochu se o tyhle věci  zajímal a z těch obrázků mi přijde, jakoby kat nestíhal. Správně při ustálené jízdě by měla zadní sonda jít pod 0,1.  

U těch tvých obrázků ale docela lítá a trochu napodobuje tu přední, což by vypadalo na problém s katem, resp jestli ti nezapaluje jeden válec a jde do katu nespálený benzín/plyn, tak kat nezvládá spalovat a hodnoty na zadní lambdě jsou pak vyšší, než by měli být. Takže v tvém případě bych se spíš než u druhou lambdu zajímal o to, proč nepálí ten druhý válec. Jestli je špatná cívka nebo něco podobného. Nevím, jestli tvůj motor má samostatné cívky, nebo zapalovací rampu.

Ale nejsem mechanik ani diagnostik, jak psal Charlie 1 ať se vyjádří zkušenější...

Upraveno uživatelem mjtwister
Odesláno

Neni to tak, ze 1 valec vubec nezapaluje. Ta chyba co se mi objevila se objevila poprvni. Jinak zadne nebyla.

Nemam civky, ale je tam cela rampa. Je mozny, ze ta rampa je spatna a tudiz proto ten valec semtam nezapaluje.

Je mozne nejak promerit tu rampu? Treba ocsiloskopem, nebo tak neco? Nebo je proste nejlepsi sehnat jinou, ktera je funkcni a zkusit je vymenit?

Dik

Odesláno (upraveno)

Rampa ma dve cievky,ak by blbla hociktora z nich vypadnu ti dva valce ak by blbli obe cievky vypadli by 4 valce  motor by chcipol,najprv by som vymenil sviecky alebo aspon skontroloval stav a potom na skusku vymenil rampu

Upraveno uživatelem krtek 2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...