Jump to content
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Posted

Caute,  dneska sa mi stalo prvy krat ako mam moju 2,2 HDI, ze mi pri startovani zasvietila na palubovke kontrolka elektronickeho blokovania motora. Palubny pocitac hlasil hlasku "antitheft system defective" Zistil som ze v preklade by to malo byt, ze je vady elektronicky imobilizer.

Auto mi stalo 3 dni v garazi bez startovania, az na to, ze v garazi mam riadnu kosu, len o 4 stupne menej ako je vonku a v noci dosahovali teploty aj do -20 a cez den do -15. Auto mi nastartovalo bez problemov, ale mi vyhodilo  hore uvedenu hlasku, ktora po nastartovani po chvily zhasla.

Ake s tym mate skusenosti, co s tym urobit?   Na diagnostiku to dam buduci tyzden a uvidim co tam vyhodi. Nemoze sa mi stat, ze nebudem vediet nastartovat?

Posted

Takze diagnostika mi vyhodila tuto chybu: Prechodna zavada. Funkce Imobilizeru(Kodovaneho blokovani startovani). Zavada funkce.

Dalej som mal este kopu dalsich chyb: 1. Trvalu zavadu. Obvod rele zhaveni pred-po startu. Zablokovane rele.

2. Prechodna zavada. Funkce Imobilizeru(Kodovaneho blokovani startovani). Zavada funkce.

3. Prechodna zavada. Fric (funkce chladeni integrovana v pocitaci). Koherace medzi rychlosti ventilatoru chlazeni motoru a pozadavkem

4. Prechodna zavada. Signla teploty na vstupu do katalyzatoru. Zkrat na plus pol nebo preruseny obvod.

5. Pocitac klimatizace. Vzdalena prechodna zavada. Bez komunikace pres vodic data barre.

6. Inteligentna jednoka BSI. Prechodna zavada. Spojení inteligentní rozvodne jednotky s pocitacem rizeni motoru.

Posted

Takže problém bude opravdu v imobilizéru. Ukazují na to závady funkce imo a spojení int. rozvodné jednotky s poč. motoru. Zkontrolovat kabeláž na BSI a řídící jednotce motoru (konektory) po odpojení akumulátoru. Mohla by být také nateklá voda v BSI.