Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

vymahani penez - agentury a zkusenosti


Michael coupé

Recommended Posts

Záleží kolik ty faktury dělaji. Pokud je to aspoň 50 000,- tak to vezmou. Ovšem počítej s provizí i 50 %. Ony tyhle firmy nejsou lidumilové, ty jsi pro ně jen zdroj příjmu. Nikdy jim nejde o tebe. Zatím mi vždy pomohla osobní návštěva dlužníka a ve dvou případech dopis z advokátní kanceláře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používáš nějakou právní formu? Máš právníka? Telefony jsou napikaču, vše je potřeba dostat do roviny doručených zpráv - datovky, doporučené dopisy, ověřená předání...

Je rozdíl, jestli ti lžou do telefonu, nebo jim přijde právní dokument, sdělující, že jejich pohledávka bude předána k vymáhání, pokud se nedohodnou.

 

Pokud do toho chceš jít, doporučuji: http://www.creditone.cz/

Počítej s tím, že si udělají riskmanagement a nebude to levné.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oba dluznici osvc....prvni ..mi nepropatil castecne po sobe 8faktur proste z kazde poslal jen cast.Mam audio nahravku,kde doslova rika kolik mi dluzi,ale ze mi to neda,ze je podvodnik atd....jeho otec...objednane technicke sluzby v doprave.Lze zapsano do sluzebniho prukazu,ale fakturu na 5000euro odmita proplatit,protoze jsem pry zlomil nos jeho synovi.....nesmysl ovsem...ozral se jak to prase a mrdl se do futer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OSVČ ručí celým svým majetkem, budeš ovšem muset prokázat objednání a plnění služeb, dodací list, předávací protokol, akceptační protokol... Pokud nic takového nemáš, doporučuji spíš http://www.cashdirect.cz/ , pořád musíš mít dost konkrétních dokumentů v ruce. Pokud je nemáš, bude lepší partička ruslanů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobní zkušenost. První agentura si nechala zaplatit 2500,- (dluh 140 tisíc) a pak mi jen oznámili, že dlužník nemá žádný majetek a že není kde co brát. Druhá na další dluh, smlouva na to že neplatíme žádné poplatky, že si vše vymohou na dlužníkovi (dluh 9000 Euro). Odměna že bude činit 35% ale že půjde na účet dlužníka. Nátlak na něj vcelku aktivní a ten po nebezpečí exekuce a dalších nákladů dluh zaplatil. Ale pak přišlo překvapení. Agentura začala na nás vymáhat oněch 35% protože jsme se zavázali, že jim náleží z každé vymožené částky oněch 35% a že budou následně vymáhat dál. Ale už nic neudělali. Dlužník zaplatil a těžko se dalo něco vymáhat dál.

Takže provizi jsem nakonec zaplatil já.

Také poučení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je to dlouho, co dotyční dluží, že ses se svým právníkem "nikam nedostal"? Zkusil bych to přes elektronický platební rozkaz, tam bys za 3-4 týdny věděl, na čem seš. S trochou štěstí bys měl v ruce pravomocný exekuční titul, na který bych ti pak mohl doporučit jednoho schopného a proaktivního exekutora, který není moc populární (protože je celkem dost úspěšný).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...