Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dnešní horká chvilka na R 10


Medvěd

Recommended Posts

Jel jsem si dnes vcelku poklidný výlet s rektorem do Stráže pod Ralskem. Cestou zpět jsem se ale kousek za Boleslaví slušně řečeno zapotil. U odbočky na Mělník je na R 10 snížená rychlost na 110 km/h, tudíž jsem oním úsekem tou 110kou i jel. To se nelíbilo bílému SuperBlbu a jal se nás předjet - potud vše O.K. Když byl ale jen pár metrů přede mnou, vyhodil pravý blinkr a začal se sunout vpravo - stále jsem byl v klidu, myslel jsem si, že se "jen" zařazuje přede mně. Najednou se ale rozsvítily brzdovky a SuperBlb snížil rychlost až na nějakých 30 - 40 km/h. To už jsem se taky potil a brzdil jsem jak to jen na mokru šlo - ubrzdil jsem A HOVÁDKO SE ZASUNULO VPRAVO MEZI AUTA ODBOČUJÍCÍ NA MĚLNÍK !!! Pak jsem dostal od rektora i zbytku vozu pochvalu za zvládnutí situace a svolení i do firemní Octy nechat zapojit kameru - kdybych ho totiž trefil, věřím, že by ani svědectví 3 lidí sedících v autě nemuselo být dostatečně silné na to, aby byl ON označen za 100% viníka.

 

Přemýšlel jsem jak jsem já mohl situaci spoluzavinit a jediné, co mi napadáí je fakt, že moje snížení rychlosti mohl ON chápat jako přípravu k odbočení a řekl si, že mně ještě předjede - to, že jsem jel dál rovně ho pak rozhodilo a mohlo být vyděláno.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znám to tam, jezdím tam hodně, vůbec ńechápu proč tam ta 110 je. Ale na chování blbců je každá značka stejně krátká. Ještě že jsi ubrzdil. Tohle ě hodně vždy rozčílí, když mě někdo předjede a hned to vezme v právo do odbočovacího pruhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta 110 je tam podle mně proto, že se tam najíždí (tuším od Nymburka) a hned zase odbočuje (na ten Mělník) a "výměna" aut najíždějících a odbočujících může být pro někoho problém. V Pze je na podobné křižovatce na ČM jen 80ka a taky tam je rána každou chvíli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

110 tam je z důvodu jak píše Medvěd. . . a to tam je ten připojovací hodně krátký . . . tam.se musí koukat všude . . . kolikrát tam jedu tak koukáš před sebe,za sebe,vedle sebe a ještě musíš hlídat ten připojovací od Nymurka tam když najíždí dva kamiony za sebou tak to je teprve prdel

edit:to.pak vidíš hned jak všichni skáčou na brzdy

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

po tech km co mas najeto te takovadle prkotina rozhodi? jel jsem od bezdecina do mb a zprava mi před celnim oknem preletel vetron tak metr od skla bylo kridlo a zapichl to do země vedle cesty , když jsme mu pomahali borcovi z kabiny rikal ze ještě ze jsem brzdil jinak byme sejmul , no me to tak prekvapilo ze sem nebrzdil prave vůbec , az když me minul :D , no co musíš předvídat když jedes kolem letiste ze to nekdy pilotovi nevyjde no :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím přesně kolik km má Medvěd najeto ale věřím že to bude pořádná dávka. Podle mě by takovýto zážitek neměl profíka zaskočit. Jeho příspěvek beru spíše tak jako že upozornění pro ty kteří se ježděním neživí nebo jezdí ve velmi malém ročním kilometrovém nájezdu protože na něco takového je nachystaný profík který sedí za volantem denně ale človíček který jezdí o víkendu nebo jen pár dní v měsíci bude tou situací zaskočen a může to skončit karambolem. Při mojí práci řidiče busu u DPP se do podobných situací dostávám dnes a denně takže mě to z míry nevyvádí kolikrát je to tak že mám prd.. staženou že bych ušípnul šestku hlazenku bez otřepu ale pokud to nebouchne tak se jede dál možná se při tom profoukne houkačka občas si zakleju (několikrát si na mě stěžovali cestující).  Většinou ráno nebo okolo o poledních hodin když se sejde vícero řidičů na výpravně tak se tam takovéhle situace probírají nebo se probírá tam je propadlý kanál tam je ohnutá značka támhle je ve vjezdu do zastávky vyvrácený obrubník v tamté zastávce je vyvrácený obrubník v nástupní hraně ale je to o tom aby si ostatní dávali v těch místech pozor, protože je škoda aby se někomu stal malér jen protože se o tom nemluvilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najetých km mám opravdu celkem dost a včerejší situaci jsem zvládl i bez klení a troubení. Současně jsem si ale uvědomil, že stát se to samé Helče (byla taky na služebce), mohlo by to skončit úplně jinak.

