Jump to content
  • Aktuální cíle darů

P106- angels eye-mala svitivost potkavacek

Recommended Posts

Posted

ahoj. koupil jsem si tyto světla:

http://exterierove-osvetleni.heureka.cz/peugeot-106-predni-svetlomety/specifikace/#section

bohužel jsem zklamaný ze svítivosti potkávacích světel.

v každém světle mám celkem dvě stejné zárovky H7(55W).

když přepnu na dálkové, tak to svítí pěkně-je tam parabola, ale potkávací jsou slabé - je tam čočka.

myslíte, že bych tam měl dát nějaké silnější žárovky? jaké?

co třeba tyto:

http://aukro.cz/show_item.php?item=4929263695&utm_source=heureka&utm_medium=nove

Posted

Mají světla homologaci a schválení pro provoz na pozemních komunikaci v ČR? Co se na originálních př. světlech nelíbí? Špatně svítí? Originál př. světla svítí velmi dobře. A co na to STK? Dále je otázka, zda nebudou ,,oslňovat" protijedoucí vozidla.

Posted

se světlama jsem na technické byl. pořizovala jsem si je právě kvůli STK, protože staté origináli již byli zažloutlé a svítili také špatně.

ale tyto svítí podle mě ještě hůře. na STK mi jen seřídili směr svícení a prošel jsem.

ale vidim, že potkávačky svítí opravdu málo. každé auto co mě dojede svítí za mnou a ještě osvítí kus předemnou. je to hrůza.

je na nich vyraženo CE, a na STK jsem prošel, takže myslím, že mají homologaci...

ale chci vyřešit tu svítivost. jake žárovky mám pořídit? mám tam H7 patici. můžu použít xenony?

Guest Scratch
Posted

Mají světla homologaci a schválení pro provoz na pozemních komunikaci v ČR? Co se na originálních př. světlech nelíbí? Špatně svítí? Originál př. světla svítí velmi dobře. A co na to STK? Dále je otázka, zda nebudou ,,oslňovat" protijedoucí vozidla.

jsi v sekci tuning, diky ceskym zakonum a neschopnosti na stk je vetsina veci co koupis na auto nehomologovana. Homologovane cocky stoji treba na 406 kolem 12000 za jedno svetlo, takze pochybuju, ze ty co ma autor tohoto vlakna maji homologaci, kor kdyz sviti na pikacu...... 

NO 100W zarovku tam dat nemuzes, HID to vyresi, ja mam 5300K a spokojensot a nikdy maler, ale znas to, zalezi na jakyho hnidopicha narazis...

Posted

Však píši, že nejlepší je v tomto případě originál světla. Není s nimi žádný problém a svítí dobře. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.

Guest Scratch
Posted

ja mam hid na sedanu uz asi 6 let. ani jednou jsem nemenil zarovku, ani jednou jsem neplatil pokutu, na stk tak nejak prochazim.......

kupoval jsem je kdysi asi za 1800 a vubec nelituju. Holt nekdy je lepsi si priplatit, nekdy ne :(

Posted

a je nainstalovano :-) ještě jsem s tim nevyjel, ale je vidět jaskenj rozdíl. někdy nahodim fotky.

ale štve mě, že při přepínání mezi dálkovýmy a potkávácímy světly vždy potkávací xenony zhasnou.
nejde to nějak předělat aby xenony svítily pořád?

Guest servisman
Posted

Ano jde to udělat jen si s tím pohrát a zapojit tak aby xenony svítily stále a jen dálkový  se přidávaly. Chce to schéma a pak vědět si rady či někdo kdo tom rozumí.