Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Paradni akce s clenem Stibto, aneb hledani mobilu


Scratch

Recommended Posts

jak vse zacalo: proste metru Kolbenova pri vyzvednuti zasilky z Ulozenky, jsem si v 10:30 polozil mobil Samsung SIII na strechu auta a proste na ferovku odjel - to jsem zjistil diky zaznamu z kamer na Ulozence.

Co se delo pak: u doktora jsem v 10:45 v Hloubetine zjistil, ze mobil jiz neni v mem drzeni. Letim z5 na Ulozenku a tam nic. Letim domu a tam volam na svuj mobil, v domneni, ze jej mozna nekdo zvedne. telefon zvoni ale nikdo ho nezveda.
Volam na T-Mobile a resim blokaci odchozich hovoru a zaroven skryte instalujeme software pro lokalizaci telefonu. Na sms s naleznym nikdo nereaguje.......telefon stale vyzvani a gps ukazuje, ze se nepohybuje, ale presnost je od 200 do 500 metru........... mezitim se mi potvrdila informace, ze jsem s mobilem na strese odjel.....

Vezu Adu s malou domu a vracim se zpet, parkuju auto a pajdavou chuzi se vydavam nejdriv hledat na krizovatce Kolbenova x Kbelska a hledam tam v trave a rosti, nasledne pak jdu po Kolbenove smerem k metru po kolejich........par ridicu si mysli, ze jsem asi nafetovanej tak neco porvavaj a troubej. A mezi nimi byl i StibTo, ktery si myslel, ze me hrablo :D. Nicmene zastavuje a protoze ma cas, tak pomaha hledat. A hledame dva, asi tak dalsi hodinu, pak uz chceme jit smerem k Prumyslove, protoze telefon stale zvoni. Ale zvoni moc potichu a dochazi baterka. Pomalu uz nemuzu chodit a bolest kolena je nesnesitelna. Najednou se mi na Adinem telefonu, ze ktereho jsem pravidelne volal na ten svuj, zobrazuje me nezname cislo, a mily zensky hlas mi oznamuje, ze mam svuj telefon na Stare hospode v Hloubetine.

Okamzite s Tomem sedame do aut a razime pro mobil. Cestou vybiram prachy na odmenu. Parkujeme a ja mazu pro mobil. Mila mlada servirka se me pta na poznavaci znaky a pak mi jej vydava a ja ji davam dobrovolne odmenu, nechce si ji vzit, ale ja na tom trval. Fotky Valci z porodnice jsou nevycislitelne. Kazdopadne telefon pry nasla stara pani nekde u hospody a donesla jej tam. Hospoda je priblizne 30 metru od krizovatky a stihal jsem tam semafor, ale tak daleko prece nemohl letet :D

Proste nahoda jako prase, telefon mel posledni 1% baterie....... Zaroven je telefon bez skrabance, bez praskleho displeje apod.

Diky Tomovi za moralni podporu a pomoc pri hledani. Nakonec jsme to splachli u piva :)

PS: ano, mel jsem telefon pravidelne zalohovat a ano, lokalizacni software mel byt davno instalovan a pokud mozno lepsi nez od operatora...... pridavam jeste mapku odkud kam jsem s mobilem na strese dojel. Cerveny krouzek je start, modry krouzek znaci misto vystupu telefonu za jizdy a zeleny krouzek je hospoda :)

post-3507-0-77200000-1413369757_thumb.jp

Upraveno uživatelem Scratch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tos ho vezl docela daleko :) dvě křižovatky, pár kiláků. Jsi měl kliku, kdyby ti vystoupil na křížení Kolbenova/Kbelská do křižovatky, asi by vypadal jinak.

 

Kámoš takhle položil ještě za totáče do zahrádky na fiatu 126p korbičku od kočárku s dcerou. Pa se divil, proč na něj všichni troubí a blikaj. Naštěstí tehdy "nevystoupila".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

Buď rád že se našel a dopadl takto, známé se stalo podobné, ale neměla takové štěstí .Mobil slyšela jak jí spadl z auta a než k němu došla ,tak byl mobil přejet autem .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to teda jo, proto jsem to sepsal, aby radsi kazdy investoval par korun do toho zabezpecovaciho software a i do zalohovani :)

ja mel opravdu velkou kliku, a myslim, ze jen nicotne procento ztracenych mobilu se najde......

A v te krizovatce Kolbenova x Kbelska jsme stravili asi nejvice casu, protoze tam je pri odboceni doprava po leve strane takovy to krovi a ja si byl jistej, ze na tuti bude tam :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty vole, dobře ty. Přesná má slova, když už ztratím mobil, tak chci vždy zpět aspoň paměťovku ikdyž zálohuji.

No já takhle měl vetší smůlu, ztratil jsem takhle doklady od půjčeného auta včetně peněženky a všech dokladů.

Odjel jsem z benzíky směr Ostrava a nenašel jsem vůbec nic, ikdyž jsem následně pojel skoro půlku nádrže a prošel snad půlku světa.

Někteří lidé jsou ještě poctivý a to je dobře.

 

Super, že jej máš zpátky až mi to zvedlo náladu. :super

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no cece, drama :D...

 

ale teda, naprostej zaklad na androidovym telefonu je Dropbox - automaticky zalohuje vsechny fotky do cloudu... A jinak kontakty a kalendar se syncuje snad automaticky, kdyz to nejaky chytrak nevypne...

 

S3ky by byla skoda, ale ne uz takova, no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

huš sem se lek že tu na mě někdo našel nějakou špínu a bude to další flamewar vlákno :)   no.... akce to byla parádní, naštěstí vše dobře dopadlo a pěkně jsme úspěch zapili  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Edison : to se asi uplne neda srovnavat s mobilem ve kterem nekdo ma vsechny fotky mrnete od cesty do porodnice az doted a nema je zalohovane, ze ? ;) Ale diky za gratulaci, mno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak popis......

Edison, na svuj bagl s fotakem a prislusenstvim vc. Kamery, ktery vazi cca 6 kg mozna vic, to bych asi nezapomnel :-)

Ale jsem pomerne hodne poucen :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...