Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 - MeyleHD stabilizator/Búchame ďalej...


KapriQ

Recommended Posts

Ahojte, neviem ci mam iba ja take stastie na kvalitu dielov Meyle HD, ale ked som menil vzadu na naprave tycky, tiez som daval tie zvisle tycky MEYLE HD, co boli povodne take tie plastove stabiky, a na jednom pri dotahovani mi odletel cely zavit...

 

Teraz hladam pricinu klepania v prednej naprave na vodicovej strane, tak uz mam objednane gulove capy, a nakoniec som zistil, ze su mi vlastne na nic ?

 

Pozrite sa na fotky, tie tycky som menil 5000 km dozadu, aj to som prehnal, pred cca 1 rokom, Je mozne nieco pri tychto tyckach pri montazi do..ebať ?

Spravil som nieco zle ? Nech aspon viem :)

 

Zaujimave ale je, ze koleso nema skoro ziadnu volu. Je ta tycka poskodena, ked vyzera takto ako vyzera ?? Alebo je to len ta manzeta proste odtial vyvlecena ?

 

V prilohe su fotky tej poskodenej, to je LAVA STRANA / VODICOVA

A druhe fotky su PRAVA STRANA / SPOLUJAZDEC

 

Dakujem pekne za odpovede :)

post-29691-0-85195400-1415619896_thumb.j

post-29691-0-53821600-1415619917_thumb.j

post-29691-0-21975400-1415619954_thumb.j

post-29691-0-50489200-1415619974_thumb.j

post-29691-0-42359000-1415619999_thumb.j

Upraveno uživatelem KapriQ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, tak to je dobra otazka ... Kurnik, vies ze si nepamatam ? Je mozne ze sme boli tak z nervami v predeli, ze mozno ani nie :)... Kurnik

A ako pridem nato, ci som nekupil cinsky smejd ? Dnes sa s tym nikto chvalit nebude :), ale hentie som kupoval od badysaka, takze to by malo byt ok.

 

Ale co mi to potom klepe ?? Pozeral som gulovy cap, vsetko je v poriadku...

Upraveno uživatelem KapriQ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, ktore presne myslis, ale to bolo myslim vsetko menene naraz :/. teraz prave neviem, ci mam objednat ten stabik a vymenit. Co poradite ?

 

btw: objednavam teraz diely, tu v Ziline, lenze ako zistim ci to nie je ta Cina ? Krabicka s tym capom vyzera uplne v pohode, a su tam nemecke nalepky takze...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

Pokud nemají vůli tak bych je ponechal, co se týče montáže já je nasadil a dotáhl klíčem  ten imbus pokud teda tam je tak slouží hlavně k demontáži, při montáži jsem jej nikdy nepotřeboval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno ved prave, by som povedal ze asi budu mat volu, ked mi to zacalo klepat, a ako som pisal hore, gulovy cap keby bol vybity, tak to by som lahko zistil, skusal som podlozit koleso pakou, a nadvyhovat koleso, ci bude buchat ten gulak a ono nic. Tak jedine co moze byt je tento stabik, len ma najviac na tom mrzi to, ze som ho menil, ako sa hovori "včera" ... Ono to klepka presne vtedy, ako ked su vybite stabiky,to uz poznam aj z inych aut.

 

Ale asi inu moznost nemam, mne sa prave nepaci ako je moc vykruteny ten stabik, neviem ci to tak ma byt, ale na opacnej strane ked som dal plny, tak tam je to v pohode, tu mi to pride, ze je nieco zle. Uvidim co napisu dalsi :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tycka vymenena, pojdem to skusit ci klepkanie prestalo, lebo mam taky divny pocit, ze to nebolo ani treba menit, ale casom by to aj tak trebalo vymenit, lebo uz je v tom bordel a spina :) takze to je v podstate zajedno. Pozeral som silenbloky, spodny cap, capy riadenia (tie su nove), jebal som z autom zo strany na stranu, chytil som koleso, skusal vole, a proste vsetko drzi ako hovado, tak dufam, ze to bude OK :X. Jedine co som dotiahol je horne ulozenie, tie 3x torxy 50tky, boli trosicku povolene, ale ze by to bolo to ? :X

Dam vediet :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak chlapi som zvedavy co poradite, uz som bezradny :X. Tycka vymenena a buchame dalej.

