Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zkušenosti, postřehy atd. s novou 308


staina

Recommended Posts

Zdravím chtěl bych se zeptat všech majitelů nové 308 jak jsou s ní spokojení, jízdní vlastnosti, nějaké problémy pokud již byly a podobně.

 

Hlavně se mi jedná o to jak jsou spokojeni majitelé verze 1.2 PureTech 130k s tímto motorem (spolehlivost, problémy výkon ...) můžou napsat i ti kteří mají tento motor v jiném autě.

 

 

Předem díky všem za postřehy Standa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Pokud vím, tak s tímhle motorem jsme měli SW předváděčku na srazu ve Slunečnici :myslim A pochybuju, že se dá najít v "levné" 301 :nevim Každopádně to na tříhrnek jelo opravdu dobře. Navíc překvapivě s nízkou spotřebou. Tuším, že se tankovala jen jednou, narozdíl od RCZR a GTi :D Na spolehlivost je ještě asi brzo. Problémy se tu budou řešit, až to bude po záruce a budou si to majitelé muset platit :aut

Upraveno uživatelem MJSytic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co sa motora 1,2 tyka mozem povedat len podla zvezenia sa na predvadzacke, kedze na mam 1,6 naftak.

Auto bolo super zive a aj spotreba bola mensia ako na este vtedy mojej benzinovej 207-cke. Bola to ta 130 konova 1,2.Uvazoval som nad nou no nakoniec mam naftak.

S jazdnymi vlastnostami som spokojny, auto je vo vnutri tichucke. Zatial po skoro troch mesiacoch som spokojny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Už je to delší dobu od založení tohoto tématu a tak se chci připomenout zda už jsou u někoho zkušenosti tím co je v prvním příspěvku hlavně s motorem 1.2 PureTech 130k spolehlivost, problémy, pozitiva atd..

 

Díky za postřehy. Standa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Ahoj, jsem hodně čerstvým majitelem 308 sw 1.2 130. Takže pochopitelně moc moudra ohledně spolehlivosti nerozdám, ale zkusím jen vypíchnout pár bodů po první tisícovce kiláků.

- Že se jedná o tříválec je slyšet od 3000 otáček, ale nic nepříjemného, spíš naopak.

- nad 2000 otáček auto opravdu moc pěkně reaguje na plyn a parádně vyrazí. Pocitově výkonu na rozdávání.

- byť se motor sebere i z 1500 otáček, cítím, že to není pro motor ideální režim. Lehce to duní. Takže s nenaloženým autem ok, ale jinak bych měl pocit, že autu ubližuji.. Možná nepodstatné, ale pokud by člověk chtěl dosáhnout tabulkových hodnot spotřeby, pak by se ale musel v nižších otáčkách pohybovat. Pak je ale otázka, zda se vyplatí motor takto trápit.

- auto velmi slušně jede i naložené. Např. s plným obsazením včetně čtyř kol na střeše. V tomto režimu jsem absolvoval 190 km se spotřebou dle palubního ukazatele 7,8 litrů na sto.. To je dle mého velmi slušné. Do té doby jsem průměrnou spotřebu při kombinaci dálnice, města a okresek držel na nějakých 6,3 litrech.

- motor se velmi ochotně a příjemně žene do otáček.

- strašně mě sere, že pokud chci vypnout start and stop, musím tak udělat před každou jízdou. Bohužel nelze v menu trvale vypnout.

Celkově jsem zatím velmi spokojen. Doufejme, že tomu tak bude i nadále.. Ostatně přesedlal jsem z 307, takže zůstávám věrný PSA.

Čau.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, mohl to být taky tříhrnek ve verzi 81kW, 110k. Pak by ta 1.4 v lehčím autě mohla být pocitově srovnatelná (ne však v nízkých otáčkách - tam je i ta slabší 1.2 puretech určitě živější). 

Dříve jsem vlastnil 307 break 1,6hdi 81kW, která mi rozhodně nepřišla jako lenochod, pokud se jí člověk nebál vyhnat saze. Ale píši to pro to, že když teď šlápnu na pedál u toho 96kW puretechu, tak mi tedy předjíždění přijde výrazně bezpečnější :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...