Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

WiFi přes repeater nejde


Dundee

Recommended Posts

Čaute všici, zase mám problém s připojením. Dostal jsem od Kyslíkářů VDSL modem (ZyXel VMG1312-B30B) a jelikož není připojenej přes RJ45, ale přes RJ11, musím ho mít kousek od přípojky, čímž vznikl problém s dosahem WiFi po baráku. Pořídil jsem tedy Repeater od TP-link (TL-WA850RE), nastavil podle návodu, připojím se k síti (pojmenoval jsem ji odlišně od původní, aby se daly rozeznat), ale i přes hlášku Windows "přístup k internetu" nejsem schopnej zobrazit žádný stránky, prohlížeč napíše, že není možné stránku zobrazit nebo tak něco.

Co dělám špatně? Poučen z minula už jsem v nastavení WiFi u ZyXelu nastavil natvrdo kanál 6, aby se byl schopnej připojit i ntb, se kterým byly minule potíže.

Moc díky za rady ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl asi 15m kabel s RJ45 na starej modem, ale novej je připojenej přes RJ11 a ten tak dlouhej nemám.

 

Když jsem to sestavil jen přes WPS a bylo stejný jméno sítě, tak jsem se na net nedostal vůbec.

 

ChouLu: jj u Mělníka, jinde Čečelice nejsou ;)

 

Napadá mě, jestli se nemá něco nastavit u toho ZyXelu, ale netušim co a kde.

 

Ještě tu mám původní ZyXel Prestige (ADSL 2+), jenže do jeho nastavení se nedostanu, páč má stejnou adresu jako ten novej, abych z něj udělal přístupovej bod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak udělat kabel třeba sto metrů je práce na 2 minuty a přijde to levněji než opakovač. Navíc jsme si mnohokrát ověřili, že ty opakovače nejsou úplně to prav ořechové, ale dá se to odladit.

Jméno může být stejné, co je potřeba nastavit je aby jely každá síť na jiném kanálu jinak se budou tlouct. A pak je potřeba hlavně aby jako DHCP fungoval jen ten router a ten opakovač pouze přebíral IP a dával je dál. To že se nemůžeš dostat na stránky je problém chybně nastaveného DNS. Podle mě ten opakovač není správně nastaven.

Ale jak říkám, kabel je kabel a pokud s tím nemáš problém tak se někde zastav kde Ti ho vyrobí a máš to spolehlivější a jednodušší.

V pátek jedu na Mělník, večer, tak Ti ho mohu přivézt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém u toho repeateru je, že v nastavení se nedá změnit nic jinýho, než jméno a heslo sítě a po uložení nastavení už se do něj nedostanu. Ntb na ten repeater občas jede, ale nedokáže zobrazit veškerý stránky, který po něm chci. Vyřešim to vrácením TP-Linku a zajedu si do Prahy pro kabel a holt budu mít nataženej další kabel po baráku, ale router bude uprostřed baráku a WiFi mi půjde všude, kde potřebuju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry za to "W" a co se týká toho nastavení.

Jsou dvě možnosti

1. rychlé pomocí tlačítka na opakovači a WPS tlačítka na modemu. Zapojit opakovač do zásuvky 230V co nejblíže modemu a vyčkat alespoň 2 minuty než se tzv. nabootuje (signalizuje zelená LED). Následně stisknout na 2 sec tlačítko WPS na modemu a následně tlačítko WPS na opakovači po dobu 5 sec. K propojení mezi modemem a opakovačem dojde automaticky. Úspěšné propojení obou zařízení je signalizováno změnou barvy LED ze zelené na modrou. Potom je možné zapojit opakovač někde v okruhu dosahu WIFI modemu a připojit se buď kabelem Patch Cordem RJ45 nebo jako WiFi - tady bude potřeba zadat heslo do sítě je uvedené na štítku opakovače. Bohužel tento postup není 100%-tní. U Huawei modemu se mi tento postup nezdařil. A samozřejmě u WiFi routerů, které nejsou tlačítkem WPS vybaveny, nelze tento postup použít.

 

2. nastavení pomocí PC nebo NTB. Opakovač propojit Patch Cordem s PC nebo NTB a zapojit do zásuvky 230V. V síťovém nastavení PC(NTB) nastavit statickou adresu 192.168.1.2 a masku 255.255.255.0 brána se nenastavuje a nastavení uložit.

V prohlížeči IE, FF, OPERA ..... zadat adresu opakovače 192.168.1.1, po zobrazení výzvy zadat jméno a heslo (implicitně admin/admin) 

Následuje možnost výběru funkce opakovače jako AP, ROUTER nebo REPEATER - předvolený bývá REPEATER. Do políček níže SSID zadat jméno sítě, do které se hodlám připojit a pokud je zaheslovaná tak přístupový kód (heslo) a uložit. Opakovač se restartuje, restart trvá skoro minutu, během této doby nesmí dojít k odpojení od sítě a napájení, hrozí úplné zničení resp. nevratné poškození.

Pokud je v dosahu více WiFi připojení, lze využít možnosti výběru konkrétní sítě. Zobrazení dostupných sítí je možné rozkliknutím položky "Auth. and Encryption" a výběrem např. WPA2 

 

SSID opakovače a WLAN Key je na štítku. Tento údaj je nutný pro připojení přes WiFi. Připojení Patch Cordem žádné identifikační údaje nevyžaduje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vzdálenost vyloučíš snadno. Resetuj repeater do továrního nastavení (na boku je mikro tlačítko na kanclsponku držet aslespoň 5 sec samozřejmě musí být pod napětím). Zapoj ho do zásuvky co nejblíže modemu a přes WEB konfiguraci ho nastav znovu. Až naběhne do funkčního stavu (modrá LED a plný signál) tak se zkus připojit napřed přes kabel a potom přes WiFi připojit k internetu. Pokud to bude fungovat, tak potom můžeš řešit vzdálenost. Mě to funguje bez problémů při úrovni signálu 2 čárky ze čtyřech. Při jedné čárce už zaznamenávám výpadky komunikace.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...