Cpt._Redeemer Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Dobrý den Už delší dobu se mi děje následující problém. Když stojím na místě a točím kolama do jakékoliv strany, tak se z pravé strany ozývá vrzání. Prostě jako když vržou dveře, ale tohle je takový hlubší tón. Zároveň v jednom úseku volant jakoby poposkočí. Přijde mi to jako takový mrtvý bod, jako kdyby někde chyběl nějaký zub. Nevím jak to přesně popsat. Točíte volantem a v jednom místě se pootočí, jako kdyby němel zátěž. Strašně zlehka jak kdyby nebyl nikam připojen. Je to ale kousíček. No a od včerejška se mi stalo, že když točím kolama do velkeho rejdu, tak se z pravé strany ozve rána. Takový tupá, jak kdyby tam o "něco" "něco" zavadilo. Když ale točím zpět, tak už není rána tak hlasitá, a neozve se v té samé poloze volantu jako předtím, Rána mi nepřijde jak kdyby byla kovová, ale ještě jsem neměl šanci aby mi někdo otáčel volantem a já si přibližně poslech odkud zhruba vychází. S touhle ránou se bojím, aby třeba nebyla načla poloosa, jestli v homokynetaku něco nepřeskakuje. To bude asi ale blbost. Jinak tyto závady zatím nemají vliv na řízení. Auto jede tak jak má i zatáčí tak jak má. Doufám, že někdo z vás tak nějak bude mít tušení co s tím je, vím, že mě asi nepotešíte a kolik případná oprava tak může stát. Velice děkuji za odpovědi. Quote
Cpt._Redeemer Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 (edited) Ahoj Michale. Toto je odpověď na všechny tyto závady? Auto mám koupené od souseda a když s tím jela naposled jeho přítelkyně, tak v nedaleké vesnici pravým kolem najela u silnice na takový betonový žlab až prorazila gumu, takže je jasné, že tlumič asi dostal slušnou pecku. Edited January 6, 2015 by Cpt._Redeemer Quote
krtek 2 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 (edited) mne to vrzgalo tiez a na vine bolo horne ulozenie konkretne horna miska bola fest prehrdzavena a v urcitom rejde sa opierala o kastli (ale to bolo na 406 ale malo by to byt podobne),ale ked to dostalo pecku tak tam toho moze byt viac Edited January 6, 2015 by krtek 2 Quote
HonzaC2 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Horni ulozeni vymenit. Kdyz to neudelas, praskne po case pruzina. Quote
mmartinkovic Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Horné uloženie nie je až také drahé, cca 30 az 40€. Len aby to nebol aj homokineticky kĺb. Quote
Cpt._Redeemer Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 Sledoval jsem pružinu při otáčení kol a ta se zasekáva v určitém místě, takže už jsem se objednal do nedalekého servisu. Bohužel nemůžu nikde sehnat stahovák na pružiny a v tomhle počasí to nemám ani kde udělat, takže budu muset obětovat 1000 kč za práci v servise. Quote
Recommended Posts