Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba při aktualizaci WP 8.0 na 8.1 (Nokia Lumia 520)


odee

Recommended Posts

Ahoj kolegové,

 

potřeboval bych radu, pokud se někdo setkal s podobným problém. Včera sem chtěl aktualizovat WP a jelikož jsem měl starší verzi (8.0....něco...155), tak mi telefon prvně stáhl aktualizaci s koncovým číslem 166, to proběhlo vpořádku a pak mi telefon oznámil, že je nastaven na konečnou aktualizaci na WP 8.1. Data se stáhla, poté se telefon restartoval stejně jako při předchozí aktualizaci a pak místo instalace normálně naběhl telefon. Řekl jsem si, že se asi blbě restartoval a mrknul jsem do menu na aktualizaci a tam je pouze stav aktualizace: instaluji aktualizace. Nemůžu nijak znovu spustit aktualizaci ani ji znovu vyhledat... Nenapadá mě nic, kromě vrácní mobilu do továrního nastavení, což se mi moc dělat nechce.

 

Předem díky za rady a tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde ti signalizuje stav "instalace aktualizace"?

Jestli to děláš teď, mám pocit, že MS snad provádí nějakou údržbu, aktuálně mi nejdou v office online dokumenty. kolega zkusil zkontrolovat aktualizace na WP a napsalo mu to, že došlo k dočasnému problému se serverem. Tak jestli chyba není jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktualizace na WP funguje tak, že ji stáhne, udělá přípravu a pak restartuje. Po restartu aktualizuje (s telefonem se nedá nic), následně dokončuje aktualizaci, po normálním bootu - s telefonem se prakticky taky nedá nic. Zkus telefon restartovat, instalace by se měla spustit znova. Myslím, že už by měla být k dispozici 8.1 Update 1, tuším zvaná Nokia Cyan 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Restart nepomohl, to jsem zkoušel. Pořád tam je hláška instaluji aktualizace a nic. Žádná nová se stáhnout nedá, tak asi budu muset skočit do Nokie, nebo někam, aby na to mrknuli. Nechce se mi dávat tovární nastavení, jelikož sem se na to díval a kromě nastavení to smaže i veškeré aplikace atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec vyřešeno, cca po týdnu se mi v aktualizacích změnil stav na "aktualizace se nezdařila" tak sem si znovu vyhledal, znovu stáhl a konečně nainstaloval WP 8.1. Příjemně mě překvapilo, že po aktualizaci OS mi telefon oznámil, že si sám ještě zaktualizuje aplikace, akorát to asi neudělal moc důkladně, jelikož sem dnes potřeboval najít jednu ulici v Brně a ejhle: "nemůžete použít aplikaci Here drive, jelikož ji musíte prvně aktualizovat..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si myslím, že on sám aktualizuje jen systémové aplikace + ty co jsou v tom image třeba od nokie. Ostatní aktualizace aplikací se ti udělají sami, jen když jim povolíš, že to smí, což si myslím na WP8 nešlo, až na WP8.1? Ale nevím, sleduji to, ale nezkoumám, nemám na čem.

Tuším, že WP mají možnost psát diakritiku jako na PC(háček písmeno), ale v opačném pořadí(písmeno háček), že nemusíš čekat na to, co se ti vyroluje, ale že zmáčkneš třeba e a pak háček a on udělá ě. Tuším, že to jde s každým písmenem, krom ů, který tam spešl je. Ale pro češtinu nefungují gesta, kolega co má WP, tak to mu chybí. Vůbec MS s českými slovníky do WP moc nepospíchá. Ale jinak kolega souhlasí - rychlé, bez lagů, úsporné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím, že to funguje systémem písmeno+háček/čárka, to je právě to, co dělá mým prstům problémy:-D Nic, koukal jsem, že se tam toho nezaktualizovalo víc, hlavně že když sem po aktualizaci OS mrknul do menu, tak u snad u všech aplikací běželo stahování aktualizací... :-D Ale jak říkám, hlavní že na HW za pár šuntů to šlape, proti Androidům, neuvěřitelnou rychlostí s minimem chyb...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...