alabama311 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 (edited) Zdravím páni, som tu nový, aaa potrebujem poradiť, podľa techničáku je to rok výroby 2000. A kód motoru DJY 50kw, chcem sa spýtať dávali tieto motory do týchto novších modelov? Alebo mám nejakú skladačku? Vin ak pomôže: VF37SDJYE32236652 . Mám tie sociálne sedačky, nie anatomy, nemám ani airbag u spolujazdca a miesto neho nie je ani odkladacia "schránka" nemám ani digi hodiny. Je to proste len "nový" model so SOC výbavou a týmto motorom, alebo mám staré auto so zlým rokom výroby v techničáku a homemade prerábka? Btw z vonku to je facelift - číre svetlá, okrúhle hmlovky.. Ďakujem za info :-) Edited January 1, 2015 by alabama311 Quote
Guest servisman Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Tak jsem koukal a podle VIN je DAM 7666 a to je auto vyrobeno 4.11. 1997 Quote
MilanF1 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Dej sem fotky interiéru a exteriéru, přesně ti řeknu, jak je tvůj vůz poskládán. Pokud máš v TP rok 2000 a vyroben byl v roce 1997, tak to je hodně zajímavé. Facelift mít budeš, o tom spekulovat nebudeme, ale v polovině roku 1999 proběhl decentní druhý facelift, ale hromada dílů je jiná - v exteriéru například z nečirých světlometů čiré, místo oválných mlhovek jsou kulaté. Obyčejné sedačky nejsou nic divného, záleží ale, jaké tam přesně máš. Ty hodiny by mě zajímaly, ty poznám ze středového panelu ... ono je taky možné, že budeš mít prasklé žárovky a ono to nic neukazuje. Airbag, nejsem si jist, zda ten úplně poslední model měl jen jeden pytel, ale v modelu 97-99 určitě tato varianta byla a schránka se dávala, ač to není nejběžnější artikl. PS: V techničáku máš rok výroby nebo datum/rok první registrace? Je možné, ač nepravděpodobné, že by auto stálo více než 2 roky od výroby ... Ještě k tomu motoru, obyčejná atmosféra v dieselu se dávala i v roce 2004 například do Partnera a myslím, že byla i ve 206, tudíž z tohoto motoru si nedělej těžkou hlavu. Skutečně tam mohl být. A dle VIN je to v pořádku, však i v něm je uvedeno DJY Quote
marko306 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Presne ako píše Milan, vo VIN kóde máš to DJY napísané tak je to ok s tým motorom. Podľa DAM kódu by som sa r.v. nedržal lebo ja som mal r.v. 2001 s 1,9D WJY posledný model s okrúhlimi hmlovkami a DAMko mi tiež ukazovalo tuším r.v. 97, čo bola absolútna blbosť. Quote
myšut Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) PSA motor o 50 kW nikdy nedělal .....je to papírový paskvil . Vždy jen 51 a slabší ,když to nemělo 4 paroží ze sání do válců ale 1 trubku ,což není tvůj případ. tyhle Dčka jsou už naladěné víc do gumova a na spotřebu ,staré diesely do roku 94,95 uměly i v kombi 175 ale žraly trochu více , hoňky za emisema a nesmysly to celé pos...aly Edited January 2, 2015 by myšut Quote
oddie Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 PSA samozřejmě 1,9D 50kW dělal, a je to právě ten DJY. A byl nejen v Peugeotech a Citroenech, ale i přeprodaný do spousty jiných značek. Mechanicky je shodný s D9B použitým dříve ve 405, kde se uváděl výkon 51kW, od něj se liší mj. tím, že má EGR. Quote
alabama311 Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 http://alabama311.rajce.idnes.cz/Peugeot306_1,9D tu sú nejaké fotky, teraz je tam síce nárazník s hranatými hmlovkami, ale bol menený kvôli nejakej srne, pred tým je vidno ako aut vypadalo, komplet biele, aj s lištami, teraz sú tieto veci prelakované na čierno - nie moc dobre Myslel som si najprv, že na sedačkách sú poťahy ale nie su. Tak neviem motor mi sedí, ale zbytok je celkom chaos btw nech nezakladám druhé vlákno, zadné svetlá sedia 3dv-5dv? Mám tam nejaké kolotoče, dostal som aj origo ale na jednom sú utrhnuté šróby. Quote
oddie Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Tam akorát někdo vyměnil světla, kapotu a nárazník, jinak ti všechno sedí na ten rok výroby 97 dle VIN. Quote
alabama311 Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 a od stĺpikov dozadu sa v čom ešte líšia tie modely? Inak v TP mám: Dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby) 27.12.2000 Quote
MilanF1 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Zadní světla by měly být stejný, at je to na 3/5 dvéř, nevidím důvod, proč by měly být jiné. K autu: Nárazník s oválnými mlhovkami je model 97-99, není v laku, jinak má být celý, krom cca 10 cm vysokého pásu ve výšce poznávací značky. Přední světla čirá, model 99- Boční lišty jsou "tlusté", model 97-99 a na tomto modelu mají být skutečně černé. Model 99- je má užší a v barvě. Boční blinkry oranžové, model 97-99. Model 99- je má čiré (bílé) Kryty zrcátek, model 97-99. Model 99- je má v barvě. Kliky, model 97-99, model 99- je má v barvě. Zde si ale nejsem 100% jist ... model -97 je měl určitě černé. Interiér: Tyto sedačky neznám, ani tapecy, takže asi model 97-99, protože u 99- těch vzorů bylo mnohem méně. Panel bez hodin, asi to bude výbavou. Nicméně opět asi 97-99, ovládače byly asi shodné s 99- Kdežto budíky jsou "sudé", to je jednoznačně 97-99, model 99- je měl "liché", tedy 10, 30, 50 ... Navíc rámeček za buíky má model 99- většinou stříbrný, metalický a i ten panel s ovládáním ventilace je také tuším metalický. A že tam jsou hodiny, to je opravdu nízká výbava (myslím na budíkách) Nevidím zadek, zda je zadní okno lepené (99-) nebo v gumě (97-99) a také hrana pátých dveří, zda má ozdobnou černou lištu (97-99) nebo ne (99-). Takže když to shrnu: Máš model 97-99, jenom přední světla jsou z modelu 99- Quote
oddie Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 V TP máš klasické zfalšování data první registrace, skutečné datum výroby už tu máš napsané. Quote
alabama311 Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Super, díky moc hoši, viac menej mi to je jedno, len ma zaujímalo čo to vlastne je za potvoru :-D Pekný deň Vám prajem Quote
Guest servisman Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Podívej se na okna či pásy tam najdeš rok výroby pro upřesnění taky. Quote
Recommended Posts