Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zatekanie_čelné sklo_plastový kryt


Adok

Recommended Posts

Ahojte,

chcel by som vás požiadať o radu s nasledovným problémom.

K prednému sklu je pripevnený plastový kryt s mriežkami (cez jednú sa nasáva vzduch do interiéru). Problém je, že tento plast neprilieha tesne k čelnému sklu a počas dažďa voda zateká do motorového priestoru, kde steká na zvukovú/tepelnú izoláciu motora, ktorá je potom mokrá a pomaly sa už rozpadáva.

Neviem, či mi na plastovom kryte chýba nejaký komponent na lepšie upevnenie o predné sklo (tri úchytky na čelnom skle tam mám) alebo problém dokáže vyriešiť až výmena celého plastového krytu za nový, ktorý bude potom lepšie priliehať.

Videl som však viacero P307 alebo C C4, kde ten kryt na čelnom skle tiež nepriliehal. Predpokladám teda, že to zatekanie bude problém viacerých aut. Na fóre som túto tému preberanú nenašiel.

 

Riešili ste už podobný problém?

 

Ďakujem vám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

toto sa týka asi všetkých 307čiek, ťažko to riešiť keďže ten plast bude mať vždy tendenciu sa časom krútiť aj ked kúpiš nový a určite nebude lacný takže je otázne či sa to oplatí

mohol by si skúsiť to demontovať a znova namontovať, totiž pri niektorých servisných úkonoch je nutné dať to dole a v servise sa s tým pri montáži veľmi nebabrú tak možno to trochu pomôže

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vďaka za odpovede.

Je to teda známa záležitosť. Lepiť som to skúšal, nie Mamutom, niečim čo malo držať aj na skle aj na plaste, ale nedržalo to. Lepiť by som to však už nechcel lebo napr. pri výmene skla by sa ten platový kryt asi zničil. Ďalej napr. výmena/čistenie EGR, kde nie je najlepší prístup. Radšej by som bol keby to bolo demontovateľné. Čakám na odpoveď ohľadom ceny nových dielov, potom zvážim ako to budem riešiť. Ale asi sa to dá korektne vyriešiť iba výmenou za nové diely. Ak dostanem ceny nových dielov, tak ich môžem pre info uviest v tomto vlákne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Uvadzany plastovy diel som po celej dlzke podlepil tmelom na sklo , pomohlo to,nie vsak 100% a asi by bol neskor problem pri vymene vzduchoveho filtra a inych komponentov.mne vsak medzitym prasklo celne sklo a nechal som si hned vymenit vzduchovy filter a samozrejme aj ten plastovy diel , stal 105€ v Peugeote NMNV, maj 2014,nikde som ho na nete nenasiel.Ked som maturoval nad tym,preco to vlastne netesni,zistil som,ze sucastou toho plastu je nejaka zle pristupna kovova lista,ktora ma byt nasunuta na sklo , ale nemohol som ju tam nasunut.Asi ta mala odvadzat vodu, co sa dostala pod plast, do stran, kde uz odtekala do "bezbolestneho priestoru" pre tapacirung.

Doplnenie: tá zle prístupna lišta je nasunutá na spodny okraj skla a sučasne aj na plastový kryt ,ktorý tym pritláča ku sklu,lenže je len v strede okna v priamej časti skla.Tam,kde končí,už mi po roku a pol plast nedolieha na sklo a tapacírung vlhne a zapácha.Prvé opatrenie , ktoré som sa snažil urobiť bolo,že som spoj prelepil elektrikárskou páskou.Lenže tá sa behom pár hodín v miestach malého zaoblenia odlepila a bol som tam,kde predtým!

DSC_0202.JPG

Tak som si urobil šablonu z papiera - priložil som papier na okno a obkreslil si tvar lišty - vystrihol príslušný tvar zo samolepiacej folie-priehladnej ( fólia do exteriéru,zakúpená vo firme na výrobu reklám),ale lepšia bude asi čierna matná (tú použijem až nabudúce,ked zistim,ako sa osvedčil "prototyp" z tej priehladnej ). Sklo a lištu som odmastil odmasťovačom ,ktorý neobsahuje aceton ( aceton naleptá lištu !!! ) a prelepil som spoj s presahom asi 10 mm na každú stranu.

DSC_0206.JPG

Prelepenie som urobil aj na druhej strane skla a v strede som to dolepil priamym pásikom.Na prvý raz to nie je celkom ideálne položené,ale nepreteká!

30.6. 2016. .....ale pretekalo...časom...tak som asi pred mesiacom nalepené fólie odstránil a po celej dĺžke lištu skla podlepil týmto lepidlom

drží to veľmi spoľahlivo, neprejde ani kvapka, som spokojný... konečne! :super

DSC_0767.JPG

Upraveno uživatelem repik66
nové spoľahlivé riešenie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Já jsem tam kdysi (2 roky) dal obyčejný střešní tmel (SOUDAL) v kartuši na pistol, který je pořád pružný a dá se popř. odstranit naftou nebo benzínem. A ztím v pohodě bez kapky vody.

Ako sa dá vybrať spodný koberec pod vodičovými nohami?Mám ho premočený,a chcem ho vysušiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem to jeden čas řešil.Ten plast mi nedoléhá a ani nikdy pořádně nedoléhal ale všechno mi stéká do žlábku i když je slejvák a pak blatníkama ven.Do auta mi to teklo jednou a přímo do BSI. Bylo to miniaturní dirkou v silikonu kterým bylo přilepené sklo.Přejel jsem okno silikonovým lepidlem a bylo po problému.Pokud neproběhla výměna oken tak to lepidlo časem asi trochu popraská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Ako sa dá vybrať spodný koberec pod vodičovými nohami?Mám ho premočený,a chcem ho vysušiť.

Když mi prasklo těsnění na topení tak jsem sundal ty plastové kryty dole u dveří (jen nacavknuté) pak ten odkládací plast na levou nohu, taky nacvaknutý pak otočit nebo nasílím vytahnout ty dva plastové šrouby (už nevím přesně) a nadzvedl od dveří horní koberec který je vcelku pod všemi sedadly a vytáhl spodní hrubý filc, ten je jen pod nohama řidiče. Ten jsem sice usušil ale pořád byl takový smradlavý a mastný od nemrznoucí kapaliny. Tak jsem ho vyhodil a nahradil nějakým hrubým starým filcem cca 12mm co jsem našel v dílně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už je právě to, že to buď drží a nebo teče. Když se to natře jen po krajích, tak to jde při demontáži ještě od skla odříznout  vyndat a znovu použít. To lepidlo není nikdy úplně vytvrzené, zůstává to plastické ale je pravda, že je to piplačka s nejistým výsledkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...