Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rezebrání páčky blinkru


Raduna

Recommended Posts

Ahoj, pustil jsem se do rozebírání páček, protože mi auto prostě za živýho boha troubit nechce, tak jsem si myslel, jestli třeba nemam přetrženej kroužek, nebo ten tišťák neni v háji. Jinak klakson sám o sobě funguje, v pojistkách je taky vše ok, nevim jestli neni ještě někde nějaký relé, to je asi poslední možnost, pak teda ještě proměřit cestu od něj k relé. Chtěl jsem vyměnit kroužek a ten tišťák. Měl jsem jedny náhradní páčky, byly na půl rozbitý, takže s rozebíráním to bylo jednodušší. Ale stalo se mi to, že jsem vyndal páčku blinkru úplně ven z obalu (jen ze zvědavosti, protože byla hrozně volná a blinkry se nevracely) a vypojil se mi ten malinkej konektor z vnitřku tý páčky. Tak se ptám jestli se dá páčka sama o sobě vůbec rozebrat nebo se to zapojuje když je ta páčka ještě na dvě půlky a nebo se dá nějak rozumně rozebrat ta otočná část pro rozsvícení světel?

Raduna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém s troubením je v prasklém kroužku, který nelze pořádně opravit, lze ho naletovat, ale dlouho to nevydrží :(

 

Plošný spoj by si chtěl měnit proč? ten s troubením nijak nesouvisí a celé je to nakonfigurované v BSI a budeš v tom akorát dělat chaos :) Jinak pozor, je několik výrobců páček a každý vypadá vevnitř jinak :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle náhradní páčky jsou původně z mýho auta, brácha je měnil kvůli tomu špatnýmu blinkru. Tak jsem si řikal, proč by nemohlo být něco i s tim ťišťákem. Z toho kroužku jdou dvě malinký pružinky který jsou na troubení a dotýkaj se ťišťáku, tak jestli třeba neni tam nějakej průser. Jinak s těmahle páčkama jsem to auto slyšel jednou kvíknout, když jsem zavadil oklakson při vystupování z auta a od tý doby je úplně hluchej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej počkej.. to máš nějaké divné..

 

Plošňák je schován vevnitř páček, po kterém chodí obě páčky a jsou do toho zapojené všechny přívody, vyvody atd (krom pytlů), a na tom celém je nasazený plast a v tom je smotaný plochý kabel s 5 kabely (4x airbag, jednou právě klakson),

To celé končí 3 konektorama ve volantě..... dva jsou nasazeny do airbagu, na třetím je přechodka a pomocí fastonu je přichycen také na aibag, kde jsou poté dvě pružinky.. a ty přitláčíš airbag vlastně na plochu volantu a jak se tam dva výstupky dotknou (stačí jeden), tak to začne troubit... ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem vyměnil kroužek, tišťák jsem nechal původní a hle, auto zase mluví a bag zhasnul :-) Ten starej jsem ješte nerozebral,ale vrhnu se do něj a kouknu co bylo špatně. Nevim jestli ho drží jenom ten pásek aby se neprotočil nebo tam ještě něco je, ale protočit úplně mi nejde, začne se postupně utahovat, až to dál moc otočit nejde. Takže děkuju za komenty, rady a porady. Pak sem můžu hodit ještě nějaký info o tom co jsem našel v tom špatnym kroužku za problém, kdyby by zájem. Teď můžu řešit alespoň další kraviny jako je problikávající display datumu a hodin, možná montáž palubáku, atd... :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

A zase ten kroužek :-)

 

Takže ten kroužek, co jsem nedávno měnil, (použitej), se mi zase podělal, svítí bag a auto netroubí. Nic méně jsme s kolegou rozebrali ten starej kroužek a pustili se do opravy, použili jsme datovej flex pásek, namotali jsme ho, připájeli jsme ho a o víkendu ho jdu montovat do auta. Tady je pár fotek.http://dieseltruck.rajce.idnes.cz/P206sw1.4hdi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taaak... Už to zase funguje jak má a doufám, že to bude na dlouho :) Jinak jsem rozebral tenhle špatnej kroužek a je přetrženej na stejným místě jako ten předchozí.

Doufám, že to někomu pomůže a nebude se s tim muset patlat tak dlouho jako já. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...