Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kuchyně - spotřebiče,vyzkoušený dodavatel,cena


Milan+

Recommended Posts

Já bych si to na chalupu třeba i koupil, domů ne. 

Doma mám AEG/Electrolux, Siemens. Na chalupě jsem vloni měnil sporák, je to Beko. Přesto, že už by se měl řadit mezi "etablované" značky (minimálně marketingověú, reálná zkušenost je ta, že ti předtím jmenovaní jsou jiná liga. Hlavně ve způsobu ovládání, funkcích... No je to chalupa, takže to přežiju, každopádně už i v létě mě to "sr*lo". Například časovač Beko.,zapíská, ale nevypne (asi turecká logika). A je to toho víc. Ale nechci hanět, třeba je to u jiných spotřebičů značky lepší. Neříkám, že nenajdu věci, které mi nevyhovují i na spotřebičích AEG, ale jsou deset let staré, dnes už jsou zase jinde, takže až budu měnit, rozhodně nebudu vybírat  u značek Concept, Orava (zkušenost 3x a dost ale nebyl to kuchyňský spotřebič), Bravo apod. Bývají opravdu jen přeznačené kopie čínských kopií etablovaných značek ("čínskou kopií" míním, že prostě něco splácaj dohromady a dají tomu design produktu etablovaných výrobců, že čehož pak vznikají story, že se to všechno montuje v jedný fabrice, což ne vždy je pravda, ale i kdyby byla, není to stejný výrobek. Oktávku, vyrobenou v indii by sis taky nekoupil (ona by tu nejspíš ani neprošla homologací)...

Takže je to každého věc, já když už, tak třeba Haier nebo Hisense, což je číňan, kterej si aspoň nehraje na to, že není (akorát to jen "šeptá"). Ale spíš na chalupu, než domů.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli byla věcná, no za tu dobu, co jsem na světě jsem prostě posbíral vlastní zkušenosti. Ty jsou prostě takové, že prakticky vždy, když jsem koupil noname (třeba kdysi z quelle, značka prodejce), povětšinou jsem se spálil (no prostě někdo něco odflákl či nedomyslel, nedodělal). U nějaké malé elektroniky tě to naštve, příště to neuděláš. Ale víš, jaká legranda je třeba vyměnit varnou desku, troubu, myčku, rozebírat linku, předělávat připojení... Proto si tyhle spotřebiče vybírám důkladně a neexperimentuju. Teď jsem to udělal na chalupu (Beko) a při používání už jsem skřípal zubama. Na chalupě se to ale dá přežít ( prodejní cena toho sporáku rozhodně nebyla cena lowendu, ale já ho měl za cenu, za kterou se nedal odmítnout, kupovat ho i za internetovou, ukázal bych prostředníček), ale doma bych to mít nechtěl. A to se nebavím o potřebě servisu, i když zrovna Beko by asi neměl být problém. Zatím (klepu na dřevo) jsem měl na spotřebiče a jejich životnost docela štěstí (Nemusel jsem kvůli nim rozdělávat linku, jediný servis byla myčka a její vyčištění po 11letech provozu, ale už je to sedm let a stále myje, stále myje) Teď potřebuju na chalupě vyměnit lednici, zas mám dobrou nabídku na Beko, ale fakt se škaredě rozmýšlím a asi si nejdřív zajdu do showroomu a hodně podrobně ji prozkoumám, abych zas nebyl rozmrzelý. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam dojem ze za cas, ktery autor vlakna venoval pisemnemu premysleni na tema jake spotrebicekoupit by mel objetych 5 showroomu zde dokola vysvetlovanych renovovanych a zavedenych vyrobcu vcetne komunikace "z oci v oci" se zatupcem znacky.

Jenze autor ma nabicku z Ikea na Concept a od nas vsech ocekava  sdeleni ze znacka Concept je World leader v kucynskych elektrospotrebicich a je cely vedle ze se k tomu az na jednu vyjimku nikdo nema!

