Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak nejlépe odmrazit a odmlžit skla?


Lukaydo 407

Recommended Posts

ja davam odmrazeni predniho okna a teplotu na MAX (ventilator fouka na MAX otacky jen na okno)
nemam naplnenou klimu takze mi to trva dele ale myslim ze primarne je na to tenhle cudlik urcenej - P808 to ma tak P407 urcite taky

 

dnes odmlzit okno cca 1 km bezne jizdy - necekla sem hned sem odjizdel
namraza predpokladam 2km - nebo 1 vykourene redko a pak az odjizdet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten čudlik mam taky ten vždy zapnu mělo by to byt na výhřev okna předniho  ale teplotu sem měl tak na 20 stupnu zitra otestuju :) klimu jsem nikdy nezapínal v zimě stím nemam zkušenost se 407mou to bude moje první zima,předchozí seat se mi zdál rychlejší na tu námrazu a odmlžení  jinak dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten čudlik mam taky ten vždy zapnu mělo by to byt na výhřev okna předniho  ale teplotu sem měl tak na 20 stupnu zitra otestuju :)klimu jsem nikdy nezapínal v zimě stím nemam zkušenost se 407mou to bude moje první zima,předchozí seat se mi zdál rychlejší na tu námrazu a odmlžení  jinak dík

 

Ten čudlík :D neslúži na vyhrievanie čelného skla ale na odhmlenie a to tak že sa presmeruje fúkanie vzduchu na čelné sklo a automaticky sa zapína klimatizácia a tak vysušuje vzduch a skôr sa okno odhmlí.

Inak klimatizácia by sa občas mala zapnúť aj počas zimy aby sa premazali časti klimatizačného okruhu ;) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na max. teplotu nemusíš a alespoň mě to čelní sklo ofouká za chvilku. Jak píše Judes, tím se ti zapne i klima, tak až budeš mít odmlženo, vypni si klimu. Jinak taky dobrá rada co funguje, když se mlží i další okna, pootevři za jízdy např. okno u řidiče /tedy přední/ a zadní na protější straně. A tu klimu skutečně přes zimu občas pusť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Okná cez zimu neotváram, nemám to za potreby nefajčím a je zima  :D.

Inak používam celoročne zapnutý režim "AUTO", po naštartovaní keď sa zahmlievajú okná zapnem ofuk predného skla (ono to rozfúka aj tie na boku) a po odhmlení prepínam späť na "AUTO". Teplotu mám cez zimu nastavenú na 21 v kabáte nešoférujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak nerozumím tomu, proč se pořád někdo snaží vypínat automatickou klimatizaci. Automatika je tam přece od toho, abych se toho nemusel všímat. Mám to celý rok na AUTO a pouze si nastavuji teplotu podle potřeby. A o zapínání nebo vypínání klimy se stará automatika podle potřeby a já to neřeším. Ofuk okna funguje docela dobře. Jedinou slabinu bych viděl v tom, že v zimě dlouho trvá, než se ohřeje okno pod stěrači, protože jsou hodně schované. Ale dá se s tím žít. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti to pomalu ohřívá tak by ti nemuselo jít elektický topení, které je součástí topení klimatizace, určitě bude mít pojistku tak bych překontroloval. Mě to odmlží cca po 100 metrech a pokud používáš klimu v zimě tak ti nebude zamrzat okno zevnitř díky vysoušení vzduchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Topení funguje jak má,dnes jsem zkoušel odmlžit sklo podle vašich rad a už to bylo rychleší sem to měl asi blbě nastavene předtím :) příští rok se budu muset podivat proč ta potvora nechladí u spolujezdce :)

 

Máte taky ty deflektory proti průvanu a deští na přednich oknech? Celkem mi vadí že de slyšet jak to kolem fouka když jsou zavřene okna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...