Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový 508 SW Alure 2.0 HDi po faceliftu - už ho máááám


tronik

Recommended Posts

Zdar. S tou prevodovkou :-) kdybych byl byval vedel :-) ale co...jsem spokojeny. Manual je dobry. S tou dotykovkou ... zvykl jsem si a je to v pohode. Oproti navigaci, co jsem mel v 308 SW je to spica. Je lepsi, rychleji nabiha, ovlada se lepe. To same muzu rict i o bluetoth. V 308 obcas se nechytal telefon hned, hrozne tezko se ve velkem seznamu hledalo. Tady to funguje dobre, rychle. Co mi vsak opravdu vadi, je ovladani na volantu. Ktereho lumena napadlo dat vsechno ovladani na volant??? Je to na ho.no. ZLATA PACKA POD VOLANTEM, nebo ZLATEJ pevny stred volantu jako v Citroen C5. Jak clovek ridi, je pakarna ovladat neco z volantu. Na dalnici, nebo rovnych usecich jo...ale kde se musi motat volantem...absolutne k nicemu. Co si zacinam opravdu pochvalovat, je automaticke tlumeni dalkovych svetel, nebo jejich aktivace. Pracuje to perfektne....a svetla..uz jsem to tu psal...fakt super, to se podarilo. Ta dotykovka pracuje opravdu dobre. Kdyz ovladani na volantu stoji za prd...tak toto pomaha. Uz nemusim se ani divat...natahnu ruku a udelam co chci. Jak si clovek zvykne...nemusi odpoutat oci a jde to po pameti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, páčky pod volantem. Člověk musí zatlačit slzu. Všichni se tomu smějí, teda myslím všichni zastánci německých aut, ale není nad to sáhnout vždycky na stejné místo a najít to samé tlačítko pořád tam, kde jej očekávám. Teď chci ztlumit rádio, nebo zapnout/vypnout tempo .. a sakra, zatáčka, kde je to tlačítko? ... njn. Pokrok nezastavíš :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne... C5 je fak super s tim pevnym stredem volantu. Na tech testech me vzdycky vytaci ty nic nerikajici kecy...o pocitech...a ze to ma tlacitko jako Porsche, moc tlacitek ze jim nerozumi, malo odkladacich ploch na kafe a flasky apod. Kdyz sednu do sluzebniho Superbu....vsechno je taky nejak divny a jinak. Nemam ty vozy rad, ale je to jen o zvyku ....ale pani redaktori jak neni auto z Nemeckych dilen, nebo od Mazdy, vzdy si neco najdou. Libi se mi nazor jednoho kolegy ktery rika... "Vsechny auta jsou dnes kvalitativne podobne, ale nejsou pro mne. Pro mne je Citroen" :-) To neuráží a jasne vyjadruje nazor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, rád bych jen doplnil postřeh k BluHDI ... v kufru je nádržka na, pokud se nepletu, cca 17 litrů AdBlue. Protože probíhá příměs v určitém poměru ke spotřebovanému palivu pro redukci emisí, je také spotřeba AdBlue závislá na spotřebě a tím pádem jízdním stylu. Máme v parku NOVOU 308 SW 2,0 BlueHDI 150k AUT6 je, takže díky kombinaci 150k motoru a automatu není spotřeba úplně nejnižší a přesto máme na autě prakticky 20 000km najeto bez doplnění AdBlue ... to ale odhaduji na skutečně nejbližší možnou dobu.

 

BlueHDI sew začínají vyrábět také 1,6 nafty ve výkonec 100 a 120 koní. Soudě podle dosavadní zkušenosti by se servisní interval u 308 mohl jakštaks potkat s momentem doplnění močiviny, u 2,0 BlueHDI bohužel nejspíše dejde k faktu, že člověk bude muset do servisu dvakrát :(

 

Na druhou stranu, čistě subjektivně jede 2,0 BlueHDI 150k trošku lépe a svižněji, než 2,0 HDI 163k, protože motor není tak škrcen sám o sobě a emise se daří eliminovat až v průběhu odvodu výfukových par, protože močivina se vstřikuje do selektivního katalyzátoru ... to je ale opravdu jen hodně subjektivní dojem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Ahoj pekne auticko, ale jedna vec ma zaraza. Preco ti dali medzi budiky ten hnusny dvojfarebny displej?

Par rokov dozadu to skusali aj na srarej 508 pri vybave Allure, ludia im to hned reklamovali. Nakoniec z nich vypadlo ze mali vypadok v dodavke tych farebnych. Co dodat...

Tiez mam na novej 508 vo vybave Allure dvojfarebny display...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Nadherne auto.

 

Co se tyka doplnovani aditiva po 18000km: Taky nevim, jak dlouho napl aditiva vydrzi. Ale nova auta by mela mit jeste jednu cca 20 litrovou nadrz. Aktualne je cena aditiva v okoli Trebice asi 12 Kc za 1 litr a da se koupit "normalne" u benzinove pumpy.

Upraveno uživatelem ospalej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...