Jump to content
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Posted

Zdravím mám problém se systémem start stop u modelu 308 1,6 ehdi   (přivezeno z FR)   2011,po půl roce přestal fungovat a hlasí chybu paliva motoru ,ale auto jezdí ok.Máte někdo zkušenosti? dík

Posted (edited)

start stop je k hovnu v zimě to je trápí motor hlavně diesel a spotřeba větší protože se motor nezahřeje jak se furt vypína a baterka dostava taky dost zabrat eko-smrt motoru bud rád že ti nefunguje :)

Edited by Lukaydo 407
  • 3 weeks later...
Posted

Ahoj.

koupil jsem novou 308 (rv2011) po roce v zimě se mi vypnul stop-start. Skočila oranžová kontrolka servisu. Tam mi v záruce vyměnili kapacitátor(prej se nestíhá dobíjet).

Letos mi už stop-start dvakrát vyhodil tu samou závadu, ale vždycky se sám uzdravil. Akorát na křižovatkách to nechcípe. Jelikož je po záruce, tak jsem se zeptal v Peugeotu jestli to vadí, když mě stop-start volá do servisu. Řekli že to nevadí a nemá to vliv na chod. Tak doufám že mají pravdu. Místo e-Hdi mám jen Hdi, což je myslím lepší.

Zároveň scháním technika - diagnostika, který by na tvrdo deaktivoval stop-start. V peugeotu to prý umí, ale z morálních důvodů to neudělají....

• 10 months later...
Posted

Pokud jsi četl pořádně článek je o VW. Ale je snad nasnadě že u toho systému pokud jsou tam hodnoty které jsou nastavitelné a nastaví se tam hodnota kterou ta ŘJ bude hodnotit tak jako že je nežádoucí aby se motor vypnul tak to bude v tomto režimu pracovat. Takže to není žádné vypnutí ani deaktivace ale pouze přenastavení parametrů v popisovaném případě. Ale jinak pokud někdo umí s diagnostikou ne jen tupě ji připojit a pak na monitoru číst závady tak by to měl dokázat přenastavit i u PSA koncernu jen nezapomenout že to musí být PSA diagnostika.

Posted (edited)

Já to vypínal na Partneru 1.6 e-HDi asi 2012 a šlo to v BSI jednotce natvrdo vypnout (bez nastavování Voltů baterie jako u VW), přestalo svítit to blbý ECO-tlačítko a ikona na palubce.

Edited by chury721
Posted

Keď nájdeš niekoho kto to s diagnostikou vie, určite to bude vedieť urobiť.

Myslím že v zime pod určitú teplotu okolia sa štart stop deaktivuje, práve kvôli šetreniu batérie.

Posted

Podle el knihy jizd mam mesicne cca 250-280 nastartovani klickem, vzdy po startu tlacitko eko vypnu, po dvou letech jezdeni s vitem mi to uz ani neprijde. Nastartuju,zapnu svetla,pipnu gps chip a vypnu eko :)