Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dobrá neurologie bez doporučení


venomcz

Recommended Posts

Ahoj klubáci , 

pobracím se na Vás s dotazem ohledně neurologie . Jak už to bývá , můj drahý protějšek trpí migrénama a dost silnýma s doprovodem zvracení apod ..

Její lékař jí na to předepsal prášky , které sice zabírají než migréna začne , ale jsou to takový driák na tělo že to ani pěkné není . Byla i u neuroložky tady u nás ve Valmezu , co dostala diplom 

někde na tržnici a do bílého pláště se dostala nevím jak  .

 

Jelikož máte doma většina z Vás manželky , tak jste tuto situaci s největší pravděpodobností řešili. Doporučíte mi neurologie bez doporučení ( je jich hodně ) ale takovou , kde jsou opravdu kvalifikovaní lidé a ví co dělají ? Pokud by to nebylo přímo ve Valašsku a okolí nevadí , dojedeme i do Prahy či jiného většího města.

 

Pokud mají smlouvu se zdravotními  pojišťovnami tak jenom líp. 

 

 

Díky za rady .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co jsem měl zatím zkušenosti v okrese NJ ,Ovy, a kus Pr. ,se špitály a pacoši ,  tak 99 procent se pacoši vozili na Porubu do IV. patra , pokud to tedy byly sekundáry a ne primáry ,i z takových pr..lí jako je Tichá ,Bystřička , a tam níž ...

 

Jestli máš něco spešl , kombinaci s interními věcmi ,tak jedině OL. FN . a tam to zkusit . Nemocnice okolo VM pusť z hlavy,včetně NJ,Bc,apod...

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám doma manželku a světe div se migrénou na rozdíl ode mě netrpí. 

A ze svých zkušeností, které v minulosti také končili až zvracením, mohu s jistotou říct jedno: 

Doktoři nemají ani náznak tušení kde hledat příčinu, natož pak jak tento problém řešit. Výsledek je test typu "Pokus/Omyl" Jinak řečeno: "Budeme testovat a uvidíme co zabere".

Ze svých zkušeností mohu říct jen tolik: Asi dva roky mi trvalo než jsem se naučil rozpoznat počátek "Záchvatu" a zarazit ho ještě dřív než se stačil tzv. rozjet. Dnes mi stačí při prvním náznaku polknout např. BRUFEN ale u mě funguje i IBALGIN - prostě nějaký "OBLBOVÁK" a na 99% mám klid. Na 100% pak pomůže tma a ticho. Problém je, že na 90%  řešení "tma/ticho" v daný moment není možné.

Resumé:

Není na světě odborník, který by byl schopen stanovit příčinu tohoto problému, stejně tak nikdo nedokáže jednoznačně určit tzv. spouštěcí faktor = co spustí migrénu = co člověk to jiná příčina = každý to musí vypozorovat sám na sobě a těmto situacím a stavům se pokud možno vyhnout. 

Chceš-li, resp. Tvoje žena, absolvovat nekonečná a nic neříkající, bezvýsledná, vyšetření jako já, nic proti tomu. Třeba budete mít víc štěstí než já a nějaké jednoduché řešení se najde.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Venomcz to teda napsal, jak kdyby každá manželka úplně běžně trpěla migrénama :o

Já teda žádný nemívám, naštěstí, ale s neurologama mám zkušeností dost a bohužel je to obor jak je psáno výše ''pokus/omyl'', protože do mozku prostě nikdo nevidí :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do FN ova fakt nee

aktualne doktor nejakej mongol , no des.

jinak ja mel migreny, hledaly mi tlaky v hlave ,za očima a tak , same prasky a nic a pak se u zubare zjistilo ze mi tlaci osmicky do sedmicek, tak osmicky vyndali a je po migrene. ale tak každý to ma jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za postřehy . Už jsme zkusili všechno možné a jak jsi psal Franto, že je potřeba se naučit tomu , zarazit to v začátku a vědět kdy je ten začátek , to ona umí . Ona ví , kdy to začíná startovat. Bohužel ale žádné slabé prášky nepomáhají .

Pomůže jediný prášek a to ten , který obsahuje látku Sumatriptan  . Jedině triptany dokážou tu bolest hlavy přerušit . Bohužel , musí se vzít hned na začátku . Když se probudí s bolestí , už je pozdě . Nebo když ho u sebe zrovna nemá .

Zkoušeli jsme vše možné , záda taky nemá úplně v pohodě , je možné že to jde od krční páteře .  

 

FN tím myslíte Frenštát  ? 

Chceme zkusit ještě jednoho neurologa z "jinama " zda to bude stejné , nebo lepší . Jak říkáte, je to pokus omyl ale třeba se trefíme do toho , co to způsobuje . Je jí 20 a má trpět celý život bolestma hlavy a cpát do sebe ta svinstva ? Jsem schopen tomu obětovat čas i peníze abychom na to přišli .

 

Jinak když už to "vypukne" tak jedině tma , klid a spánek . Bohužel však to není jednoduché , když bydlíme v bytě a né na samotě u lesa .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...