Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Bezhohlednost a nezajem u nás žijicích lidí a nemohoucnost těch co mají chránit


Fruktis

Recommended Posts

Zdravím,

 

rád bych se s vámi podělil o nepříjemný zážitek ze včerejšího večera.

 

Manželka se svou kamaradkou včera v praze na chodově cca 19:30, naproti poliklinice Šustova venčila pejsky, resp. tam čekala než si kamarádka koupí cigarety a mohly tak pokračovat ve venčení. Zničeho nic jim začal nadávat starší chlap, kvůli psům, upozorňuji že pejsci byly na vodítku, neudělali na místě ani loužičku ani bobka a nejedná se ani o agresivní plemena. Když mu na agresi odpověděli, aby je nechal  být a začli ustupovat, pán "HRDINA" manželce dal pěstí v ryhlém sledu následovala druhá, kterou stačila utočníkovi karádka zachytit a šla mimo. Proto začli utíkat a volat o pomoc, ale onem blb je nadále nějakou dobu pronásledoval, zřejmě než mu došli síly, pak se otočil a šel domů.

 

Poté manželka zavola mě a následně byla přivolána hlídka MP. Dojezdový čas byl vskutku rychlý, ale to je tak vše čím by moje spokojenost stačila. Po příjezdu MP, jsme došli na místo, kde dotyčný vstoupil do domu, a bylo nám sděleno, že to je tak vše co můžou dělat, když ho nechytli za ruku. Doporučili nám bud podat trestní oznámení na neznámého pachatele s lékařskou zprávou o případném zranění nebo podat podnět na přestupkový odbor (nebo jak se to jmenuje). Zhruba co víme, je akorát to, jak ten tydýt vypadal a to ještě opravdu zběžně.

Víc než jednání MP, což nerozumím tomu, ale v rámci korektnosti proběhlo vše ok, snažili se pomoci asi v rámci svých možností, ale spíš mě zaráží nevšímavost okolních lidi. Poliklinika je na poměrně frekventovaném úseku po němž se vrací spousty lidí z metra případně obchodního centra. I když volali o pomoc, nikdo se nezastavil, aby by pomohl odrazit agresora, nebo alespoň přivolat policisty. Absolutní nezájem, nevšímavost, bezohlednost kolemjdoucích.

 

Vím, že tady je spoustu lidí co se řídí heslem, když můžu pomůžu, ale i tak bych rád na všechny apeloval, nebuďte ke svému okolí nevšímavý, včera manželka dostala jen ránu, ale příště tam může jít něcí dítě, které venčí psa, a jak to dopadne?

 

Pokud si netroufáte poskytnout pomoc člověku v nouzi, vím že hrdinů jsou plné hřbitovy, ale aspoň vemte telefon a zavolejte tísňovou linku. Zavolání tísňově linky určitě nic nezkazíte a třeba tím někomu zachráníte život a zdraví.

 

:bojim  :roll

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondra mě vybavil pepřákem asi po dvou měsících, co jsme byli spolu - respektive po první samotné cestě přes celou prahu se zastávkou na Andělu. Když ho zrovna zapomenu v jiné bundě tak dostávám vynadáno. Doufám, že jej nebudu muset nikdy použít. 

V minulosti jsem pomohla dvěma holkám - jedna dokonce s děckem v kočáru, na který řval a i fyzicky je napadal jejich "přítel" na ulici u nákupáku, kdy všichni chlapi hrdinové, co šli okolo, tak dělali, že nevidí a neslyší - sklopená hlava a šli velkym obloukem okolo nebo jen čuměli a nic neudělali... Po spadnutí adrenalinu sem si říkala, že si musim dávat většího majzla a radši se na to vykašlat a zavolat policajty. Jeden nikdy neví, kdy ten agresor bude mít u sebe zbraň :|

 

Po pravdě, v Praze se mi přestává líbit, poslední dobou méně a méně... Na dříve poměrně klidném sídlišti (když pomineme dvě vraždy, střílení se vietnamců, vypálení paneláku...), kdy se člověk nebál jít večer se psem, tak dneska lidi obcházim velkym obloukem a chodim jen pod lampami a co nejrychleji domu. Mám sice psa na vodítku, a vim, že by mě bránila, ale kdyby se cokoli stalo tak je příliš malá na to aby odvedla agresorovu pozornost natolik, aby mě třeba při napadení nechal být. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc na ten ten pepřák nespoléhejte, není to nijak zázračný prostředek, pokud jej neumíte použít a netrefíte se přesně a hodně zblízka, může se vám snadno stát, že tím agresora jen o to víc vydráždíte a následky budou ještě podstatně horší. Dtto teleskop, pokud holka nemá zažito, jak jej účinně použít (= tréning), koleduje si spíš o to, aby jí ho útočník sebral a použil proti ní. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamery nikde nebyly? Bohužel, v dnešní době lhostejnost lidí je velká. Na druhou strana, ale nikdo nechce mít nic s policijí, když pak si přečte např. na internetu, jak to ,,chodí". Tipuji, že to neznámý muž už minulosti udělal , když si troufnul na dvě ženy a to ještě na daném místě v daný čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky ji dojdu vybavit něčím na ochranu, je otázka jestli to stihne použít, ale lepší mít a nepotřebovat, než nemít a potřebovat. Ale je to jako u každé zbraně, může být obránci sebrána a použita útočníkem, je to dvousečné.

 

Na andělu to je hrůza, přes den samá smažka ožrala a neviditelný...v noci co jsem měl tu čest se vracet z kina je to ještě horší, to už ty neviditelný splývají s okolím.