Sorry za uprimnost!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy: Ledničku Minsk mám na chalupě, je z roku 1986, tu chci "nahradit". Důvodem je, že už prorezají dveře kolem pantů, nesedí přesně, takže ona byla neúsporná vždycky a teď je ještě víc. Spočetl jsem, že výměna spotřebiče bude násobně větší úspora než změna dodavatele elekřiny, prostě 1,5kWh denně je prostě hodně. Jinak doma mám 16let liebherr a vrní pořád jak nová. Akorát co 4-5 let jsem měnil čidlo v mrazáku, ale minule už mi servisák říkal, že ty novější jsou odolnější, tak to nechci zakřiknout, ale už je tam 7... :super

Pesastor: Počkej, Ikea fakt prodává Concept? Vždyť prodávali Whirlpool pod značkou Ikea. No já o kvalitě jejich sortimentu neměl nikdy valné mínění, ale kuchyně bývaly celkem snesitelné. Hm, tak co, koupit si to nemusíš. Ono v showroomu si o kvalitě představu úplně neuděláš, ale vidíš, jak výrobce "přemýšlel" a jestli produktové funkce nejsou jen "marketingové" = nepoužitelné.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@pesastor nepsal jsem, že IKEA nabízí elektrospotřebiče značky Concept. Tuto značku mi nabízí jinde.
Velmi výstižně napsal příspěvek @Péťa,.  To je taky jeden z důvodů, kdy nelituji příspěvku ma řádného člena P-C. Jsou zde členové, kteří nejenže rozumí Peugeotům, ale jiným věcem, v tomto případě kuchyni + vybavení. Ano, je pravda, že nejlepší reklamou pro výrobek je poznatky a zkušenosti lidí, co danou věc vlastní. Jelikož prodejce je školení na to, aby prodal například i ,,svoji babičku s rakví". Omlouvám se za přirovnání, ale někdy mi to tak připadá.
 Osobně jsem nakloněn pro zn. Electrolux: indukční desku + vestavěnou troubu. Ještě nevím, jaký typ a funkce. Pak už jen najít vhodného prodejce. O značce myčky (60 cm), nejsem plně rozhodnutí.
  Raději se zde budu ptát (psát), než abych koupil věc a pak lamentoval nad její kvalitou a pod. Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci. Ale zase moc drahé taky ne.

Upraveno uživatelem Péťa
Jsi usnul na enteru?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Indukci jsem koupil AEG, když se tak rozhlédnu, v podstatě se stále ještě prodává pod značkou zanussi. Má jednu vlastnost, kvůli který bych si ji znova nekoupil. Vše funguje skvěle, jen nastavení výkonu má 9 st (mohlo by mít víc, dnes je to běžné), ale to zásadní je, že je to pomocí tlačítek +/-, což je opruz, vždy se proklikat třeba k 5 nebo 6. Dnes se běžně dělá proužek, stačí posunou prstem, nebo se dotkneš v půlce proužku a máš rovnou potřebný výkon. Je to hlavně pro to, že, je tam často 16 a více stupňů výkonu, takže klikat se k prostředku je šílený. To je ale jediné, co mi vadí. A ještě to, že i nejmenší plotna trochu hůř reaguje na malé hrnce. Ale je to 11 let starý model, dnes je to o hodně dál a ceny mnohem nižší.

