Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Potkávací světla - slabá stránka P307


Pšonaysz

Recommended Posts

Světla u třistasedmy facelift normálně svítí dobře....s osram silverstar krásně a s oasram nightbreaker luxusně......NBR vydrží tak max. sezónu...

Na podzim jsem je vyměnil za silverstary a pořád je to pohoda.....

Možná ještě pomůže takové to kolečko vlevo dole pod volantem na palubovce.... :myslim :myslim :D :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

307 má celkem slušně svítící potkávací světla když jsou seřízeny a čisté, ale spíš je problém praskajících žárovek. Ten jsem vyřešil přídavným odporem http://www.akushop.cz/autosvetla/patice-autozarovek/patice-pro-zarovku-H7-s-odpor.-vodici-(skoda)/

Sice asi teoreticky svítí méně, ale v praxi jsem úbytek světla nepoznal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup Osramky ;) Já jezdím s Long Life a jsem naprosto spokojen :) NBR plus svítí o něco víc, ale jejich životnost je fakt tak sezónu, někdy i méně... ;) 

 

Leštění světel nedělej doma, pokud si to v životě nedělal, tak nejspíš uděláš víc škody než užitku, stav se někde v autolakovně, mají na to leštičku i pasty a za 500-600 ti udělaj obě světa a máš pokoj.

 

Poté nech světla seřídit a uvidíš jak to bude svítit ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 let později...

Zdravím chci se zeptat mám špatnou svítivost světel u 307sw měl jsem to v peugeot servisu a tam mi řekli výměna světel je možné vyměnit čočku s h1 za jinou nejlépe h7 a nebo mi poradili sehnat nové ale v jinýma žárovkami prý se do 307sw dávali i jiné na přání dle výbavy díky za odpověď Milan. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že o svetlách na 307čku tu už bolo napísané asi všetko. No ale hlavne, mal by si aspoň napísať či máš starý model alebo FaceLift. Originály svetlá majú vždy kombináciu H1 a H7, u FL je to prehodené, takže H7 netreba meniť až tak často ako na starých, pretože ich prehodili na diaľkové, ktoré nesvietia nonstop. H7 totiž vydržia tepelné namáhanie najmenej zo všetkých, preto ich do stretávačiek dávať nikomu neodporúčam (ak vôbec také existujú okrem originál starého modelu...), kto ich tam má, vie o čom hovorím. Keď tam dáš niečo iné tak jedine druhovýroba, a s tou asi veľa ľudí skúsenosti nemá. Treba si dať pozor, aby boli aspoň homologované, určite medzi tuning svetlami je aj dosť šmejdov nehomologovaných.

p.s. dobrá svietivosť svetiel ešte neznamená dobré svetlá, môže byť svietivosť dosiahnutá aj na úkor ostatných, tak že ich oslepuješ, čo je ešte horšie...

 

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty čočky se s trochou šikovnosti dají vyndat, ale na svagrovem autě jsme dali úplně nové světla a je to poznat. Brali jsme Magneti- marelli, což by měli být origo a jedno bylo špatně zalepené, takže do něj teklo, takže uznaná reklamace, ale teď má jedno nové a druhé původní, tak je ten rozdíl ve svícení vidět ještě víc. Přitom jsme dali ještě denní svícení s mlhovkami, takže teď tolik nesvítí a tím eliminoval praskání žárovek.

 

Jinak já u sebe (406 a206) mám kombinaci H7/H7 a výrazné problémy s tím nemam, a to svitim pořád

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...