Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

záleží, kolik najedeš. pojistka je drahá, okno taky. mám vyzkouseno, ze okno se rozbije asi jednou za 300 t. km. tak spocitej cenu okna a cenu pojistky. mne vyslo, ze az pri najezdu nad asi 30 t. rocne se tato 'sazka' vyplati

Posted

ahoj,som tu novy a chcem sa opytat ci nevie niekto ako ma ist servo hadica od serva do riadenia motor 1,9TD z 306

alebo nejake obrazky co to tam vidno alebo nieco take diki

Posted

Nedávno jsem připojišťoval 307 HB i 307SW, čelní sklo k zákonnému. Byl jsem překvapen, jak se pojistné zvýšilo, i jak drahá jsou skla.

Doporučuji neřešit to zde, protože dohady jsou k ničemu. Zajdi si do Peugeotu anebo do oblíbeného servisu, nechej si předložit všechny popsané varianty (origo? odstín skla zelený, hnědý? neorigo? nutnost nového senzoru?), zapiš si ceny a pak jdi vyjednávat do pojišťovny.

K tomu senzoru ještě: většině lidí nefunguje, protože prý musí být vybrán k danému sklu podle výrobce, odrazivosti atd. Je to záhada, kterou ještě nikdo uspokojivě nevysvětlil., Něco jsem četl na zahraničních serverech, ale jenom náznaky.

Ideální by bylo kontaktovat přímo technické oddělení výrobce Peugeot, anebo dokonce osobně vývojáře. Bohužel, zastoupení Peugeot ČR to nezajímá, autorizovaný servis je úplně trapný (servisák argumentuje, že u jeho vlastní 308 taky čidlo nefunguje). Tady by se mi líbilo, kdyby náš Peugeot-club mohl získat kontakt na někoho ve Francii, kdo by aspoň rámcově odpověděl, proč senzory deště nefungují.