Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Ahojte, mám pocit že stretávacie svetlá mi svietia hneď popod nos auta. Za tmy mám veľmi slabý výhľad a musím si zapínať aj svetlá do hmly, ktoré dosvietia ďalej ako stretávačky. Na ovládaní v kabíne (to kolečko) to mám nastavené na najdlhšie svietenie (keď to kolečko potočím na opačnú stranu, tak už si asi osvetlujem podvozok... :)  )

Dá sa niekde pod kapotou manuálne nastaviť svetlomet? Alebo iné riešenia tohoto problému?

Ďakujem...

Posted

nahoře u každého světla, ven od světla jsou šroubky na štelování, mám dojem 5 imbus, jsou utopený, neměnil jsi žárovky? dělalo mě to jedno světlo po výměně, byla špatně nasazená žárovka

Posted

Dakujem za tipy, pojdem si to dat doladit aj na STK, nech je to tak ako ma byt. Haryk, spravil som to s tym imbusakom, teraz je to super, vidim ako orol :) Na STK mi povedia ze oslepujem oprotiiducich...

Posted

Každý servis ma zariadenie na kontrolu svetiel, neviem prečo tam nezajdes.

STK, nie je moc dobrý nápad. Chcel som si dat zmerať emisie, ešte pre riadnou STK, a mi chlap povedal, že by to bola mimoriadna EK, keďže sú všade kamery a bez papierov nič nespraví, ani mu nedovolí spustiť systém.

Do 10€,ti to spravia všade si myslím.

Posted

kazdy servis to nema

navic sem 2x byl v jednom servisu u nas - vyplaznul sem 170kc ka kazdou prohlidku a ze sem prdeli cumel ven z garaze a regloskop byl na podlaze v garazi dokazete si predstavit jak to asi vypadalo

serizeni svetel musi byt na podlaze dokonale rovne aby to melo nejaky smysl
navic mi borec tvrdil ze se mi v regloskopu nezobrazuje ta znama hrana ale mam tam nejake "boule"
svetla i zarovky mam porad stejne a proti zdi tam zadne boule nemam navic sem si svetla serizoval nakonec sam

Posted

189_2.gif

Občas po výměně žárovky si to skousknu podle obrázku

Popis kontrolní stěny:
a - podélná osa vozu
b - rovina na které stojí vůz
c - vodorovná osa světlometů
d - rozhraní světla a stínu tlumených světlometů
A - rozteč svislých os světlometů (1010mm)
B - vzdálenost vodorovné osy světlometů od roviny, na které stojí automobil
C - střed světlometu
D - bod, ve kterém se lomí rozhraní světla a stínu při světle tlumených světlometů pod úhlem 15 stupňů

Posted

Hádam české servisy nie sú tak zaostale, že nemajú regloskop?

U nás to majú hádam v každej diere. Hoc ktorý väčší servis to určite má, a značkový určite každý jeden.

Nechcem nič podceňovať a nadávať, ale asi chodíš do zlého servisu.

Posted

Já tedy nevím, ale u nás na STK jsem byl několikrát s různými auty a nikdy nebyl problém. Jen mi třeba řekl "přijeďte za hodinku mám tady plno". A nejvíc si řekl o kilo "do kapsy". Nevím jak to chodí u bratrů na Slovensku, ale seřízení světel se nikam nezapisuje a na systému je to nezávislé.