Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím, mám prosbu : nemáte někdo náhodou zámek dveří řidiče i s klíčem? Nebo třeba celé dveře. Odešel mi zámek, protáčí se, nejde zamknout a opravit taky ne... Dost to spěchá, díky moc...

Jo, ještě detail... Je to na 605, r.v.1998, 2,0i

Edited by Kobra 72
Posted

Vrakacac, alebo inzeráty.

Ale pretaca sa len kľúč?

Kľúč vo dverach je samostatne, a zámok je samostatne. A je tam len taky "pipik", čo zatlaci na zámku a zamkne.

Skus sadnúť do vnútra a zamkni tou poistkou na dverách. Musí to ísť.

Posted (edited)

No, mám pocit, že se protáčí celý zámek. Kámoš to měl rozebraný, ale tvrdí mi, že je ten zámek zalitý jako celek... Já to rozebraný neměl, takže nevím... Jinak jsem to samozřejmě zkoušel prostříkat silikonem, před tím i WD40, ale bohužel bez výsledku. Na vrakáčích jsem neuspěl, proto zkouším tady... Zevnitř to jde zamknout, když zamačknu čudl na dveřích spolujezdce, u řidiče to nejde. Jenže problém je v tom, že i když to zamknu, už to zas neodemknu, dálka nefunguje... Trochu zapeklitost, no...

Jo a blbý je, že to má zámek jen u řidiče... :-(

Edited by Kobra 72
Posted

To kam sa dava kľúč je jedno a to co zavrie dvere druhé.

Zvrchu je len maličký jazýček, čo zapadne do zámku. Pohybuje sa to len z hora do boku, také "L".

Nič viac. Keď zámok vyberieš, a pripojiť káble, malo by sa dat zamykat, sú tam tie tiahla aj na poistku aj na otvorenie.

To ze sa pretaca kľúč, je len malička krabička a musíš ju vytiahnuť z vonku, po odisteni takým plieskom z vnútra.

Posted

Myslíš??? 5 minut i pro mě??? To bude asi víc :D  :D  :D :D  :D  Ale zámek asi opravit nepůjde, vypadá to, že se přetočili ty stavítka a mechanismus zámku nejde rozebrat.... Nutně potřebuju jinej zámek, nebo rovnou celý dveře... 

Posted

Bez otvorenia a pozretia nezistis aký je problém.

Je tam len piesok v tvare U, ktoré otaca kľúč, a to zapadne do zámku aby ho zamklo ci odomklo.

Ak sa to len zlomilo, nemal by to byt problém. Ak zámok, dali sa ešte kúpiť náhrady.

Demontáž je jednoduchá, 5 min.

Potrebuješ torxy a srobovaky.

Dáš preč kryt reproduktora a vysrobujes ho. Na krytke sú 2 srobiky torx, jeden zo spodu, druhý spredu od pantov.

Laktovu opierku vypacis hore, ten vankúšik, Pod ním sú 2 veľké torxy, a na rukoväti pod ovládaním zrkadiel jeden.

Dáš preč krytku pri zámku, také C.

Poistku na vrchu co sa zamyka.

Ak máš lampicku, a za kapsou býva ešte 1 sroba.

Tapacir už drží len jedna sroba pod laktovou opierkou a asi 10 bielych spuntov. Niekdy sa polamu, tak podla nich kúpiť nové. Stoja 0,10€ ks.

Zo spodu potiahnes, a na vrchu je to len založené pri okne. Najprv ľavú stranu hore a potom potiahnes dozadu, aby to vyšlo spod krytu spätného zrkadla.

A za tým je len izolácia, ktorú odlepis, ci odtrhnes, ako pôjde.

A tam už uvidíš co je na zámku a klucke.

Dobre je mat lampas, aby si si posvietil.

Keby niečo napíš, aj SZ, alebo posli foto, poradím ak dačo.

Fakt je to len chvíľa. Uvidíš.

Posted

Ještě mě napadlo, co dokoupit dálkový centrál za tři stovky a dopojit ho (pokud teda auto normálně zamyká - když si vevnitř a zamkneš se)? Jestli máš centrál jen na klíč, mohl by ses na zamykání klíčem vyprdnout a zamykat takto než vyřešíš opravu vložky zámku.... Je to o přivedení stálého napětí do jednotky a najít tři správné dráty od zámku ve dveřích.... Opravdu nic složitého a zvládne to i laik :papa

Posted

Univerzální centrál už mě taky napadl... Já to mám jen na prd s časem, domů jezdím skoro za tmy, i o víkendu a garáž bohužel nemám... Ale určitě vyzkouším, co půjde, každopádně díky za návod i za tipy... ;)