Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kuchyně - spotřebiče,vyzkoušený dodavatel,cena


Milan+

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

Nastala doba výběru vestavěných spostřebičů. Nechal jsem si navrhnout kuchyň u nás ve městě. Mám i návrh z IKEA.  Nabídli mi k ní spotřebiče značky Concept. Nemá te někdo prosím doma tutu značku spotřebičů či ji neznáte? Jde mi hlavně o indukční desku + troubu. Vše vestavěné. Samozřejmě, že zvažuji i o jiné značce Electrolux). Nejraději bych měl set stejné značky. O značce myčky (60 cm) jsem zvažoval Wihripool, co jsem četl zde na fóru, tak nic moc servis i zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak my máme už asi osm let indukční desku i vestavnou troubu od Wihripoolu a zatím vše šlape bez jediného problému.Lednici náme taky Wihripool a ta už šlape asi 15 let.Ale už víc vrčí než je v klidu,takže se poohlížíme po nové úspornější,ale jinak taky no problém.Na druhou stranu jsme měly od Wihripoolu pračku a to byla katastrofa.

Dnes je asi jedno kterou značku zvolíš,hlavně bych koukal na záruku(my tenkrát měly 5 let),na dostupnost servisu a zvolil bych takovej zdravej střed.Jak po finanční stránce tak po technické.Zvážit funkce který využiješ a hlavně se ti musí líbit.Je to skoro jako s autem.😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No my třeba (psal sem to sem někam) měli myčku whirlpool, roky sme ji měli, výborná, nikdy žádnej problém, tak zme si zase do novýho koupili whirlpool, ....no a nedala ani záruční dobu, chyba jednotky.

Servis ale fungoval bezvadně, jen trvalo, než přišla náhradní součástka, ale jak řikám, servisák naprosto v pořádku. Dokonce vyměnil dvě seroucí se věci rovnou, protože podle jeho slov neví, jestli to bylo to nebo to druhý, a pátrat po tom nebude, protože prej odejdou dycky obě věci po sobě. Jednalo se o panel a řídicí jednotku. Chyba je na straně výroby, lépe řečeno inženýringu, protože tam nenavrhli těsnění. Do náhradních součástek už ale zase těsnění dávaj.

Máme lednici a myčku whirlpool a desku beko. Servisák říkal, že to stejně dělaj všechno v jedný fabrice, akorát pak na to natisknou jinou grafiku :D I kdyby to bylo hodně přestřelený, moc bych se tomu nedivil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, pesastor napsal:

Asi bych nesel do noname Concept a kdyz nejsi prilis limitovan financema tek nevahej a Electrolux all.:papa

Concept není noname, ale jak vidím se potřebuješ vyjadřovat ke všemu i přes to, že nevíš o co jde, je to firma cz a funguje už dost let, je na té spodní hranici. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, morepower napsal:

Máme lednici a myčku whirlpool a desku beko. Servisák říkal, že to stejně dělaj všechno v jedný fabrice, akorát pak na to natisknou jinou grafiku :D I kdyby to bylo hodně přestřelený, moc bych se tomu nedivil...

No a přesně takhle to funguje.Kdysi dávno jsem dělal ve fabrice jednoho českýho výrobce domácích spotřebičů.Odkudsi z východu přijel kamion plnej žehliček,ve fabrice se na ně natisklo logo firmy,přidal se českej návod a záručák,no a hurá českej výrobek je na světě.V podstatě bez práce,se solidním ziskem a lidi jsou spokojený,že kupujou českej výrobek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@*nohafuc*  tataz tesne porevolucni zkusenost z jedne veeelmi renomovane fabriky na vyrobu protipozarnich detektoru kdesi v zapadni Evrope, kde jsem byl na exkurzi. Jela linka a na konci tri krabice. Na jednu lepili noname nazvy, na druhou s cenou ca x 2 nazev nerenomovaneho vyrobce. Ve treti logo onoho renomovaneho vyrobce s cenou x5. Kdyz jsme se ptali jestli to nejak tridi tak pry nikoli. Zakaznici to chteji a trh si to zada :potlesk    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milan+: Milane, taky si myslím, že Concept je noname, je úplně jedno, jak dlouho značka funguje. Tyhle značky nic nevyvíjí, jen vyberou vhodný produkt noname produkce, který splňuje specifikaci, prsknou na něj svoje logo a prodávají. Po určit době může nastat problém se servisem, protože jsou obtížně dostupné náhradní díly, prostě záleží, jaký noname zrovna zvolili. Podobné je to se značkami jako Bravo, Orava, jsou to podobné značky, jako nabízejí obchodní řetězce. To například i to Beko 90% spotřebičů si vyvíjí samo, těch "přeznačkovaných" je minimum, pro firmu okrajová produkce. A pak jsou klasické víceznačkové koncerny (např. AEG-Electrolux-Zanussi), novinku si koupíš "draho" jako top novinku, o rok dva později se prodává jako střední třída, o další rok dva později to jde do "výběhové" značky. To má za výhodu, že produkce náhradních dílů se natáhne na mnoho a mnoho let, tedy pokud to nekoupíš ve výprodeji výprodejů.

Osobně též dám přednost koncernové produkci podobně sdružených značek, než podobnému noname. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostupnost náhradních dílů nemusí být zrovna výhra, zejména když jsou v ceně přibližující se koupi nového spotřebiče. A ani ty "značkoví" nedodávají zdaleka všechny díly.

U "značkové" lednice se mi po dvou letech vytrhnul pant dveri. Oprava nereálná, důvod závady - podcenění nosnosti materiálu,  podle servisu do dveří raději nedávat nic těžkého, akorát nevím k čemu tak potom jsou poličky. Takže zatím pár vrutů a až se utrhne i to, půjde tam "neznačková za 1/3 ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle příspěvků, nikdo nemá doma spotřebiče zn. Concept:(. Jak jsem psal, nábízejí mi tuto značku ke kuchyňské lince. Značku Concept neznám, proto jsem dal dotaz na fórum, zdali ji někdo nezná a nemá s ní zkušenosti. Osobně i myslím, že Electrolux by měla být dobrá volba. Jsem na vážkách. Jen prosím, aby se skrze můj dotaz nestrhla hádka mezi některými členy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji, budu rád za jeho názor, pokud by ho sem člen @rocada napsal. (co má za spotřebiče a zdali má i vestavěné ...).

Díval jsem se na internetu na značku Concept, ale zdá se mi, jako by si recenzi psali sami. Recenze jsou jak se říká nic neříkající ,,neslané a nemasné". Nic se z nich nedá poznat a ani vyčíst. Značka Concept, byla založena v roce 1991. I když jde o tuzemskou značku, tak moc rozšířená není. Osobně se domnívám, že za tu dobu by mohla být známější a mít ,,své" jméno. Je to můj názor.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...