ivstr Posted December 25, 2014 Posted December 25, 2014 Zdravím mám problém se systémem start stop u modelu 308 1,6 ehdi (přivezeno z FR) 2011,po půl roce přestal fungovat a hlasí chybu paliva motoru ,ale auto jezdí ok.Máte někdo zkušenosti? dík Quote
Havlicek.Lukas Posted December 25, 2014 Posted December 25, 2014 muj osobni nazor ?? chyba paliva ma naftaka jezdi po meste ma problem s regeneracichyba ve start stop - zavisi na regeneraci - a kratke trasy nedostatecne dobita baterie Quote
Laďa Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 A neni náhodou systém start-stop hlavně do města? Quote
Lukaydo 407 Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 (edited) start stop je k hovnu v zimě to je trápí motor hlavně diesel a spotřeba větší protože se motor nezahřeje jak se furt vypína a baterka dostava taky dost zabrat eko-smrt motoru bud rád že ti nefunguje Edited December 26, 2014 by Lukaydo 407 Quote
Havlicek.Lukas Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 no je ale HDI potrebuje regeneraci - tohle proste konstrukteri nevymyslelinaserou kur**** do auta jen proto aby bylo ekologictejsi Quote
hart2369 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ahoj. koupil jsem novou 308 (rv2011) po roce v zimě se mi vypnul stop-start. Skočila oranžová kontrolka servisu. Tam mi v záruce vyměnili kapacitátor(prej se nestíhá dobíjet). Letos mi už stop-start dvakrát vyhodil tu samou závadu, ale vždycky se sám uzdravil. Akorát na křižovatkách to nechcípe. Jelikož je po záruce, tak jsem se zeptal v Peugeotu jestli to vadí, když mě stop-start volá do servisu. Řekli že to nevadí a nemá to vliv na chod. Tak doufám že mají pravdu. Místo e-Hdi mám jen Hdi, což je myslím lepší. Zároveň scháním technika - diagnostika, který by na tvrdo deaktivoval stop-start. V peugeotu to prý umí, ale z morálních důvodů to neudělají.... Quote
OK406 Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Prý lze systém start/stop vypnout normální diagnostikou. Zkoušel to někdo? Quote
Vena garážmistr Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Pokud jsi četl pořádně článek je o VW. Ale je snad nasnadě že u toho systému pokud jsou tam hodnoty které jsou nastavitelné a nastaví se tam hodnota kterou ta ŘJ bude hodnotit tak jako že je nežádoucí aby se motor vypnul tak to bude v tomto režimu pracovat. Takže to není žádné vypnutí ani deaktivace ale pouze přenastavení parametrů v popisovaném případě. Ale jinak pokud někdo umí s diagnostikou ne jen tupě ji připojit a pak na monitoru číst závady tak by to měl dokázat přenastavit i u PSA koncernu jen nezapomenout že to musí být PSA diagnostika. Quote
chury721 Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 (edited) Já to vypínal na Partneru 1.6 e-HDi asi 2012 a šlo to v BSI jednotce natvrdo vypnout (bez nastavování Voltů baterie jako u VW), přestalo svítit to blbý ECO-tlačítko a ikona na palubce. Edited December 8, 2015 by chury721 Quote
Veverka Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 existuje tedy naděje, že v autech půjde jezdit Quote
mmartinkovic Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Keď nájdeš niekoho kto to s diagnostikou vie, určite to bude vedieť urobiť. Myslím že v zime pod určitú teplotu okolia sa štart stop deaktivuje, práve kvôli šetreniu batérie. Quote
Pe.Tr Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Podle el knihy jizd mam mesicne cca 250-280 nastartovani klickem, vzdy po startu tlacitko eko vypnu, po dvou letech jezdeni s vitem mi to uz ani neprijde. Nastartuju,zapnu svetla,pipnu gps chip a vypnu eko Quote
Recommended Posts