Vlákno jsem založil spíš jako upozornění na to, že ta 110ka tam není pro srandu králíkům a že by se tam něco podobného mohlo stát i někomu jinému (jak správně podotkl Gabriel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Profíka nedělají najeté km. Tohle napsal zhruba před 15 lety jeden stará praktik ještě na MotorCafé. Psal, že u nich mají autobusáka s najetými x miliony km, ale sám by mu nesvěřil ani tříkolku. Tehdy jsem se ještě divil, dnes mu musím dát za pravdu. Je docela až neuvěřitelné, kolik lidí se prsí obrovskými nájezdy, ale přitom řídí jak polena, a co hůř, ani po té době a nájezdu nemají odhad, nedokáží sledovat situaci kolem sebe, nedokáží se orientovat, adekvátně reagovat, jen o to víc zpravidla umí nadávat na ostatní... Bydlel jsem v baráku s mladým klukem, co šel jezdit k záchrance. Nemohl mít najeto moc, řidičák mohl mít jen pár let. Bavil jsem se s ním, jak se s tím jezdí a tak, že to musí být síla, když mu tam každou chvíli někdo vjede apod. Akorát pokrčil rameny, prej - to je v pohodě, já to vždycky nějak poznám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tímto inkriminovaným místem na R10, pokud jedu rovně a neodbočuju jezdím zásadně vlevo a zásadně oněch 110km/h. Docela často se tam fláká jedno rychlé auto PČR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdim tam pravidelne. Ve smeru od Prahy je 110 uz drive. A ve smeru na Prahu je taky driv ne? Kazdopadne je tam na najezdech a sjezdech nejakej dost klouzavej asfalt. Aspon me to tak prijde. A za druhy je to tam v dobe spicky i tak, ze na ten sjezd na Melnik stoji auta i v pravem pruhu na dalnici a to je teprve masakr tam vlitnout ve 110 do stojici kolony....... Osobne tam vzdy jedu jedine v levem a tak abych nezdrzoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak asi jezdíme po jiné R10. :D Nebo mi to tak příjde. Ne že by tam nikdy nebyl trochu větší šrumec, ale že by to bylo až tak aby tam byla snížená rychlost.... Většina lidí jí stejně nedodržuje, stejně jako u sjezdů u Boleslavi. I když tam je to většinou přes den hustší a ani se rychleji jet nedá.

Jezdím tam podle toho jak mi situace dovolí, když tam je volno tak tu 110 nedodržuji, většinou maximálně dám nohu z plynu a lehce snížím, ale jak je hustěji tak jedu pomaleji i tam kde omezení není.

S kvalitou řidičů je to hodně o člověku. Já mám naježděno něco přes půl mega a přesto si nemyslím, že jsem špičkový řidič. A tomu vědomí upravuji rychlost a podobné věci. Nebourám, a přesto vím, že prostě na rozdíl od jiných nejsem tak "dobrý" a to speciálně když sedím v jiném autě než jsem zvyklý. A podle toho by se měl člověk chovat. Bohužel jsou tací, kteří také neumí a přesto si to nejsou ochotní přiznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Němci mají ve zvyku na taková místa dávat doprostřed plnou s přerušovanou (já vím, že našincům je to k smíchu - viz třeba barranďák), jenže Němci dají kameru a následně posílají fotečky a pokuty. Jsou místa, kde je levý pruh oddělen vlnkou, je fakt, že tam není víc než 80. Ale odbočování doprava z levého jízdního pruhu nás v devadesátých letech naučili právě Němci. Nechápu, co tím kdo získá... Je fakt, že na rychlostní komunikaci  ( R ) jsou podle norem nájezdy a sjezdy velmi krátké, na rozdíl od dálnice, proto má omezení rychlosti na 110 smysl.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano heslo mnoha řidičů: Plná čára není plot a každého nechytí.

Někdy se mi sice také už stalo,  že auto přede mnou někde na dálnici a podobně jelo pomalu a tak jsem ho začal předjíždět a pak najednou hele sjezd už je tady, ale málokdy a ne za cenu, že by ten za mnou musel brzdit. Většinou také odbočoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stane se mi to velmi výjimečně, jsem na to velmi opatrný. Kde to neznám, raději se včas držím vpravo, kde to znám, nikdy nezpomaluji v pravém, až v odbočovacím, tak abych nikoho neomezil, nedejbože ohrozil. Nedávno, když jsem jel do UL, chtěl jsem klasicky sjet do Lovosic, chvíli před odbočkou mi zavolal kolega (samozřejmě mám HF). Nějak odpoutal moji pozornost a já se včas nezařadil. Tedy rozhodně mě nenapadlo to, co toho mrtvýho v tom focusu, raději jsem jel dál přes teplickou. To není hrdinství, pár ušetřených vteřin nebo i minut za to nestojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...