Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Žďársko s dětmi


Recommended Posts

Stejně jako loni jsme i letošního Silvestra prožili v hotelu U Loubů ve Třech Studních. O kvalitách hotelu se netřeba rozepisovat - kdo loni byl na Zimním klouzání si obrázek udělal, jiné než osobní zkušenosti jsou ale nepřenosné (napovědět snad trochu může, že my tam tedy Silvestra opakovali a opět jsme byli spokojeni).

 

Proč ale cancám sem do sekce cestování?

 

1) opět nás nezklamalo kolejiště ve Žďáře nad Sázavou (otevřeno je o víkendu od 10 do 17 hodin), kde se prohání vlaky velikosti H0 v celkem reálně zachycené žďárské krajině. My byli v sobotu první návštěvníci a tak se nám měl průvodce šanci téměř půl hodiny plně věnovat a poukazovat na různé detaily, nad jejihž množstvím až oči přecházely. Ve srovnání s pražským Královstvím železnic se opět potvrzuje, že mnohdy méně bývá více a zde za pár kaček (rodinné vstupné kolem 200,- Kč) odcházíme plně uspokojeni, zatímco v Praze pod složitostí expozice padáme.

 

2) jel-li by někdo na Žďársko, pak (ať už s dětmi nebo sólo) je super zábavou pátrat po umístění soch Michala Olšiaka. Je jich v současné době kolem 20ti a množství neustále roste.

 

3) navštívili jsme Pohádkovou vesničku Podlesíčko - http://www.pohadkova-vesnicka.cz/ . Někdo se může zhrozit a může mluvit i o kýči, nám se ale prohlídka pohádkových domečků líbila a doladila vánočně-silvestrovskou náladu. Pobyt (ubytování) je tam celkem palba, ale zastavit se tam při putování na kole - proč ne?

 

Doufám, že Vám tyto typy k něčemu budou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...