Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Denní svícení - Partner r.v. 2010


IceBee

Recommended Posts

Ahojte,

 

v partnerovi mám tzv. senzor světel - čili "automat", ale defakto jedinné co tahle poloha na páčce udělá je to, že všechna světla svítí neustále - nehledě na to, zda je tma, nebo světlo - pořád svítí H4 potkávací v předních světlech a zadní světla + palubka.

 

Můj dotaz je, kdo máte posledního parťáka, tedy krom faceliftu, tam už jsou povětšinou didody v předním nárazníku jako denní svícení, máte někdo taktéž senzor světel a v případě, že máte, jakým principem funguje Vám?

 

Druhý dotaz, napadlo mě použít pro denní svícení přední mlhová světla, čili může mi někdo potvrdit/vyvrátit moji myšlenku, zda by se dalo přes diag nastavit, aby při denním svícení (za použití funkce "Auto") svítily jen mlhovky na předku a jakmile dojde k setmění, zapnou se potkávací (H4) a k nim samozřejmě i zadní světla a palubka - obdobně to funguje na P 308 - kde u předfaceliftových verzí slouží k dennímu svícení dvouvláknová žárovka P21/5W atd.

 

Díky za rady, tipy, apod. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Jsi si jistý, že máš opravdu senzor na automatické rozsvěcení světel? Nemáš pouze automatické svícení po nastartování vozu?

Já to mám takto: pokud je den a páčka nastavená na AUTO, svítí budíky, ukazatel paliva, samozřejmě kilometry. Pokud se setmí, rozsvítím si otočením levé páčky zbytek - ovládání klimatizace, nastavení teploty, foukání, rádio a nastavení ovládání sklonu předních světel. Po přepnutí také lehce pohasne intenzita světla na budících, světlo je více tlumené. Tlumeně také svítí obrazovka navigace a radia.

Pokud zastavím, vypnu motor a páčka je v režimu nočního svícení, zůstanou všechna světla a komplet vnitřek svítit. Když páčku vrátím do polohy AUTO, světla a vše kolem zhasne.

Mám dojem, že u mě přes diag. nejde povolit svícení pouze mlhovek. Když jsem se o to zajímal, musel bych mít namontovaná samostatná světla pro denní svícení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...