Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

106 seřízení ruční brzdy aneb jedno kolo se zahřívá (přibržďuje) = snad VYŘEŠENO!.


OK406

Recommended Posts

Dneska jsem si udělal sám komorně-pracovní minisraz P-C a to z důvodu, že se u synkovo 106 nápadně moc zahřívalo zadní pravé kolo. Po zvednutí ZP kola se otáčelo lehce. Tak jsem sundal kolo + buben a jaký na mě čekalo překvapení = šok je vidět na snímcích (foceno mobilem). Po zjištění, že je ,,odlepené" brzdové obložení, jsem ihned volal členovi badisak, nadiktoval VIN  a objednal nové. Objednal (doporučil mi jeho spolupracovník) jsem zadní brzdové čelisti značky Myele obj. č. MEY 11-145330017. Zítra by mi měli přijít.

 Bohužel, se vyskytl problém a to v podobě špatné zajišťovací matky, kterou badisak nemá :( . A ani u nás v mototechně nemají. Mají pouze na škodovky a ta je o ,,číslo" menší. Tak zkusím ještě AK.

post-4390-0-24003100-1416416934_thumb.jp

post-4390-0-30449600-1416416945_thumb.jp

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

spěšl matice jsem občas kupoval kdysy nad vojenským špitálem jak jsou semafory, je to krámek hned u křižovatky po pravé straně, možná bych něco podobné i našel doma, ale musel bych pohledati

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, včera jsem nejednal přímo s badisakem, ale jeho kolegou a ten mi řekl, že je nemají. Zkusím se podívat do Elitu, zdali je nemají.

 Hotovo. Zadní brzdy jsou hotové. Přiznám se, že už bych to dělat nechtěl znovu. Na nové pakny jsem musel nýtovat držák na lanko ruční brzdy. Brzdové čelisti jsou namontované. Uvidím, jak to bude sedět. Zítra to projedu. Co se týká samojistné matice, tak tu jsem nakonec sehnal u kamaráda. Musel jsem ji trošku zkrátit pilkou na kov. Mělo by se to samo seřídit, tak uvidím. Jsem zvědav, jak to bude brzdit.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem byl vyzkoušet nové zadní brzdy. Lehce bylo teplé zadní pravé kolo. Ale co je horší, je to, že je volná ruční brzda. Byl jsme na nájezdech a díval se, kde se seřizuje ruční brzda u 106. Vše je zakrytované. Pravý lanovod ruční brzdy je volný :( .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...