Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

změna majitele auta od 1.1.2015


Laďa

Recommended Posts

Knize je jen datum a obecný název, třeba Plná moc, to s obsahem nemá nic společného. Proto se lepí na dokument vytištěný papír s údaji o ověření. Nedává se už razítko přímo na doklad. Aby nebylo možné ho kopírovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem to chtěl takhle správně česky vochcat s 306 kdysi ale táta mě s tím poslal pryč, že to není fér. Bonusy za beznehodovost si člověk musí zasloužit. Nejdřív mi to trošku pilo krev ale dneska už ho vlastně chápu ... 

 

Tohleto samozřejmě chápu, ale vyrostl jsem v rodině řidičů kde můj táta celý život jezdil kamionem, já sem to tak nějak přebral od něj, mám za takovou krátkou dobu nalítanej celkem vysokej nájezd bez nehodu, tu poslední při který jsem přišel o auto jsem si nezavinil, ale jde mi spíš o to že jako student je pro mě docela prioritou, jestli zaplatím 5000kč ročně, nebo 1200kč ročně za pojistku, jen o tom celym to v mym případě je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

virten - to je argumentace teda.... pokud na provoz toho auta nemáš tak ho prodej. Ano, pojistka třeba mě (nás) na 306 stojí taky 5.000 ročně. Ale co se beznehodovosti týká když nic jiného může mě hřát aspoň ten pocit že jedu zcela sám na sebe. A případný bonus je skutečně zasloužený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak jsem dnes podnikl pokus přepsat 306tku ze sebe na přítuli. Vyrazil jsem na dopravní magistrát s následujícími dokumenty :

 

- OP

- MTP + VTP

- protokol z STK + emisí (obojí 10 dní staré)

- zplnomocnění od přítelkyně + můj souhlas

 

A jak to dopadlo ? Půjdu tam znovu, jelikož jsem se nikde předtím nedočetl, nebo jsem to přehlédl, že pokud je evidenčka (STK) dělaná na mé jméno, musí to druhá osoba na kterou se má auto přihlásit písemně vyjádřit, že s tím souhlasí, aby se k převodu auta použila tato evidenční kontrola.

 

F*CK MY LIFE   :blicismajlik 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno a co s tím teď ? Bude stačit na druhou stranu papíru písemné vyjádření přítelkyně že s tím takhle souhlasí ? Nebo to zase musí být ověřeno na Czech Pointu ? Zajebaná administrativa, fakt. OK, asi špatně čtu, uznávám - ale je to tím, že jsem tohle nepotřeboval doteď vědět/řešit ... I když pravda je, že jsem s 407 byl na evidenčce já, při přihlašování  :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže plná moc číslo 2 a nebo to napsat všechno na tu jednu ? = "souhlasím se zastupováním ve věci bla bla bla" + "souhlasím s použitím evidenční kontroly provedené dne ... na osobu ... pro přepis auta" ... ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wojtech: jak to dopadlo?

 

 

vše v pohodě. Auto psáno na mě v kupní smlouvě taky já a pojistka psaná na otce. na dopravce jsem se ptal jestli s tím není problém a řekli mi, že ne.

 

jinak taky mám jedno kolečko na SPZ,  všichni v práci se diví jakto že nemám Me :D

 

 

 

a pokud dovezete auto ze zahraničí tak už se neplatí poplatek 1500kč co byl do loňska, nyní už pouze 800kč místo 2300kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ověřil jsi si na pojišťovně, že budou poskytovat plnění když pojistník je někdo jiný než je vlastník vozidla? Ne u toho pojišˇováka co to s tebou uzavřel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to půjde dopsat na tuhle - záleží na formulaci. Já jsem jinak používal formulaci "ke všem úkonům souvisejícím s převodem vozidla xyz...", což se pak dalo použít i na takovéhle případy.

 

Zkusíme to takhle formulovat ... dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera byl synátor hradit pojistné za domácnost za dědův byt, kde teď bydlí a pozeptal se na to, zda když tam má svůj majetek a má byt pronajatý od dědy zda se na to pojistka vztahuje. A nevztahuje. Takže u aut to bude podobné. Musel děda tu svoji vypovědět a syn si uzavřít svoji novou, nutno říct i výhodnější. Takže to nevadilo, ale dva roky platil pojistku za dědu a kdyby k něčemu došlo tak by nic nedostal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli to tady zaznělo.

Mam otázku máme 405, když jsem ji kupoval byla už v polopřevodu na úplně někoho jiného než od koho jsem to kupoval.

Teď s autem jezdí segra a chtěli bychom to na ní dopsat bude stačit když tam dojdeme spolu s kupní smlouvou mezi sebou a ověřenýma podpisy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...