Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba 14L/100Km Peugeot 607 2.7 HDI 150Kw

Recommended Posts

Posted

Mám dotaz. Vlastním Peugeot 607 2.7 HDI 150Kw a spotřebu jenom město mi ukazuje počítač na 643Km že jsem spotřeboval 14L / 100Km.

Jinak kombinovaná mi ukazuje při ujetých 4300Km že jsem spotřeboval 11.5L / 100Km. Je to v pořádku? A nebo je někde chyba? Jinak před 5500Km nový olej,palivový i vzduchový filtr. Děkuji za všechny odpovědi a rady.

Guest Scratch
Posted

s dizlama zkusenost nemam, ale uvazoval jsem nedavno o koupi alfy 2,4 JTDM s vykonem 200 koni, a prumerna spotreba ve meste je uvadena 14 litru, takze ta tvoje mi prijde normalni. Ty kobyly a tak tezkou kravu musis necim zivit.....

Posted (edited)

Osobne bych neresil tolik cisla na Pc ale po dotankovani a prepocitani kolik km se najelo.
A opakovane dopocitat rozdil kolik promeruje Pc. (U naseho mame +0,7l/100km).

A pro nazorny pokus staci jen vynulovat PC a takhle po ranu nekde v nejake "zacpe" popojizdet po meste + nejake stani jen na volnobeh a bude tam cislo ze ktere se

zamota hlava i lidem co maji "sportovni stroj" ;)  .... nahoru to leze docela rychle ale dolu se tem cislum uz moc nechce.

Ale proste 2,7 nebude bastit jak 1,4  :D ....

Edited by Lihous
Posted

Peugeot 607 není vozidlo do města, ale na dálky. Při delší cestě by měla být spotřeba pod 10l/100km. Hodně záleží na stylu jízdy, počasí a dalších faktorech. Mimo jiné i na technickém stavu vozidla : vzduchový filtr, tlak v pneu apod. Co jsem se díval do manuálu Peugeot 607, tak v tabulce se udávaná spotřeba podle motorizace. I ve velkém TP je udávaná spotřeba. Nevím, jaké hodnoty jsou v TP uváděny.

post-4390-0-96962200-1420025510_thumb.jp

Posted

Niekde tu na fore som čital že medzi 2,2 a 2,7 niesu až take velke rozdiely v spotrebe.No neviem ale mne sa zda že Ti to žere trocha dosť.Ja mam sice len 2,2 ale spotrebu teraz v zime mam (na zimnych pneu) do 8 lit.A to jazdym 50/50 mesto /mimo mesto.

Posted

No je to blud sileny.

Moje byvlka po meste 10,8 mimo mesto 6,2.

Ale uparva na upravu.

Problem hledat nejdriv v privodu vzduchu (vzduch filtr.FAP turbo.....)

Pak vstriky.......rozvody.....nakonec hlavy.

Mel jsem jeste Citroen C5 tourer a ten si po meste bral 12,2 a mimo mesto 7,5

Ted mam 3,0 HDI Citroen C6 ( a to byl duvod koupi) a mesto 10,1 a mimo 5,6.

14 litru je sileny nesmysl.

A upozornuju te ze realne mas jeste vic.

Posted

Tolik jsem nikdy neměl, nejvíc dle tankování kolem 10l. Pravdou je, že rozdíl dálková vs opradu město je i několik litrů.

Pokud to máš dle pp, tak pro srovnání mi při plné nádrži ukazuje dojezd cca 880-900km