Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dešťový senzor - vliv na funkci


enikybeniky

Recommended Posts

Zdravím,

 

dneska jsem si teprve po 3/4 roce všiml, že když mám aktivované stírání pomocí dešťového senzoru, tak to na jedné straně oranžově svítí. Mělo by to svítit na obou stranách (viz foto)?

Občas si senzor dělá, co chce, když už si říkám, že by mohl setřít, tak nic, a někdy zase stírá nepřetržitě i přes suchý sklo jakoby na první rychlost stěračů (není slyšet cvaknutí relátka), tak jestli to má souvislost.

 

Díky

post-14931-0-73035300-1413288313_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

To znám to mi dělá taky když dam polohu auto "tedy na senzor" tak to stírá normálně... ale když chcípnu motor odejdu a přídu "stačí natankovat a zaplatit". A nastartuji tak jakoby senzor nefungoval tak to dám na polohu 0 a potom hned zpět na polohu auto tak zas funguje a obča si dělá co chce tak když nechce setřít tak setřu manuálně nedělám si z toho velkou hlavu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo je to přesně 10 vteřin. Je to pravidelné stírání a na nějaký ten slabý deštík ideální. Když prší víc tak přepnu na vyšší rychlost. Nic jsem nedeaktivoval jen jsem odpojil ten konektor z čidla při vypnutém zapalování.

 

To STEVE Wonder: to je normální když máš na automatiku a vypneš zapalování tak musíš dát po nastartování znovu na nulu a pak zase automatiku. Jinak ručně lze stírat taky to máš pravdu , ale mě štvalo že to pak jednou setřelo a desetkrát ne a když zrovna na křižovatce potřebuješ opravdu vidět tak to naštve. Takhle to po odpojení čidla setře po deseti vteřinách prostě vždy a je klid.

Upraveno uživatelem fejfarz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Guest servisman

Nevím auto stěrače jsou funkční až po aktivaci tedy po zapnutí klíčku. Že by fungovaly po zapnutí klíčku se mne zatím nestalo.V noci  nejsem si jist,ale podle mne to u mne funguje jako ve dne , že by se citlivost změnila  jsem nezaznamenal.a to minulý týden jsem byl v písku a drobně poprchalo a to aktivaci to stíralo stejně jako ve dne.Ještě je zde rozdíl že pokud jedu rychleji tak to stírá častěji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

Jednou mne zlobily tak že nešly třeba vůbec pak zase ano.Nakonec byla oxidace v konektoru u motůrku stěračů. Musel jsem očistit a nakonzervovat a od té doby mám klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě senzor taky nefunguje dokonale, podobně jako vám. Za deště ho zapnu, stírá v pohodě, ale postupně přidává a víc až ho nakonec musím vypnout a znova zapnout a takhle pořád dokola. Málokdy se stává, že ubere na intenzitě stírání. Jak jednou začne stírat víc, už neubere, nebo až za hodně dlouho.

To samé, když v dešti vjedu do tunelu, tak stěrače jedou pořád stejně, někdy dokonce naopak ještě přidají.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...