Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

308 ukazatel paliva


Paulz

Recommended Posts

Co se mě dnes stalo, zaparkuji v poměrně velkém kopci v nádrži mám zhruba 1/2 nádrže nafty. Za hodinu přijdu nastartuji a nafty je 1/4 nádrže.

Na zemi žádná stopa, bylo to na poměrně frekventované ulici tak krádež zřejmě ne. Mohl zblbnout ukazatel paliva stáním v kopci nebo se prostě pokazil?

Po zhruba 5 kilometrech je na ukazateli stále stejně. Stalo se to někom?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Natankuj plnou nádrž, mělo by se to srovnat.

 

Mně se stalo něco podobného s tím rozdílem, že auto najednou místo 3/4 ukazovalo plnou. Taky jsem parkoval hodně nakřivo - dvěma koly na vysokém chodníku. Reklamoval jsem to v servisu, rozdělali a nic nenašli. Od té doby ukazuje palivoměr o cca 5l míň, než předtím. Ovšem koukal jsem do historie tankování a takhle auto ukazovalo od nova, postupně si to "sedlo". Pamatuju se, že chvíli po koupi auta jsem jel tankovat do cca 10km vzdáleného Makra, přičemž palubák už při výjezdu z parkoviště místo dojezdu ukazoval jen dvě čárky. Natlačil jsem tam tehdá 52l. Rok zpět jsem měl rekord 56l, jestli ještě signalizovalo auto dojezd si nepamatuju. Poslední tankování jsem měl dojezd 30km a vešlo se tam 52l... Za týden dva pojedu na 4 letou antikorozní prohlídku, uvažuju, jestli s tím mám chtít něco dělat, ale asi se na to vykašlu. Maximálně zkusím nechat palivoměr znovu ziniciovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu zřejmě dotankuji do plné a doufám, že se to nějak porovná.

Kontrola paliva je u 308 celkově nic moc. Jedu do kopce ukazuje PP dojezd 60 km, vyjedu na kopec a 0 i když jedu dalších 5 kilometrů dolů....U Fabie co máme ještě doma  by jsem dojezd po klesání měl tak o deset kilometrů nižší.

Ale je fakt, že po zhruba 30 000 kilometrech je to zatím /zaklepat/jediný problém... No ještě BT byl problém, ale tomu jsem zřejmě pomohl sám když jsem při hovoru chodil kolem auta a zřejmě se dostal s dosahu BT a to úplně zblbo a vyblokovalo i autorádio. Ale do rána se vymazali zřejmě nějaké paměti a zase je to OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé, mně dojezd reaguje fakt pružně. Ale tohle je dobré, jako druhé auto jsem teď vystřídal ZX (bývalé Aikonovo, asi víš ;) ) za zánovní Thalii a tam prej při rozsvícení kontrolky rezervy padá ručička ukazatele paliva takřka okamžitě na nulu. Dělají to dle všeho obecně Renaulty. Takže když ten ukazatel potřebuješ nejvíc, tak ukazuje "sucho" :D

 

Ale jinak musím říct, že Thálinka je takové malé šikovné nadšené autíčko, jezdím s ní moc rád :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Na naftové 406 mi ukazatel paliva blbne pokaždé, když stojím v kopci, na benzinové 406 je to v pořádku. Při natankování plné se to srovná. Todle mě dost štve, na naftové 407 to nedělalo. Tak jezdím podle ujetých km a pumpu začínám hledat vždy po překročení 1300km (plná nádrž).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám sice 308 SW, ale když jsem si odvezl auto ze salonu (lijí tam cca 5l), tak jsem jel tankovat a natankoval jsem do plna po okraj a to 55l a nemyslím si, že budu někdy jindy tankovat víc, a to v manuálu píšou objem nádrže přibližně na 60l. Myslím si, že tvých 54l je akrorát.

Lepší je mít v nádrži rezervu, i když ukazatel již říká nulu, v opačném případě, kdy ukazatel nic nehlásí a v nádrži je sucho, no ... no, to by byl docela problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsem jel cca 100km po dálnici. Byl jsem skoro na suchu - po prvních 10km mně přestal svítit dojezd. Věděl jsem, že tam rezerva ještě je (dřív jsem při dojezdu 30km tankoval cca 55l, teď tam vleze tak 52-3). Chtěl jsem tankovat po 50km, ale pumpa vypadala tak strašně, že jsem jel radši dál a tankoval až po těch 100. Už jsem jel jen na výpary, po druhé cvaknutí pistole se vešlo 59l :D

 

Jinak shodou okolností jsem měl v kufru v kanystru 3l benzínu, jinak bych si tohle nelajznul :cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...