Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Kuchyně - spotřebiče,vyzkoušený dodavatel,cena


Milan+

Recommended Posts

Vyfotil jsem štítek, můžete si vybrat - Poland nebo Germany?

2019-05-02 17.57.34.jpg

 

EDIT: Ještě jsem se šel podívat na původní (15 let starou) a tam je jen Made in Germany. O Polsku ani zmíňka. Nějak nám ten svět globalizuje :(

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvá konkrétní deska byla vyrobena v Německu (tedy spíše finalizována z dílů odkudsi), ale samotný Elektrolux má centrální kontaktní bod v Polsku. Asi mají v Polsku levnější telefony, poštovné a personál na kontaktní centrum. To ale neznamená, že tam i sídlí vedení firmy.

Mimochodem synovec pracuje v centrálním pointu Google pro střední Evropu včetně Německa apod a sedí ve Varšavě. 🙂 

Globalizace ze všech stran.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 3 týdny později...

Myčka nádobí je objednaná (zn. Bosch). Ted zbývá ještě volně stojící kombinovaná lednička s mrazákem dole v barvě nerez. Co jsem letmo koukal, většina lednic má šuplíky (zásuvky) ze zadní strany dost zešikmené, čím se zmenšuje úložný prostor.  Výška do 200cm. Co se týká značky, tak zřejmě Whirlpool. Ale nejsem na 100% rozhodnut. Otevírání bez madel. Máte někdo zkušenosti s lednicemi značky Beko?

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předem začnu tím, že bych se značky Beko bál. ALE (!!!) švagrová ji má hromadu let a stále kvoká funguje. Je s ní moc spokojená. A myslím, že poslední dodavatel nám do zaměstnání ke kuchyňkám taky dal Beko lednice (cena rozhoduje :( ) a fungují nejméně 4 roky bez problémů a jediné reklamace. Ale ráno se můžu podívat, jestli to je opravdu Beko - EDIT: Je to Beko.

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pravda je, že firmy na tyhle značky slyší, ale někam do dílen (svačináren) asi nee--mikrovlnky, var. konvice, ledničky věčně rozbité, nefunkční..., stojí to pár korun, reklamace se asi nevyplatí či co, šéf skočí do auta, za půl hodiny je zpátky s novým výrobkem...,přestávám tomu rozumnět

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No lednici řeším taky, důvodem je spotřeba té z roku 1986 (Minsk). To je první důvod, druhý, je ten, že už prorezá, dveře nedoléhají a nejde to už opravit, prostě se to sype, Mám 6 požadavků - max 190cm výška, max 60cm šířka, A+++, co největší mrazák (alespoň 90l), noFrost a možnost vypnout lednici a nechat běžet jen mrazák (říká se tomu režim holiday/dovolená). Šel bych nejraději do Gorenje mebo třeba Candy, Whirlpool, Electrolux ale ty režim prázdniny nemají, možná v modelech mimo moji cenovou relaci. Tak mám ve výběru Beko, Samsung, LG, Haier, Hisense… Asi nakonec zvolím kompromisně Samsung a budu doufat v lepší kvalitu než u turka a trochu více domyšlenosti detailech... A protože mě to úplně netlačí koupit hned, počkám na nějakou akci...

Beko mám sporák na chalupě, funguje, dobrý, ale "logiku" má fakt tureckou (i když prodejní cena byla docel vysoká, kdybych to měl za něj dát, tak ani náhodou). Trouba Elektrolux i varná deska AEG i když třeba generačně výrazně starší, je řešením úplně někde jinde. Tak doufám, že i ten Samsung bude....

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nesplňuje. A+++, spotřebu okolo 0.5KWh denně. Dva kompresory jsou prostě žrout. I kdybych měnil lednici co 6 let, stále na tom, při dnešních a budoucích cenách elektřiny, neprodělám...

Jo a taky není noFrost. Pro mne dost zásadní, vím co je vydrtit led z mrazáku co půl až 3/4 roku. Když přijedu na chalupu, nechci trávit půlden odmrazováním mrazáku.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor na ten No Forst. Ja som kedysi kupil Whirlpool s No Frost a tykalo sa to len chladiacej casti. Mrazak to nemal.

Nastastie mala vyrobnu vadu a ziadal som vratit peniaze.

Potom som kupil Bosch s full no frost a to je luxus, ale aj cena je inde.

