rgot Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Čus...jelikož máme trošku větší barák než množství malé tak dotaz bude vypadat asi jako od dementa..mám 1 ip..na střeše krabička na net pod střech.krabička od ní vedou 4 káble k 4 pc...u jednoho pc je wifi router - důvod - aby byl signál i na zahradě a tak...ted nám ježíšek dones 2 telky s wifi - jenže z toho routru už je signál více méně pikovej..a ted to na co se chcu zeptat-- můžu dát další w.routr do pc který je blíž těm televizím..nebude se to nějak rušit..dík těm co tomu fakt rozumí... Citovat
MotoMoto Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 ahoj, tak asi spíš se jedná o AP než router, protože by se ti pak mohly hádat IP adresy. Jinak k Tvému dotazu, ano můžeš do sítě připojit více takových AP (acces point, tedy přípojný bod). Jen je dobré je dobře nastavit. Tak aby nejeli na stejném kanálu aby se netloukly proti sobě a pak to může fungovat bez problémů. Dá se i na wi-fi signál napojit repeater, ale lepší je na kabel. Citovat
Edison Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Osobně bych pevná zařízení, jako jsou TV připojoval kabelem. V podstatě by to znamenalo místo dalšího AP zařadit switch. Tak 8P by bylo asi dostačující pro několik TV, přehrávačů, domácí server... řekněme dva AP pro mobilní zařízení... Citovat
rgot Odesláno 2. leden 2015 Autor Odesláno 2. leden 2015 (upraveno) no jo jenže to pak znamená natáhnout zpod střechy snad 10 káblů a koupit tam jinou krabičku..a nebo stačilo by koupit nějakou hodně výkonou...já nevím na ceně až tak celkem nefrčí... myslím nějakou výkonou na to wifi na celej barák se zahradou... Upraveno 2. leden 2015 uživatelem rgot Citovat
Edison Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Proč? pod střechou nechám jeden router s AP a čtyřmi porty, a dolu stáhnu jeden kabel, kam dám ten switch. Citovat
Péťa Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Televizi opravdu připojit kabelem! V Tvém případě, jestli jsem to dobře pochopil, bych použil gigový switch, do něj připojil internet a všechna zařízení, která máš. Až budete ve velkém z NASu přehrávat 3D filmy oceníš propustnost sítě. Citovat
FrantaCV Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Jak psal MotoMoto - pod střechou je AP (podle Tvého popisu) se 4-mi Lan porty tzn. možnost připojení čtyř lokálních zařízení (PC, NTB, TVP, Switch nebo Router) kabelem. Nemám představu kde a jaká zařízení hodláš připojit, nicméně podobný problém jsem řešil v našem domečku: Z půdy od AP jeden kabel do 1. patra k WiFi routeru - připojen 1x PC, 1x NTB, TVP a 1x UTP kabel do přízemí na Switch - připojen 1x PC a TVP. V přízemí mám v zásuvce 230V zapojen WiFi repater pro zvětšení dosahu, ale to prakticky jen pro mobil případně pro návštěvu s tabletem či jiným podobným krámem nebo "Noťas" když s ním courám po baráku. Pro zvětšení dosahu WiFi routeru lze samozřejmě použít i externí anténu - v pohodě zvládá okruh kolem 100m. A jedna rada na závěr - pevná zařízení (PC, TVP...) rozhodně připojovat kabelem, neb jak praví klasik: " WiFi je dobrá věc, ale drát je drát " Citovat
MotoMoto Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Obecně platí, jakmile je něco na stabilním místě a nehýbe se s tím, tak pokud je to jen trochu možné, tak řešit připojení kabelem. Ale domek pokrýt wi-fi signálem lze i tak, ale mělo by sloužit pro mobilní věci, telefony, tablety, notebooky. Stáhul bych kabel dolů, dal tam switch (to je vlastně rozbočovač) a na něj připojil co je třeba. Já mám v prvním patře Wifi router s modemem a připojenou NASkou, od toho kabel na druhou stranu domu kde je druhý Wi-FI AP s připojením tiskárny do sítě a dva stolní PC a jedna televize a kabel do přízemí kde je další switch a na něj napojený xBox, televize a media centrum. Citovat
rgot Odesláno 5. leden 2015 Autor Odesláno 5. leden 2015 Chlapi dík..takže teda stačí koupit něco takového http://switche.heureka.cz/tp-link-tl-sg108/ a z toho natáhnu dva káble... Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 čau tp-link neber mám tenhle http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wr841nd/ asi 3 měsice a nejraději bych ho hodil z okna furt padá signal neni stabilni wifi atd mám ho v bytě přes jednu zed.Internet mam podu 30M nějak Známí maji asus a jsou hodně spokojeni Citovat
chuck11 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Nechcu ti Lukaydo oponovat, ale mám asi ten samý TP-Link a nemám problém- signál chytám i na zahradě Nemáš nějaký vadnej kousek? Citovat
wojtěch Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 čau tp-link neber mám tenhle http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wr841nd/ asi 3 měsice a nejraději bych ho hodil z okna furt padá signal neni stabilni wifi atd mám ho v bytě přes jednu zed.Internet mam podu 30M nějak Známí maji asus a jsou hodně spokojeni V ostřeva mají rodiče taky Podu asus stále padal musel se restartovat atd. teď TP-link a klid já osobně taky tp-link a taky v pohodě. viděl bych to na vadný kus nebo se to s něčím bije.. Citovat
MotoMoto Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Problém bývá často někde jinde než ve značce. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 5. leden 2015 Odesláno 5. leden 2015 Aha tak bud je vadnej,firmware neni aktualizovany nějak mi to nešlo dělal to už někdo u tady toho,nebo někdo ruší signal jsem v paneláku,notebookem to neni segře se taky vypína wifi ztratí signal ale jak přijdu k wifi routeru do 1m tak to jde jak má ale jak jdu do pokoje nebo ložnice tak už to padá někdy to třeba neděla pár dnu a pak zase jo nějaky divny to je ale je pravda že stary tp-link tohle nedělal jenže taky nepropustil vic jak 8mega rychlost tenhle nemá problem 31mg atd když funguje Citovat
MotoMoto Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 31 miligramů? Udělat pořádek v sítích, to je věčný problém, každý někde koupí, zapojí a ejhle ono to funguje, žádné zabezpečení, odladění, nic.A pak to v éteru takto vypadá. Citovat
MotoMoto Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 To si myslí všichni, že to mají zabezpečené. Tuhle jsme u švagra a v domě jsem našel 6 sítí a do 4 jsme bez velkých problémů dostal. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 zabezpečení-wpa2-osobní typ šifrováni AES +heslo Tohle nestačí?Kámoši zkoušeli a bez hesla ani prd,ale taky tady máme 2 sitě bez zabezpečeni. Citovat
MotoMoto Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Ale jo stačí, stačí. Pokud to heslo není 12345678 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.