Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 206 (2000; HDI), vrzání při zatáčení, vůle volantu

Recommended Posts

Posted

Dobrý den

Už delší dobu se mi děje následující problém. Když stojím na místě a točím kolama do jakékoliv strany, tak se z pravé strany ozývá vrzání. Prostě jako když vržou dveře, ale tohle je takový hlubší tón.

Zároveň v jednom úseku volant jakoby poposkočí. Přijde mi to jako takový mrtvý bod, jako kdyby někde chyběl nějaký zub. Nevím jak to přesně popsat. Točíte volantem a v jednom místě se pootočí, jako kdyby němel zátěž. Strašně zlehka jak kdyby nebyl nikam připojen. Je to ale kousíček.

No a od včerejška se mi stalo, že když točím kolama do velkeho rejdu, tak se z pravé strany ozve rána. Takový tupá, jak kdyby tam o "něco" "něco" zavadilo. Když ale točím zpět, tak už není rána tak hlasitá, a neozve se v té samé poloze volantu jako předtím,

Rána mi nepřijde jak kdyby byla kovová, ale ještě jsem neměl šanci aby mi někdo otáčel volantem a já si přibližně poslech odkud zhruba vychází. S touhle ránou se bojím, aby třeba nebyla načla poloosa, jestli v homokynetaku něco nepřeskakuje. To bude asi ale blbost.

Jinak tyto závady zatím nemají vliv na řízení. Auto jede tak jak má i zatáčí tak jak má.

Doufám, že někdo z vás tak nějak bude mít tušení co s tím je, vím, že mě asi nepotešíte a kolik případná oprava tak může stát.

Velice děkuji za odpovědi.

Posted (edited)

Ahoj Michale. Toto je odpověď na všechny tyto závady? Auto mám koupené od souseda a když s tím jela naposled jeho přítelkyně, tak v nedaleké vesnici pravým kolem najela u silnice na takový betonový žlab až prorazila gumu, takže je jasné, že tlumič asi dostal slušnou pecku.

Edited by Cpt._Redeemer
Posted (edited)

mne to vrzgalo tiez a na vine bolo horne ulozenie konkretne horna miska bola fest prehrdzavena a v urcitom rejde sa opierala o kastli (ale to bolo na 406 ale malo by to byt podobne),ale ked to dostalo pecku tak tam toho moze byt viac

Edited by krtek 2
Posted

Sledoval jsem pružinu při otáčení kol a ta se zasekáva v určitém místě, takže už jsem se objednal do nedalekého servisu. Bohužel nemůžu nikde sehnat stahovák na pružiny a v tomhle počasí to nemám ani kde udělat, takže budu muset obětovat 1000 kč za práci v servise.