 

Na Chodově bydlím patým rokem, ze začátku to bylo ještě jakž takž v pohodě, ale poslední dobou se to tam též hemží pochybnými individui a ač jako skoro dvoumetrový a metrák vážící tak se večer bojím a mám se na pozoru.

 

Chtěl jsem se jen podělit s nepříjemným zážitkem a apelovat na to, že zavolání pomoci někomu v nouzi je dobrý skutek a nemusíte být či si dokonce hrát na hrdinu, že se sami postavíte agresorovi.

 

A jak jsem se přesvědčil, tak městská policie dorazila od zavolání cca do tří minut.

 

Edit OK406 Kamery přímo na místě nejsou, na poliklice určitě kamery jsou, ale místo napadení bylo trochu stranou a ke všemu za vzrostlými stromama. Byl to "hrdina", co měl nějaký komplex.

 

Nicméně ať se tahle společnost chová jak chce, nikdy mi nebude cizí pomoci člověku v nouzi, byť třeba jen zavoláním tísňové linky.

Upraveno uživatelem Fruktis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc na ten ten pepřák nespoléhejte, není to nijak zázračný prostředek, pokud jej neumíte použít a netrefíte se přesně a hodně zblízka, může se vám snadno stát, že tím agresora jen o to víc vydráždíte a následky budou ještě podstatně horší. Dtto teleskop, pokud holka nemá zažito, jak jej účinně použít (= tréning), koleduje si spíš o to, aby jí ho útočník sebral a použil proti ní. 

Pepřák jako aerosol je k ničemu, zkrz ten oblak utočník projde a jen si protře oči. Jediný učinný je tkzv tekutá střela, ten stříká jeden proud (paprsek) prostředku a přímý zasah do obličeje je celkem snadný, dosah až 4 metry a učinnost okamžítá, naprosto to utočníka srazí na kolena. Takže když už tak používat tento. A ještě jedna rada, cca po měsíci si s tím zkusit stříknout jestli opravdu funguje, lepší ho za pul roku vyprazdnit zkouškama a kupovat nový než v krizový situaci zjistit že je bez tlaku a nestříká

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jako bezpecak vim co mam vybrat. Ada ma sprej, kterym jsem na 20 minut sundal dvoumetrovyho chlapa......jak pise Hurvajz. A teleskop spis na ochranu pred agresivnimi psy.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako tohle je hnus. Fakt je že lidi si nevšímají vůbec ničeho co se nedotýká přímo jejich osoby. Pravda je taky že nikdo se moc nechce s dostávat do jakéhokoliv kontaktu s Policií. Co se týče práce MP / PČR v Praze tak se dá říct že velká většina kluků přímo v terénu se snaží odvádět 100% profesionální práci. Nemám tím na mysli botičkáře a odtahovače. Já osobně se po městě pohybuju autem a pokud musím sockou tak zásadně za " světla " . Sebou teda nic nenosím tahal jsem teleskop ale po nějaké době kdy mi udělal díru do podšívky bundy tak jsem ho hodil do kastlíku ve dveří 807 a je tam pro strejdu příhodu. Přemejšlel jsem o zbrojáku a nějaké bouchačce. Ale nejsem si jist jestli to je nejvhodnější řešení. Je pravdou že štěstí přeje připraveným a lepší je tahat sebou kus železa a nikdy ho nepoužít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TonyStark: Já bych ho v ten moment nejraději zkopal do hranaté kuličky nebo kulaté krychličky, dementa :P Ale odstupem času vidím, že bych si akorád zadělal na problémy sám sobě.

 

VenaGarazmistr: S práci policie nemám problém, ať už městské či státní, vždy když jsem zavolal, tak dle problému dorazilu v rozumném času, nikdy na mě nebyl policista či strážník arogantní, odměřený nebo podobné nevhodné chování. Takže za mě mají chlapci palec nahoru za svou nelehkou a někdy nevděčnou činnost. Třeba silniční kontrolu jsem absolvoval dvakrát. Jednou když jsem si zapoměl na benzínce rozvítit světla...podle usměvu policajta bylo jasný, že mě nestaví jen tak...za dvě sta...a druhou když sem si vezl polovičku do hotelu u karlova mostu na svatební noc, tak mě kontrolovali v jedný ulici kde měli zataras, kvůli nějaké ambasádě a zkontrolovali celé auto... když jsem se jich zeptal na to kam mám jet, tak mi řekli že ses si mohl kontrolu ušetřit a že jsem měl zahnout o ulici dřív :P Ale zase v pohodě jednání.

 

KoudaK: Rozmazávat to nebudu, až ho potkám, tak mu pěkně nenásilně od plic řeknu, co si o něm myslím.

 

Schratch a Hurvajz: Můžete mi poradit s výběrem pepřáku? Tedy doporučujujete tekutou střelu, nějaký konkrétní výrobce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trošku :xvul , ale docela mě udivilo, jak se dokážou chovat něktěří jedinci, kteří nesnáší psy popř. jiná zvířátka. Semtam máme na hlídání čivaváčka Kubíka a při jedné takové procházce, kde stojí rodinný domky, pak je městskej chodník a vedle předpokládám městskej pás trávníku, kudy Kuba na vodítku šel. Od rodinnýho domku ze zahrady se vyřítil děda a začal mi nadávat, ať jdu okamžitě s tím čoklem pryč, že tam nemíní mít nasr... atd atd :o  :bojim . Nechápala jsem. Vždycky nosím pytlík na bobky, poctivě je sbírám a že to je občas sakra problém v trochu vyšší trávě ty hašlerky najít :D . Měla jsem fakt chuť mu nějakej bobek hodit do ksichtu :mad: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...