 

Bol som dnes na tej STK, musel som cakat skoro 2h, po dlhych 2 hodinach som sa dostal dnu, dali mi auto na tie "trasáky" isli sme s chlapikmi do jamy, a proste vsetko drzi jak skala. Nechapali, ze v akom stave je podvozok a vsetko. Ze to by mi proste dali Á-čko :). Pozerali sme to vsemozne, asi 20m, aj zadna naprava v 100% stave. A nic sme neobjavili.

 

Napada Vas co by to este mohlo byt ? Pozerali sme aj poloos, vsetko proste, silenbloky.

Menil som uz aj horne ulozenie, proste skoro vsetko, tak  ja neviem :(.

 

Dakujem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co hřeben řízení?? Bývá vyběhané futro na jedné straně a pak to tam má vůli, Mě to klepalo taky, měnili jsme podložky co jsou pod tlačítkem pod hřebenem, jsou ruzné síly na vymezení vůle, tu sadu podložek mám, byla celkem drahá a řízení už mám stejně vyměněný protože začalo téct. Ale klepalo mi to asi podobně se dá říct, položka 10 na obrázku

 

Největší vůle bude když jsou kola v přímém směru, v rejdu by to mělo být o něco lepší

 

f8eb0d90_o.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za odpovede. Vyzera to asi fakt nato riadenie, lenze otazka je,  co treba vsetko vymenit a co to bude stat. Neviem si predatavit ako to budem menit... Ak sa to da vobec v domacih podmienkach vymenit... 

 

A inak ano, to klepanie je citit trochu do volantu, a este jedna vec,  sa mi zda ze nieco ako keby škvrká na tej strane kde to klepe.  Tak ze by to bolo fakt riadenie? 

 

Otazka je, ci sa tym mam vibec zaoberat na tak starom aute :/.? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ktory je prosim Ta ten klb ? Je to na tom  nakrese hore ? O tychto dieloch nemam absolutne ziadneho tusaka, kedze som tam nic zatial nemenil.Ked hovoris, lahko identifikovat, tak mozes dat vediet ako to zistim :).

 

Pripadne ak by to bol ten klb, ako to je ohladom vymeny, Zlozite ? Da sa to zvladnut aj v domacich podmienkach ? Diky :)

 

btw manzetu cislo 14 mam roztrhnutu, nato som prisiel vcera na tej TK. Ked by som to chcel vymenit, to sa musi cele zhadzovat ? Pripadne Ako to spravit aby som to nemusel cele rozoberat ?

Upraveno uživatelem KapriQ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na obrazku te klb neni ale ked otvoris kapotu a pozries sa na domcek riadenia na obrazku ,c1 tak ten klb je hned nadnim to neprehliadnes a volu zistis tak ze niekto ti bude jemne cukat volantom (milimetrove pohyby) do prava a dolava a ty polozis dlan na ten klb tak ked je vybity tak budes citit klepanie (ten klb je vlastne kardanove lozisko na volantovej tyci ) 

ku manzete nemusis vyberat cele riadenie staci vytiahnut kulovy cep riadenia z tehlice a odpojit piest hydrauliky posilovaca od riadenia ale manzeta sa prevlieka dost tazko lebo tam trci ten srob ktory drzi ten piest ,ja som si na to spravil taky jednoduchy pripravok a dost mi pomohol niekde tu je aj vlakno otom ale musim pohladat,inak je to otrasna robota to menit len rucne

 

tu-http://www.peugeot-club.com/topic/84917-manzeta-rizeni-p406-18-16v-lfy/, ono taktiez zalezi jaky typ riadenia mas ci taky ako na obrazku ,o tom sa v tom vlakne popisuje alebo mas modernejsi typ s hydraulikov vo vnutri riadenia

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...