Haryk Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 používáte, nebo Vaše drahá polovička, v kuchyni ,,pomalý hrnec"? Manželka si ho přeje pod stromeček. Díky za Vaše názory +/- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Ahoj, meli jsme ho, je to super vec, ale po nekolika tydnech se z neho stal lapac prachu v kuchyni. Nasledne jsme poridili parni hrnec, takovy to vareni v pare v nekolika nadobach nad sebou, osud ho cekal stejny..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Já ho používám už asi deset let a je to super věc. Jiný styl vaření. Není to na takové přiletět domů a honem uvařit. Ale guláš a omáčky a třeba i kachna dušená ve vlastním sádle je na tom neskutečně dobré. Už jiné vaření nepoužíváme když se jedná třeba o takovéto věci. Večer osmahnu cibuli dám do hrnce přidám maso a ráno je guláš hotový. Ale jaký, to je pochoutka a ne jako když to někdo dělá nedej bože v papiňáku. Takže doporučuji. Zabiješ dvě mouchy. Uděláš ženě radost a navíc ti to pak bude chutnat. Dušená zelenin, dušená masa, polévky, prostě vše v čem je alespoň trochu vody. Princip je ten, že díky nízké teplotě se voda neodpařuje a stačí jí fakt malinko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Ještě doporučuji koupit kvalitní, nejlépe s keramickou nebo kameninovou vnitřní vložkou. Lze jí pak v hrnce vyjmout a přímo z toho servírovat. A drží teplo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Jak to vypadá? Není to akorát móderní název pro nějaký starý klasický? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
punkac Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Nevím jestli tomu co normálně již několik let dělám, není náhodou to samé co pomalý hrnec Normálně mám velký hluboký pekáč s víkem. Na pánvi oprásknu cibuli na tom pořádný kus hovězího, malinko podlít opravdu silným vývarem, přiklopit a dát do trouby na 90°C na 8 hodin přes noc. Ráno na vás čeká nejlahodnější hovězí, jaký znám Hovězí vyndám, vyberu koření, zahustím, rozkvedlám (někdy propasíruji) a omáčka je na světě Hlavní je nebát se to v troubě nechat tak dlouho a HLAVNĚ nekoukat pod pokličku, aby neutekla voňavá pára.... Ideál je horkovzdušná trouba s časovačem vypnutí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Představ si ocelové pouzdro s topným tělesem, které ohřívá vnitřní vložku z keramiky a je přiklopena těžkou skleněnou poklicí. Způsob vaření je v tom, že na plný výkon teplota nepřesáhne nějakých 60st. Tekutiny se tedy neodpařují, nedochází k likvidaci vitamínů (k vůli tomu to nemám) a jídlo není rozvařené. Výhoda (trochu i nevýhoda) je v tom, že když máš nízkou teplotu tak musíš prodloužit čas. Takže z principu je to tak, že tam ráno naházíš věci a odpoledne když přijdeš z práce je uvařeno. Na řízky a podobně to nepoužiješ. Fakt už ho mám deset let nejméně a používáme dost často, není to výstřelek módy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Ono je jedno jestli způsobu pomalého vaření dosáhneš v troubě či v hrnci. Ta trouba má asi větší spotřebu ale principiálně to je velmi podobné. Tady je výhoda, že to zapojím do zásuvky, dám tam brambory, brokolici mrkev a podobně, nastavím zapnu a odpoledne to je hotové. Hodina sem hodina tam, všechno akorát nic tvrdého a nic rozvařeného. Vody dám dolů pod takovou maličkou půl centimetru vysokou mřížku půl hrníčku na kafe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Jo, to dělá žena normálně na plynu. Demi glace se dělá třeba dva dny... Nebo ty pomalu pečené věci v troubě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Husté polévky, držková a podobně, kdy máš vlastně držky už předvařené a vyprané, ideální příprava a jak to voní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
punkac Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Michale, tak to bude to samé Ta trouba, když topí na 90°, nežere nic moc. Vyhřeje prostor a pak jen temperuje. Důležitý je, na to nekoukat, nebýt zvědavý a nechat to těch několik hodin žít vlastním životem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Tady je výhoda, příkonu asi 100W a skleněné poklice, takže je vidět jak se to dělá. A jak jsem psal, chytnu ten keramický hrnec vyndám ho z obalu který zůstane v kuchyni a odnesu zaklopené poklicí na stůl kde se to dá servírovat. Jasně že jinak je to to samé, prostě princip pomalého vaření. Jde spíš o pohodlnost. Jo a také nevěřili by jste jak výborné je když se v tom dělá sádlo a škvarky. Žádné připalování. A ta konfitovaná kachna, ouuu, už si jdu dát něco k jídlu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 http://www.bionaire.cz/crockpot/index.htm tyhle už jsou novější. Ale je to stejná značka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Havlicek.Lukas Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 sem si ted vzpomel na klasickej teleshoping pred vanoci tim masirujou divaky peknehttp://www.wsinternational.cz/vyrobek.php?kod=GOC1002&typ=popis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Lukáši doufám, že jsi to nemyslel tak že bych tu někoho masíroval. To co uvádíš je podle mě asi něco jiného. Ale nemám čas to studovat, jak má něco víc funkcí než japonská kalkulačka tak to neberu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haryk Odesláno 4. prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Kluci paráda za rychlost objednán http://elektricke-hrnce.heureka.cz/kenwood-cp-658/porovnat-ceny/#buy-there Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 dobrá volba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Havlicek.Lukas Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 Lukáši doufám, že jsi to nemyslel tak že bych tu někoho masíroval. To co uvádíš je podle mě asi něco jiného. Ale nemám čas to studovat, jak má něco víc funkcí než japonská kalkulačka tak to neberu. ne ne tebe sem nemyslel jen jak se tu o tom zacalo bavit tak sem si vzpomel ze jak sem ted o "vikendu" koukal na televizi a tam co pul hodiny byl prave teleshoping a tenhle "hrnec" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haryk Odesláno 4. prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 ženuška to nemá z telky, ale od dcery Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendelinek Odesláno 4. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 4. prosinec 2014 akorát nechápu jak píšou " Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření a nízká spotřeba elektrické energie." Jak velká je nízká spotřeba,když v tom děláš jídlo třebas 8 hodin a normálně máš jídlo za +- hodinu,to mi hlava nebere Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.