Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Servis autokamery True Cam


Medvěd

Recommended Posts

Včera byla Hela autem na služebce a dnes mi kamera True Cam A5 vůbec nenaběhla - tzn. svítí červená kontrolka (proud jde), ale nerozsvítí se ani modrá kontrolka ani display a po připojení k PC jí tento nevidí. Poradí někdo jak opravit svépomocí (zda něco třeba Hela nezmáčkla a tím třeba nevypla display) nebo kde v Praze autokamery umí opravit?

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tuto kameru mám taky a mám dojem, že baterie není vyjímatelná. Řešil jsem i s výrobcem situaci, kdy baterie bude totálně KO, zda bude možné kameru napájet na přímo, nebo vadná baterie přeruší napájecí obvod a teď si už nepamatuji přesnou odpověď, ale mám dojem, že by to mělo běhat dál a vyměnitelnost baterie je věc, kterou snad budou řešit u budoucích modelů, tento model to neumožňuje. Jinak display se rozsvěcí a zhasíná tlačítkem vpravo nahoře (šipka). Pokud kamera neereaguje, tak je to problém. Zkoušel jsi zkontrolovat funkčnost vložené paměťové karty? Když kameru zapínáš a vypínáš, zobrazuje se to logo s Audinou nebo vůbec nic?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scratch: přidej někam do kufru zásuvku která bude napájená "po klíčku" a do ní zapoj zadní kameru. Tak aby Ti dosáhnul kabel. Vím že se prodávají i originální sestavy přední kamera + kamera za zadní okno i s propojením kdy to zadní zařízení se ovládá přes přední a i je v předním zařízení uložiště záznamu. Ale podle platné legislativy Ti nikdo nesmí uznat záznam ze zadní kamery a navíc Tě to může dostat do maléru. Zjednodušeně, přední kamera snímá provoz před sebou tudíž z velké části zadní partie vozidel  a menšinově přední partie protijedoucích vozidel takže se bere že na přední kameře je vozidlo identifikovatelné jen podle RZ. To nikomu nevadí protože je to bráno jako záznam pouličních kamer. Kdežto zadní kamera snímá většinově auto za Tebou a jeho přední část kde je identifikovatelná jak RZ tak obličeje posádky a to už je podle úřadu na ochranu osobních údajů moc podrobné.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja vim, v tom se trosku vyznam, ale vim, ze kdyby cokoli tak se s tou zadni da jit i k soudu. S sikovnym pravnikem. Primarne se mi ale jedna o specialisty na vytlacovani a najizdeni.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud do toho trochu děláš tak asi výš co a jak. Já vycházím je ze svých zkušeností. V práci jsme chtěli aby nám zaměstnavatel (DPP) pořídil kamery na busy aby snímali prostor před vozem a v té souvislosti jsme se dostal i k této informaci. Myslím že bych si i dokázal vzpomenout na to co nám právník za kterým jsme v té souvislosti byli : v případě důkazů záleží jen na přístupu vyšetřujícího orgánu příp. soudu jestli takový důkaz uzná za věrohodný. Asi to není úplně tou právničtinou ale v tomhle smyslu to je.

 Co se týče samotného zapojení je to nejlepší udělat zásuvku napájenou po klíčku. Pokud to budeš napájet od parkovaček a máš denní svícení LEDkama tak Ti proud do parkovaček nejde. V berlingu jsem to takhle měl od parkovaček ale tam jsme tím napájel ledničku nebo majákovou rampu u čehož bylo nebezpečí že pokud to zapomenu vypnout tak že to vyždímá baterku za chvilku. Napájením zásuvky po klíčku samozřejmě taky dokážeš předejít nechtěnému odběru při vypnutém motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Veno byl jsem u dopravniho podniku v Bratislave a vetsina vozu je vybavena kamerami, i misto ridice. Policiste sami volaji kdyz se nekde stane nehoda, zda nebyl pobliz nejaky vuz mhd..... Maj to tam docela vymakany. Az jsem cumel. Zaroven je to ve spatnych rukach ale i fest zneuzitelny. No a cas straveny u kamer me ted po uraze bude asi i nekolik mesicu zivit.

Tu kameru zkusim tak udelat. Zasuvka po klicku.

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 oddie: Ano ty právní aspekty tu byli řešeny x-krát ale většinově při použití čelní kamery ne zadní. A jak praví klasik opakování je matka moudrosti.

 

Scratch: Tak my máme na těch nových (SOR , Solaris) taky kamery do interiéru a na stanoviště řidiče interiérový jsou prioritně pro kontrolu dveřního prostoru při chodu dveří. Ale v okamžiku vyhlášení tísně se aktivují všechny kamery ve voze i ta nad řidičem a záznam se ukládá na disk ve voze. Tvrdí nám že dálkově kamery aktivovat nejdou (šmírování dispečinkem) ale nikdo tomu moc nevěří. Bohužel to aby jsme měli kamery s pohledem před vůz to se podle vedení nedá vyřešit s ohledem na úřad pro ochranu osobních údajů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Čau, omlouvám se že to tu znova rozjíždím, ale přemýšlím o tom, že koupím kameru do auta a právě celkem dost v recenzích jsou na prvních místech kamery od truecam. A když je tady o nich téma, tak se zeptám. Máte někdo kameru od truecam? Mohli by jste mi o ní napsat, jak jste spokojený?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám jen skoro základní model A4 

Pokud netrvas na nočních záznamech tak ja jsem absolutně spokojen. Ale pokud máš dostatek financí tak A5 a polarizační filtr.

Nebudeš mít za slunce odrazy palubní desky. :papa

Takže to naše vedení ma zase pravdu :roker

Jo a mám ji 4 roky bez reklamace.  Jediné co časem odejde je ta zabudovaná baterie - takže žádné filmování mimo auto/zdroj.

Chceš víc informaci? Dej kontakt a zavolám :super

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...