Na elektrine to usetri, lebo akonahle sa v mrazaku urobi namraza, tak sa zvysuje spotreba. No a maju nutenu cirkulaciu, takze sa mi zda, ze udrzuje lepsie teplotu po celom objeme. (Na obyc.chladnickach obvykle namrza zadna stena)

Este sa vyjadrim k Beko: osobne by som priplatil za Bosch, Beko nie je zle, ale ked to clovek porovnava...

Ako pracka nam bola odporucana Candy. Perie dobre a podla vahy oblecenia a ma skvely program rychleho prania.

Whirlpool mi bola odporucana na mikrovlnku a to uznavam, ze funguje super. Na zapade sa predavaju mikrovlnky s digestorom a svetlom, co sa daju nad sporak. Tu som to nevidel.

A na klimu Toshiba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@proreoo značce Bosch též zvažuji. Od Bosche mám objednanou myčku nádobí SMV46MX03E z Mall.cz. Tak uvidím, jak je to s kvalitou. Měla by být vyrobena v Německu (vnitřek nerez), na rozdíl od plastového vnitřku, který se vyrábí v Polsku.
K ledničce jen doplním, že by měla být v barvě nerez. Co se týká funkcí, tak jaký uvádí @Pacho69.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 6. 2019 at 20:25, Hafity napsal:

A máš nějak zjištěný rozdíl mezi A+++ a A++ ? Za rok....

No jasně, prakticky stejná lednice v A++ 240kWh/rok, v A+++ 175kWh. Aktuálně má můj mrazák 360kWh/rok a lednice Minsk 650kWh/rok. Což je strašný. Lednici nepoužíváme celoročně, jen zhruba od dubna do listopadu. Takže když ze 700kWh ročně udělám 170 nebo ještě míň (lednice v v holiday režimu a mrazák v eco -> pokud tam nikdo není, tak se "nevětrá"). Při dnešních a budoucích cenách elektřiny je investice za 4-5 let zpátky. Životnost nad tuto dobu už je úspora. 

@proreo Whirlpool uvádí některé lednice jako LowFrost, to tedy neznamená, že se nenamrazují, jen je námrazy asi míň. Whirlpool ani neuvažuji, chybí mu režim holiday. Podle mé zkušenosti NoFrost elektřinu neušetří. Je to o pohodlí, o tom, že nechci vylamovat po pár měsících věci z ledu. A když přijedu na chalupu, nechci se hrabat v ledu a odmrazovat mrazák. Lednici bez námrazy považuji za normální, to snad není ani vlastnost, vždyť v lednici je nad mulou, to i ten Minsk z roku 1986 měl výměník čistý (zase uměl mít v lednici i pod nulou, stačilo nechat ho víc "chladit"). Já mám doma liebherr a konzultoval jsem to s technikem, on říkal, že noFrost funguje tak, že namrazí ve výměníku na teplotu i o 15 stupňů nižší, než je běžná (do mrazáku to ale nepošle, reguluje si to), pak celý výměník ohřeje a odtaje, pak zas namrazí normálně a pustí to do mrazáku. Celý tento proces opakuje když je potřeba, obvykle za 5-10 dní. Značně při tom trpí komponenty ve výměníku. Typicky u Liebherr odcházela čidla teploty ve výměníku (já ho měnil po 6ti letech). Ale elektřinu to moc neušetří, ten chlad se ti jinak akumuluje v tom ledu,  měřil jsem mrazák co mám na chalupě, ať čistý nebo namražený, žral furt stejně.

@OK406 Já kdybych kupoval domů, netrval bych na režimu dovolená. Na chalupu to chci, protože přes zimu mi tam zůstává zamražené ovoce a já si ho postupně vozím, když jezdíme lyžovat. Lednici v zimě nepoužíváme, máme tam komoru, kde je lehce nad nulou (udrží se to tak klidně až do poloviny dubna) Takže lednici začínám používat od května a pak přes léto.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Pacho69 napsal:

prakticky stejná lednice v A++ 240kWh/rok, v A+++ 175kWh.

Takže rozdíl 65kWh/rok.... Pro rok 2019 jsem našel průměrnou cenu 4,34Kč/kWh.... To je cenový rozdíl 282,10Kč/rok.... Nepočítám to nějak špatně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...