Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pojistky


renda.j

Recommended Posts

Ano ta pojistka F9 tam je a ta je v pořádku, to jsem zkoušel hned, ale ta je jak dobře uvádíš pro cigaretový zapalovač a zásuvku v nákladovém prostoru, to souhlasí taky ty zásuvky fungují po zapnutí klíčku, ale já řeším zásuvku co je pod trvalým proudem a umístěna u okna za posuvnými dveřmi a ani v návodu nemůžu najít kde má pojistku. Buď jsem to přehlédl někde v manuálu nebo to tam fakt není. Tak prosím o další rady. Když je zásuvka pod trvalým proudem je napojena na baterku přímo? ikdyž na baterce jsem neviděl nějaké menší kablíky připojené, nebo to jde od takové zásuvky do spínačky pod kontakt 15 tedy trvalé napětí? Bude tam pojistka nebo co by to mohlo být jiného? Na obrázku je umístění zásuvky.

díky

20201110_164655.jpg

Upraveno uživatelem Aloislukas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus se kouknout na pojistky u baterie pod nohama spolujezdce. Jestli nejde proud přímo odsud. (taková sedlácká myšlenka) 😀 A pak jsou pojistky ještě před spolujezdcem za výklopnou přihrádkou pod držákem nápojů. . 

Upraveno uživatelem Stasiek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarokare předem ti děkuji za tvou pomoc a omlouvám se za mou neschopnost. Přesto že manuál mám a dvakrát jsem se tam díval, tak jsem to potřebné to co jsi vyznačil nenašel, ale samozřejmě to tam mám, až jsem se na to díval opět po tvém zvýraznění, že jsem to pokaždé přehlídl, takže moje slepota a díky.

Další moje pochybení že tu pojistku jsem v ruce měl a mrknul jsem a neviděl jsem ji spálenou, přerušenou vypadala vpohodě, tak jsem ji dal zpátky a procházel jsem pojistky co jsem kde našel jestli co náhodou nenajdu no a nikde nic. Pak jsem četl tvoji radu, tvůj příspěvek, tak jsem šel znovu na kontrolu vytáhl pojistku a dívám se na ní a pořád vypadala jakože vpořádku, až jsem ji proměřil, tak jsem zjistil že opravdu je včudu a po výměně za novou vše frčí. Takže kdyby jsi to nezvýraznil, tak asi hledám doteď, opravdu moc díky.

Ještě jenom úvaha, vypadá to že to nejde přes žádný jiný chránič krom té pojistky, takže je reálné, že by šlo auto dobíjet přes tu zásuvku-autozapalovač i při vypnutém klíčku? (teď neřeším nic kolem že baterka je dobře dostupná a kousek od toho, atd,) prostě mám myšlenku, že při kempování píchnu do zásuvky kontakty od nabíječky a budu dobíjet baterku v autě. Nebo opačně, kdybych měl v kufru druhou baterku a napojím ji do té zásuvky, tak bude jakože dobíjena i náhradní baterka v kufru baterkou s auta? Bude to mít nějak vliv na alternátor či co jiného? což si nemyslím, ale potvrďte mi to. (ano pokud by to tak bylo, tak baterku v kufru bych napíchl na zásuvku v kufru a bude dobíjena jen po zapnutí klíčku), ale to jen moje myšlenka zda to je funkční možnost propojení a dobíjení baterek.

Všem vůbec díky za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, Aloislukas napsal:

že by šlo auto dobíjet přes tu zásuvku-autozapalovač i při vypnutém klíčku?

Teoreticky by to šlo , nezkoušel jsem , jenom bacha na přechoďáky v tý zásuvce , taky se to umí pěkně rozpálit ...

 

před 7 hodinami, Aloislukas napsal:

Nebo opačně, kdybych měl v kufru druhou baterku a napojím ji do té zásuvky, tak bude jakože dobíjena i náhradní baterka v kufru baterkou s auta?

Tohle nedělej , baterie se z alternátoru dobíjí docela velkým proudem a i když se ten dobíjecí proud rozdělí mezi dvě baterky , tak to bude furt dost na to , aby někde něco shořelo . Podívej se jenom , jakej kabel ti jde z alternátoru a jakej do tý zásuvky a bude ti to jasný ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já ji nejvíc používám na nabíjení mobilu - kdy se dá mobil nabít i bez zapnutého klíčku

už na ledničku je to problém - už se mi stalo, že jsem ráno nenastartoval neb napěťová ochrana ledničky byla nastavena moc nízko - ještě že tam byl kamarád a měli jsme v autě i v létě startovací kabely, proto pokud je třeba energie pro "bydlení" tak ideálně druhou trakční baterku s oddělovačem.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Mohu poprosit o radu? Mám Peugeot Expert r.v. 2012, 2.0. Hdi, nesvítí mi zadní mlhovky. Nejprve jsem si myslel, že budou vadné žárovky, obě jsem tedy vyměnil za nové, ale světla stále nesvítí. Také jsem si všiml, že se po zapnutí zadních mlhovek nerozsvěcuje ani kontrolka na palubní desce, která by mi hlásila, že mám zadní mlhovky zapnuté, rozsvítí se pouze kontrolka předních mlhovek. Myslel jsem si tedy, že by závada mohla být v pojistkách na zadní mlhovky, ale (jak už tady bylo zmíněno) v dostupném schématu pojistek v návodu nejsou pojistky světel (vyjma stropních a kastíku) zaneseny (což tedy nechápu). Nemáte někdo zkušenost, kde se u tohoto modelu nachází pojistky na zadní mlhovky? 

Děkuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...