Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kuchyně - spotřebiče,vyzkoušený dodavatel,cena


Milan+

Recommended Posts

Celej život jsme vařili na plynu, dycky sme to srovnávali s elektrikou, klasickou plotýnkou, a ty výhody plynu jsou nesporný (hlavně ve stylu vaření). Pak si naši do baráku pořídili sklokeramiku a zas to bylo něco novýho a ve spoustě věcech lepšího a taky ne. Rozhodně si máma pochvalovala, jak se to čistí a že plynovej sporák vyčistit byla nesrovnatelná práce proti "otření placatýho skla". No a pak sme si pořídili domek my, a to v místě, kde plynová přípojka nebyla, tak se žena rozhodla pro indukci. Nějaký to nádobí fungovalo, nějaký ne. A tak se stejně pořídilo nějaký navíc, no co, nekupuju hrnec na sezonu..A vod tý doby si to nemůže vynachválit po všech směrech, už by neměnila. No a to je konec story...páč není nic lepšího, než když to ženskou v kuchyni baví, akorát já se pod metrák už sotva dostanu...:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nový elektrický obvod pro troubu je dodělaný. Skončil jsem dnes 00:40 hod.. Provrtal jsem podlahu v kuchyni + vyřízl drážku, kterou jsem vysekal. Vykruhovačem se udělal otvor pro krabičku.Dále jsem do fasády udělal drážku+vysekal pro kabel, který vede do hodin. Po natažení kabelu jsem vše zadělal maltou. Kabeli jsme místy zajistil sádrou. Ve sklepě se dal kabel do lišty.Vede po stropu.  Až vše zaschne, tak vyštukuji a zabílím. Kluk přišel domu večer, tak mi do půlnoci pomáhal. Výhoda baráku. Toto bych si v paneláku nemohl dovolit, abych dělkal tak dlouho (vrtal, bouchal atd.). Takže mám  pro indukční desku el. 400V a pro troubu 230V (16A jistič) udělané el. obvody. A mám klid.  Snad seženu indukční desku na 400V. Ještě musím zažádat o změnu tarifu = noční proud.
Syn si  půjčil aku vrtací kladivo zn. Makita. Ale musím upřimně napsat, že do cihlové zdi je to dobrá věc, ale do betonu, je to hrůza!!! Baterie se hřáli. A nabití trvalo ,,dlouho". Ale podařilo se.  Aku má své pro i proti. Ale v tomto případě je ideální elektrické připojení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že mám kombinovaný 160l bojler Dražice.
 Na základě zdejších příspěvků, jsem se rozhodl pro indukci. Ještě provedu magnetem zkoušku, zdali moje staré poctivé nádobí, bude možno použít na indukci, jak napsal například @Dave_k. Samozřejmě, že si chci v Tescomě koupit nerez papiňák.
 Zjišťuji, že je více vestavěných indukčních desek na 230V než na motorový proud 400V!

Ano,  mákli jsme si, ale negativně mě překvapilo aku vrtací kladivo Makita, že se zahřívali baterie při vrtání betonu. Vrtáky v pořádku a baterie taky. Je pravda, že se jednalo o poctivý ,,komunistický" beton:super. Být to popřevratový beton, tak je to ohledně kvality ,,pohodička":D. Já se řídím heslem, co mohu udělat hned, neodkládám na jindy! Většinou se to vyplatí (bohužel, né u mojí 406,kde mi bouchá zadek a nemohu přijít na příčinu!Vše nový). Však i počasí bylo příjemný, i když trošinku občas něco spadlo ze shora. I když se přášilo v kuchyni = nově položené vinyl lino, vybíleno + jsem tam ´měl dvě křesla! Ale vše jsem uklid. Ještě, že nemám ženu, To by byl jistě řev lvice! ˇJIstě to znáte:D, Ale uklidil jsme tak, že nic není poznat. Ale hlavně, že je vše hotové. Zapojení zásuvky+vyštukování+vybílení drážky je oproti tomu čistá práce.  A to jsem ještě za světla porazil a rozřezal strom. Kluk mi pomohl, kdy přijel večer domu. Ale o půlnoci si šel lehnout, jelikož brzy ráno opět ,,zmzel". Hlavní je, že je kabel natáhnutí a vše zadělaný. Po Novým roce se koupí 16A jistič a vše se zapojí = jistič + zásuvka v kuchyni.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:xvulCo za přesnej typ (model) aku jsi měl? Pokud to nemělo SDS upnutí tak se nedivím, že se tomu do betonu nechtělo vrtat. Máme v práci milwaukee a beton ji problém nedělá. Je fakt, že má 5Ah baterku. Makyta je takovej střed a pokud už má něco za sebou tak už výkonu moc nedá. Pokud baterka dostane záhul, tak se holt hřeje.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@OK406  zase me tu zdejsi hipsterove budou bit do hlavy, ALE az pujdes pro papinak, podivej se v Kauflandu: 4 l itroej tureckej znova za 11Eufr, bez problemu  funguje tretim rokem, rozhodne nejde do cerveneho zaru a jede pri pocatecnim ohrevu na 3,5kW:papa

Edit

uz jsem to tady taky psal, potrebujes indukci na 3x400V a neosizenou - tak aby ti sel 2x booster plius dve dalsi plotnu do plnejch. Malokdo to dla, ale jinak Te doma pri vareni nedelniho obedu zahlusej!!!:roker

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem blbej venkovan @Hafitymuzes mi to vysvetlit pro lidi s YYYkve tyQe?

Jakykoli stary zelezny hrnec bude O.K., kdyz k neu skoci magnet problemy POCHOPITELNE muzou delat ruzne sendvicove konstrukce typy Fe -Al -Fe ci jine "kosmicke" materialy apod.

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Chci se prosím zeptat, zdali má někdo indukční desku s nerez rámem? Rozhoduji se o pořízení indukční desky s rámem, a to z důvodu, že je měnší riziko poškození konců varné desky. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto se šasi indukce pokládá na silikonové pásky a sklo je zapuštěné o cca 1mm níže než okolní pracovní deska. Kolem celého skla je cca 2-3mm mezera, která se vytmelí speciálním silikonem (pactan), který může přijít do styku s potravinami. Doma bych použil kvalitnější silikon, onen pactan stojí cca 1300kč tuba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hloubka je více než 2-3mm. Počítej že sklo má cca 4-5mm + cca 2mm na ty silikonové pásky pod sklem. Aby bylo vše zapuštěné 1mm pod úroveň pracovní desky, počítej s hloubkou drážky 7-8mm.

Někdo to řeší že nemá vyfrézovanou drážku, ale zespod pracovní desky dá držák, kterým si došteluje výšku. Opatrně s frézováním, aby ti to tu pracovní desku moc neoslabilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...