Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Větrací klapky proti vlhkosti Aereco


Stejsn

Recommended Posts

Už se to tu probiralo, je na to jednoduchej recept, vetrat narazově a učinně několikrát denně, prostě otevřít všechny a vyměnit vzduch, stačí 5 - 10 minut, když to uděláš tak 5x denně tak to vyrazně pomuže. Jinak rosení plastových oken je prostě problem pokud je v bytě vlhko, celkem přenášejí chlad z venku rámem ve spodní části a tam se potom i potí. Udržuj teplotu okolo 22° a více a větrej, pravidelně. Připadně si kup vlhkoměr a mužeš si i hlidat vlhkost.

 

Nejsem si jistý jestli by ty klapky pomohli, mění vzduch velice pomalu tím že je to jen pootevřené okno. Ja bych šel cestou nejmenšího odporu, nejlevnější a to je větrání

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jak píše Radek my měli problémy ataky dlouho,neuměli jsme větrat pořídil jsem vlhkoměr mám ho v ložnici a jedno čidlo v dětský pokoji a jak vlhkost jde nad 65% větráme oknama dokořán a ono to fakt funguje...jinak před tím jsem každých 2-3  týdny savoval plísně,,,,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlhkoměry tu mám v každé místnosti a právě že jsme vyzkoušeli za ty léta už všecko, všechny možný styly a druhy větrání, 5x denně, 10x denně, každou hodinu a prostě když každý ráno - jakmile je venku chladno - utírám okno orosený do výšky 10cm a parapet pod ním, tak mi to leze krkem. Už jsem tu měl i různý odborníky s termokamerama a já nevim koho všechno, hledaly se tepelný mosty a tak dále. Chytám se různých posledních možností, tyhle klapky někdo vychvaluje, jinde se píše že je to podfuk, tak bych rád znal někoho s vlastní zkušeností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak tohohle jsme se taky nezbavili, prostě jak se na noc snižila teplota v bytě tak se spodek okna rosil, a nepomahla ani svěcená voda. My to ráno prostě otírali, ale to větrání hodně pomohlo. Tohle je opravdu o tech tepelných mostech, nám tvrdili že jsou okna špatně zazděná, špatná konstrukce atd, jenže to byl najemní byt tak se s tím mnoho dělat nedalo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si o těch oknech taky myslím, že jsou špatně udělaná, ale zatím je měnit nehodlám (měnily se před několika lety) a byt je můj, naopak ho chci pronajímat a rád bych aby v něm bylo menší vlkho než je. Jde o to, že mikroventilace je málo a otevřená ventilačka zas moc, když celou noc mrzne. Tohle je něco mezi. No, asi to prostě risknu a zkusím to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Relatívna vlhkosť je funkciou absolútnej vlhkosti-množstvo vody v g na 1m3- a teploty vzduchu.Pri poklese teploty pod rosný bod sa para mení na vodu a to je problém,s ktorým sa stretávate.To že mám plastové okná,neznamená že nemusím topiť.Aj plesniam v rohoch miestností sa darí,pretože tam najskôr klesne teplota na - pre nich ideálnu - 13°C.

Takže suma sumárum - vetrať je potrebné a topiť tiež.

Podľa hyg.noriem by sa mal vzduch v miestnosti vymeniť aj bez vetrania za 24hod.celý objem v miestnosti.A to pri dobre utesnených oknách je nereálne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele co spis koupit odvlhcovac do elektrický kolem 4000kc vysušit byt pořádně na cca 40-50% a pak už to hlídat vlhkomerem a jen ve trať?

Kolik tam mas ted vlhkost v místnosti?plíseň se ti dělá?

 

On je problém, že nikdo nezná příčinu té vlhkosti. Běžně je tam 60-65 procent přes zimu, přes léto samozřejmě míň, tak kolem 40. A na panelák (poslední patro) jsou to vysoké hodnoty. Už se i kontrolovala střecha, jestli tam nezatéká, spáry v panelech a tak dále. Plíseň se právě že dělá, většinou za nábytkem. A vlhké skvrny v horních rozích. Největší záhada je, že to takhle je jen ve dvou bytech - v mém a u souseda ve vedlejším vchodě (taky poslední patro). Ostatní sousedi na patře si na to nestěžují pokud vím.

 

Přes den samozřejmě větráme intenzívně, ale přes noc nikdo kvůli větrání vstávat nebude a ráno jsou okna mokrá a voda na parapetu. Větráme, topíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Tak podle předpokladu jsou Aereco vyhozené peníze. Naštěstí to byly necelé dva tisíce, ale aspoň mám naprosto jasno. Nedělá to vůbec nic. Další krok už je jen výměna oken, na vnitřní straně skel, která se rosí (venku je na nule) je 15 stupňů. V místnosti je jinak 23. Pod oknem je topení.

Upraveno uživatelem Stejsn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...