Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Android - nápis DEMO


ChouLu

Recommended Posts

Vohnutý jabko nemám, mám to bohužel taky. Tedy nemyslím poruchu, přesto to považuji za "demo". On už i gooooogl ví, že ta java nebylo šťastný řešení, ale co s tím teď, že jo... Musím říct, že na těch jabkách (když zrovna apple něco nepo...) a teď už i na těch widlích ty aplikace na srovnatelném HW běží výrazně lépe. O podpoře nemluvě. Ona otevřená distribuce je cesta do pekla, rozesere ji kdejakej vocas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To áš naprostou pravdu, ale podívej se na ty ceny iOS. Ono se jim to ladí, když to jede jen na jednom HW. Nebýt androidu tak se nikdy takto nerozšíří chytré telefony a následně nebude mraky aplikací. Ale jak říkáš, je to stabilnější a rychlejší. Jen pod Windows by člověk aplikace pohledal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si nemyslím. Vývoj byl otázkou hardware. Dotykové displeje a procesory zlevňovaly a google prostě zareagoval rychle. V tý době nikdo jinej neměl co nabídnout. Windows ustrnuly u CE (které do té doby válcovaly trh) a MS zaspal. Symbian pomalu umíral na nezájem. Důvod je ten, že prostředí pro vývoj a aplikace na tom bylo podobně, jako u androidu. Google to vlastně jen postavil na open source a protože neměl nic jinýho jakž takž univerzálního, postavil api na javě. Dnes si určitě rvou vlasy, že se tehdá nedohodli s MS třeba na NET. Tehdá nebylo vůle ani z jedné strany, i když technologicky by nebyl problém to skloubit. Dnes by to udělal určitě jak gůgl tak MS, jenže co s tím kvantem aplikací teď? Takže nezbývá dát pár jader navíc, paměť a radši dvě baterky, aby to neumřelo za pár hodin.

Důvodem, proč je android všude je ten, že jedinej gůgl prostě rychle zareagoval na to, co nabízel současný HW. Ostatní zaspali potenciál trhu mobilních zařízení. Velkou roli sehrála "cena" OS, která se stala zajímavá pro Čínu a Indii, bez potřeby "krást", tedy legálně řešit licence... A záplava těchto zařízení se pak začala šířit... Kdyby zareagoval i MS, mohl tu dnes existovat konkurenční boj v oblasti OS (WP mohu běžet na tomtéž HW, co android s daleko lepší režií). Takhle všichni uživatelé androidu čekáme, zda vůbec dostanou další aktualizaci na své zařízení, zda v ní bude odstraněna alespoň pětina chyb, který nám vadí, zda novější verzi jejich hw vůbec utáhne a zda výrobce po roce prodeje zařízení nehodí přes palubu, protože má už další dva nové modely... Jinak tento postup vyhovuje výrobcům HW. Kvalitě SW neprospívá vůbec - ta je naprosto otřesná. I já se nejspíš v dalším kole smířím s "nedostatkem" aplikací a opustím android, přesto, že některé aplikace bude těžké oželet. Ale asi si raději koupím tablet s iOS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...