Jump to content
  • Aktuální cíle darů

průměr zadních kotoučových brzd

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím,

mám Peugeot 308sw, 1,6Hdi, 80kw, r.v. 2009, VIN: VF34H9HZH9S024606.

Potřebuju vyměnit zadní brzdy a nevím jaký zvolit průměr kotouče - na Peugeot 308sw jsou 2 průměry a to 249mm a 268mm. Dá se z VIN zjistit průměr? Máte někdo zkušenosti s výměnou zadních brzd, nebo budu muset do servisu?

Edited by Shrek 1
Posted

Docela by mě zajímal názor jestli koupit kotouče bez ložiska a přelisovat a doufat,že vydrží a nebo si připlatit. jestli se to dá nazvat šetřením na pravém místě nebo naopak.

U těchto kotoučů je rozdíl celkem markantní. furt si nemůžu zvyknout že ty kotouče nedělá ATE.

Posted

co jsem našel tak od Bosche se dá sehnat samotnej kotouč. a ložisko jde určitě zvlášť

právě že mě to zaujalo. jako mechanik bych určitě doporučoval komplet ale na svým autě bych asi šel po ceně, naštěstí mě toto netrápí.

Posted

nějak jsem to nezjištoval, asi proto, že těch kotoučů moc nepoměním...,ale když už, tak podle VIN koupím co má být a vyměním... ;) , možná koupit to zvlášť bude i dražší :myslim

Posted

no právě když to vezmu bez ložisek ušetřím 2-4tisíce, a když odejdou ložiska dám o 2-4tísíce víc. než kdybych to dal komplet. za cca 5-8  tisíc. (takové rozpětí tam mám kvůli různorodosti značek a podle dodavatele)

tak bych řekl že to je spíše věc názoru a přesvědčení. kotoučů měním celkem dost, ale vím že u těhle zběsilostí vždycky musím zákazníky připravit. ono když tu byla teď matka samoživitelka s Meganem II a komplet brzdy by jí vyšli na 24000 tak byli děti málem bez maminky, tak jsem právě přemýšlel nabídnout jí to s tím že se vzadu nechaj ložiska ale to bych si nedokázal představit tu scénu jak mi vyplázne 20klacků a za 14 dní dalších 6 za ložiska. nakonec jsme dali myslím Feroda a nějaký jiný desky to už si nepamatuju..

Posted

nechci být za nelidu, ale řešit kde na opravu auta zákazník vezme, to nee, nabídl bych samozřejmě různé značky podle ceny, to joo..., ale to je tak vse :)

Posted (edited)

Já to neřeším, ale ty lidi se mě na to pořád ptaj. :-)))) kde na to maj brát tak jim říkám buď nejezděte autem nebo jeďte někam jinam a většinou se vrátěj.

Edited by Chip
Posted

Díky všem za radu.

Objednávám průměr 268 - Brembo 08.A729.17.

Přední kotouče jsem dával Brembo MAX 09.8760.75 a destičky Brembo P61101 - naprostá spokojenost.

Máte někdo zkušenosti s výměnou? Hlavně jak s tím ložiskem?

Posted

dá se to jen stáhnout z čepu, normálně rukama, v nejhorším poklepeš paličkou a je to dole, hlavně si sežeň Golu ořech na tu matku a potom dotahuj na předepsaný moment

Posted

Spíš si připrav pořádný profi torx na povolení klece, kde jsou strceny destičky a brzdič. Zlomil jsem dva než jsem tu klec sundal. Potom samotné sundání kotoučů už bylo triviální...

Odesláno pomocí TapaTalk z S3

• 3 months later...