Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrolka ABS/ASR/ESP


vigk66

Recommended Posts

Nečetl jsem podrobně všechny reakce, ale:

Mě se dělo něco podobného - zpočátku jen občas se rozsvítila kontrola ABS (1x, 2x do měsíce) po vypnutí zapalování a znovu nastartování zase vše OK. Interval se ale po čase zkracoval až do trvalého hlášení chyby. Dia hlásila neznámou chybu od snímače levého zadního kola. 

Výměna snímače a s tím i kroužku - asi týden OK a chyba se objevila znovu.

Výměna kabelu od snímače k ŘJ - opět asi na týden klid a chyba znovu (dia hlásí stále stejný problém????)

Výsledek: Vadná jednotka ABS - výměna a od té doby OK

Cena: Snímač + kroužek 1500,-;  2x DIA  1000,-; výměna kabelu od snímače 500,-;

ŘJ ABS (tady na klubu) 500,- 

Závěr: podle projevu poruchy bych asi začal tou ŘJ ABS - jak je patrno, tak ani DIA neodhalí všechno a díky ní 3000,- v pekle.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zdravím po dlouhé době,

 

zacal jsem se přiklánět k těm kontaktům  u ESP a chtěl je vyčistit. Nakonec jsem se k tomu nedostal a z nějakého důvodu to samo přestalo zlobit. Vlastně už je to rok a půl, co to začalo a gradovalo to ( i několikrát za den) minulou zimu, pak to přestalo uplně a stalo se to jednou někdy během této zimy.

Takže tak :-)

Jestli to zase začne zlobit, vyčistím ty kontakty, ale zatím dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...

Zdravím, tak mám také problém s Peugeot 407 SW 2.0i 1995 - ABS/ESP. Občas se rozsvítila tato chyba a pak zase zhasla. Nejvíce bych řekl v zimě. Teď mi svítí trvale hned po nastartování aniž by se auto hnulo .... což je divné. Tak jsem překontroloval pojistky pod volantem a F4 10A. Vše v pořádku. Diagnostika hlásí trvalá závada snímače ABS předního kola u řidiče, Stav uhlu volantu neznámý. Při testu natáčení snímače uhlu volantu to normálně ukazuje +- hodnoty podle natočení. Napětí na snímači napřed 9,5V, pak 13,5V a teď pro jistotu "nesprávná hodnota" ... Nasadil jsem nové čidlo snímače DELPHI jen na konektor a pořád to stejné. I magnet jsem na něj přiložil (je to Hall snímač) a furt to stejné. Divný je, že mi nejde tato závadu vůbec vymazat. Dám výmaz a tváří se jako že jo, ale po načtení je tam hned znova stejná závada. Mám trochu podezření na nějaké to relé co je na řídící jednotce ... Zaráží mě, ale že to hlásí jen u jednoho kola a auto je v klidu ...  Když sundám konektory ... jakékoliv je vidět. že jsou čisté. Ale studeňák na nějakém konektoru teoreticky může být ... Tak a co teď? Nezapomněl jsem na něco?? 🤨 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

🙄 asi uz je to se mnou špatný, nevím, kerá je levá a pravá strana 🥺 Měl jsem za to, že z čelního pohledu a ne ,že z pohledu kabiny Sem drastil jiný kolo 😄 . Spíše ale tipuji na chybu v překladu do češtiny. Mám novou verzi diagu a předchozí mi určila správné kolo ... tak to bylo vadný čidlo spolujezdce, keré měnili cca rok a něco, když mi dávali dokupy náboj ... Nejspíš ukejvaný dráty ... Koukal jsem na originál a je ohebnější kábel. Vypadá to že se tím budu muset opět začas zabývat ... Tak vyřešeno za DEPLHI ... jsou stejný jak na pravé tak leve straně Jen jsem ho musel trochu vohoblovat pilníkem. Nák se mu do tý díry nechtělo ... 😀 Tak zase jako zkušenost dobrý 😄

Upraveno uživatelem Georgew
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...