Troubu mám novější, Electrolux, parní. Nedám na ní dopustit. Parní funkce je boží. Co je blbé, tak parní funkce je nekombinovatelná s pyrolýzou, takže čištění parou po pečení masa (třeba husy) je tedy záživné. Už jsme si našli postup, jak co nejefektivněji troubu vyčistit, ale děláme to neradi. Je zas pravda, že při častější používání páry ta napečená mastnota prostě steče a stačí ji jen setřít. Šel by do ní znova, možná bych přemýšlel o stroji s více programy, my jsme chtěli páru zkusit a tak jsme zas nechtěli utopit hromadu peněz, kdyby se nám o neosvědčilo. Ale dnes bych do toho šel. Maso pečené s parou je luxusní, trochu páry ale používáme třeba i při pečení chleba nebo různých koláčů. Ale na to stačí jen troška vody, to dnes umí lecjaká trouba, takže netřeba úplně parní. Čisté vaření v páře je prostě dokonalé. Třeba bramborový salát. Všechnu zeleninu, brambory, vejce najednou... Má to jediné mínus - není to vařené v soli. U tý páry moc výběr není, jen AEG/Electrolux dělá páru a troubu v normální velikosti (74l), ostatní dělají parní troubu s 3/4 velikostí (okolo 40l) a není to plnohodnotná pečící. Celkem to chápu, vyčistit parní troubu od normálního pečení je pracné, na pečení masa s parou netřeba 100% parní. Já bych ani nebyl proti to mít odděleně, jen nevím, kam bych to dal :myslim.

Myšku ti neporadím, byla drahá a mám ji 20 let, krom jednoho čištění, výměny zapínacího tlačítka a výměny sítka (dodnes není problém ho koupit, dokonce i originál) nemám problém. Akorát v tý době tablety teprve začínaly, takže nemá režim na tablety, nedá se nastavit "nedetekce" soli a leštidla. Ale kastlík na tabletu má, jen prostě furt svítí indikátor nedostatku leštidla. Sůl stejně dáváme, osvědčilo se nám to. Mechanicky naprosto v pohodě, jen popraskalo to sítko. Myčka je Siemens, můj požadavek tehdy bylo skryté ovládání, takže má venku jen držadlo, byla klasická, sundáním víka jsem z ní udělal podstavně vestavnou (to že není vestavná poznáš jen podle toho, že dole nemá sokl z linky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK: No já jsem se chtěl původně přiklánět k AEG, ale když jsem po roce dostal to samé od Elektroluxu za půlku, tak jsem se přiklonil.... Jinak nejsem nijakým fanatikem značek, ale při výběru spotřebičů, zvlášť těch velkých a zbudovaných, jsem obezřetný. Já vím, po*** se může cokoliv, ze všeho nejhorší je vždycky ten opruz kolem toho... Zatím jsem měl docela štěstí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Nakonec jsem pořídil vestavěnou troubu zn. Mora VT 528 MX. Troubu mám od tety (stáří 01/2019), jelikož jí nevyhoval držák trouby (moc široký=atypická kuchyň. linka). Zbývá mi pořízení indukční desky + myčky nádobí. Kuchyň se ještě ,,dělá". U induční desky se rozhoduji pro značku Electrolux. Zatím jsem se nerozhodl, jaký typ. Uvažoval jsem i o značce Mora, když už mám od této značky troubu. Chci se prosím zeptat, na ovládání teploty jednotlivých plotýnek, zdali máte dotykové nebo posuvné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mame indukci electrolux...

15 stupnu vykonu. 1 linie a muzes bud posunout prstem po stupnici a nebo rovnou klepnout kam chces. + samozrejme P - extra vykon.

My jsme dali na perfektni radu a nemame sirku 60cm, ale 70cm. A je to k nezaplaceni. Opravdu tech 10cm je k užívání velice komfortni. O neco slozitejsi bylo sehnat digestor 70cm.

Žádné vyznaceni plotynek, jen 4 zony a kam polozis tam polozis + moznost spojit 2 zony do sebe...

Pisu z mobilu ua jizdy jako spolujezdec, tak sorry za preklepy :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše @davidekcz šířka 70cm je k nezaplacení, stejně jako regulace výkonu rychlou volbou pro každou zónu zvlášť. Dlouhá letá máme https://www.euronics.cz/indukcni-varna-deska-electrolux-ehd68210p-eleehd68210p/p245918/

a musím zaklepat, jede na :super. Vyrobeno v Gemany, zajímalo by mě, kde to dělají dneska.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...