Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Do Benátok chodievam rád a často tu je pár mojich tohtoročných skúseností. Zásadne parkujem najbližšie ako je to možné v parkovacom dome na Piazzale Roma. Je zaujímavé že vždy skončím s autom na streche na najvyššom poschodí takže nás privíta pekná panoráma mesta a prístavu. Parkovné tuším 26 eur na 24 hod. V reštaurácii na prízemí výborná káva za necelé 2 eura. Behanie po Benátkach s dvoma malými deťmi by bolo náročné a potreba dostať sa na ostrov Murano nás viedla ku kúpe 24 hodinového lístka na Vapporetto ( vodný autobus). Deti do 6 r. zdarma ináč jeden lístok 20 eur. Pár krát som už v Benátkach prespal ale tento apartmán je nr. 1. https://www.booking.com/hotel/it/biennale-apartment.sk.html?sid=9d0c3bbb720327b6d44068d93b22bc2d;dcid=2

Veľkorysé ubytovanie v menej frekventovanej štvrti Castello v slepej uličke. K dispozícii sme mali 4 spálne veľkú kuchyňu a dve kúpeľne. V pohode by sa tam vyspalo 10 ľudí. V blízkosti predaj čerstvých rýb , zeleniny priamo z lode a supermarket. Večer mimo sezóny je v tejto oblasti vcelku pokoj , strávili sme tu príjemný večer pri živej jazzovej hudbe a dobrom víne. Najfrekventovanejším častiam sme sa cez deň vyhli pretože sme ich absolvovali v minulosti a sezóna tam trvá 12 mesiacov a 24 hod. denne nezávisle na počasí takže všade masy ľudí. Napriek tomu niektoré pamiatky stoja za tu tlačenicu napríklad výhľad z veže Kampanila.

http://sk.m.wikipedia.org/wiki/Kampanila_(Benátky)

ale informácii na túto tému je všade dosť.Pre mnohých je to určite špinavé mesto , aj keď poznám omnoho špinavšie , plné turistov kde nieje čo vidieť ale ja mám rád jeho atmosféru a rád sa tam vraciam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Benátkách jsem byl tuším 3 nebo 4x a vždy se tam rád vrátím. Je pravda, že turistů je tam jako máku, to ale i v centru Prahy, Paříže, Říma, Mníšku pod Alpou - prostě kde je co vidět, tam je lidí spousty. Do Benátek nemusím každoročně, ale 1x za čas - proč ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzpomínám si na věc již dnes asi jen úsměvnou, ale kdo zažil roky před rokem 89 mě pochopí. V roce 1990 jsme na podzim jeli s ženou na třídení zájezd od jejího podniku do Benátek a byla druhá polovina října. Brzy ráno jsme nasedli do autobusu a okolo nás padaly sněhové vločky. A odpoledne jsem leželi na pláži na Lido a koupali se. Nám to tenkrát přišlo úplně neskutečné. Ne to že v říjnu sněžilo, ale to, že za pár hodin byl člověk někde úplně jinde v jiném podnebí a podobně. Dodnes si to pamatuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Benátky taky moc rád, ale pamatuji si, že jednou jsme se tam stavovali na přelomu srpna a září a zátoka měla odér toalet v metru. Pak jsem si na to nějakou dobu vzpomínal a Benátky navštěvoval vždy raději v červnu.

 

MotoMoto: No nám se stalo před dvěma lety, ráno jsme odjížděli z Provence (kolem 20tého srpna), venku bylo 37 a nádherný den, přijeli jsme večer na Brenner a tam poletovaly vločky a byl jeden nad nulou. Kolega v ten samý čas sjížděl s partou horní Inn ve Švýcarsku, večer zalehli do stanů po dni cca 25stupňů a ráno se probudili a v táboře měli 5cm sněhu. Počasí dokáže úžasná kouzla.

Jinak za 14 dní začíná světový pohár FIS svým tradičním prvním závodem, tak zvažuji, že se vydám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...